Πέταξε την… μπανανόφλουδα που πήγε να πατήσει η Ανόρθωση ο Μικελτάντζε!

Με το δεξί ξεκίνησε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στο νέο πρωτάθλημα CYTA η Ανόρθωση στο Μακάρειο, που επικράτησε της Δόξας με 1-0. Η ομάδα της Αμμοχώστου, αν και ήταν εμφανώς ανώτερη στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα στην εκπνοή του αγώνα, και συγκεκριμένα στο 82’ με τον Μικελτάντζε. Οι γηπεδούχοι δημιούργησαν αξιόλογες ευκαιρίες με ξαφνικές αντεπιθέσεις αλλά δεν κατάφεραν ποτέ να επιβάλουν τον δικό τους ρυθμό.

Καλύτερη η Ανόρθωση, αλλά…

Την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι απώλεσε με το… καλημέρα της αναμέτρησης η Δόξα στο 4’, με τον Παβλόφ να κάνει την προσπάθεια και τον Δημητρίου να αποκρούει σε κόρνερ.

Εν συνεχεία, η ομάδα της Ανόρθωσης έφερε το παιχνίδι στα ίσα και στο 11’ δημιούργησε την πρώτη τελική προσπάθεια με τον Ράγιος εντός περιοχής να κάνει το σουτ και την μπάλα να φεύγει έξω. Τρία λεπτά αργότερα, ο Ντούρις με κεφαλιά είδε τον Γκρεμσλ να αποκρούει.

Στην αντεπίθεση χτύπησε στο 21’ η ομάδα της Κατωκοπιάς, με τον Ασαμόα από το ύψος της μικρής περιοχής να δοκιμάζει να στείλει την μπάλα πάνω από τον Δημητρίου χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.

Η κεφαλιά του Ντουγκλάο στο 31’ αλλά και το σουτ του Ράγιος στο 35’ ήταν οι μοναδικές τελικές μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου για την ομάδα της Αμμοχώστου, χωρίς ωστόσο να καταφέρνουν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα.

Το έκρινε ο Μικελτάντζε…

Πιο οργανωμένη μπήκε στην επανάληψη της αναμέτρησης η Δόξα Κατωκοπιάς, που δημιούργησε αξιόλογες ευκαιρίες, κλείνοντας τους διαδρόμους στην Ανόρθωση. Όπως και στο πρώτο μέρος, έτσι και στην επανάληψη οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που δημιούργησαν την πρώτη καλή ευκαιρία στο 50’, με τον Περέιρα να κάνει τη σέντρα, τον Ζατλ να δοκιμάζει και τον Σίλντεφελντ να διώχνει σε κόρνερ.

Το δυνατό σουτ του Στρούνα στο 69’ ήταν η απάντηση της ομάδας της Αμμοχώστου που είδε την μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από την εστία του Γκρεμσλ, ενώ στο 73’ ακολούθησε η διπλή ευκαιρία με τα σουτ των Ράγιος και Πράνιτς.

Απειλητική φάνηκε να είναι στη συνέχεια η Δόξα με ξαφνικές αντεπιθέσεις, με τον Δημητρίου ωστόσο να σώζει και να διατηρεί την εστία του ανέπαφη.

Το «χρυσό» γκολ που έκρινε και το αποτέλεσμα της αναμέτρησης πέτυχε στο 82’ ο Μικελντάντζε (πέρασε ως αλλαγή στο 56’ στη θέση του Κάτσαρ) , ο οποίος μετά από πάσα του Πράνιτς βγήκε μόνος απέναντι στον Γκρεμσλ και με υποδειγματικό τρόπο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.  

Οι ενδεκάδες των δυο ομάδων:

Δόξα: Γκρεμσλ, Περέιρα, Μιτρέα, Μουχτάρης, Ευσταθίου, Τίνκου (77' Παχίπης), Μπόλιεβιτς, Παπαφώτης (79' Χατζηβασίλης), Ασαμόα, Ζατλ, Παβλόφ

Ανόρθωση: Δημητρίου, Στρούνα, Σίλντενφελντ, Ντουγκλάο, Εγγλέζου, Ιγκιεμπόρ, Βίκτορ, Κάτσαρ (56' Mπέκα), Ράγιος, Σισέ (71' Πράνιτς), Ντούρις (86' Κατσιαράβα)

Δειτε Επισης

Καρμιώτισσα - Ομόνοια 29Μ για την 4η αγωνιστική της Cyprus League
Αυτές είναι οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ανόρθωση-Ομόνοια Λευκωσίας
Ντέρμπι φωτιά και αγώνες που κρύβουν εκπλήξεις στο κυπριακό πρωτάθλημα-Η σέντρα στην… Fonbet
Ψάχνουν τρόπους να ξορκίσουν το φάντασμα της απαγόρευσης-Κρίσιμη συνάντηση ΚΟΠ και ομάδων
Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του
Στην αντεπίθεση η ΘΥΡΑ 3-«Η κυβέρνηση και οι φορείς της, απλούστατα, δεν μπορούν»
«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα