Το γήπεδο της Εθνικής στο Κόρνο και οι αλλαγές με τους Κύπριους στο πρωτάθλημα

Στην αποκάλυψη ότι το γήπεδο της Εθνικής Κύπρου θα γίνει στο Κόρνο προέβη ο πρόεδρος της ΚΟΠ, Γιώργος Κούμας, ο οποίος σχολίασε επίσης την παρουσία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και το θέμα με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές.
 
Για τη νίκη της Εθνικής Κύπρου με την Σλοβενία: «Μέχρι να πάρουμε το αποτέλεσμα υπήρχαν κάποιοι κραδασμοί οι οποίοι προς πίστη της τεχνικής ηγεσίας και των παικτών, απορροφήθηκαν και παρουσιάστηκαν καλύτεροι από το παιχνίδι με την Νορβηγία γι’ αυτό και ήρθε το επιθυμητό αποτέλεσμα».
 
Για το πώς λειτούργησε ο ίδιος μετά την ήττα από τη Νορβηγία: «Σαν πρόεδρος έκανα το αυτονόητο. Έπρεπε να ήμουν κυματοθραύστης στην κριτική που δέχθηκε η Εθνική. Κάποια ΜΜΕ έκαναν σωστή κριτική κάποια άλλα όμως κακοπροαίρετη και σε συγκεκριμένα άτομα. Δεν μας βγήκαν κάποια πράγματα κόντρα στην Νορβηγία. Είμαστε μια χώρα της υπερβολής. Παίζαμε πρεμιέρα, παίζαμε με μια χώρα που είναι ένα βήμα καλύτερη από την δική μας ομάδας».
 
Για το θέμα με τους ξένους παίκτες στην Εθνική: «Το ποδόσφαιρο μας σε σωματειακό επίπεδο έκανε πάρα πολλά βήματα μπροστά ενώ και σε Εθνικό επίπεδο είμαστε σ’ ένα καλό δρόμο. Πληρώνουμε το τίμημα ότι οι ομάδες μας παίζουν περισσότερο με ξένους ποδοσφαιριστές. Το θέμα των ξένων ποδοσφαιριστών και στις Εθνικές ομάδες είναι πρόβλημα. Η Νορβηγία είχε τέσσερις, η Ελβετία και η Γερμανία πολύ περισσότεροι. Το ίδιο έχουμε και εμείς. Επίσης οι Κύπριοι που παίζουν στο εξωτερικό αποκτούν παραστάσεις που θα βοηθήσουν σημαντικά. Κάνουμε σκέψεις να αλλάξουμε κάποια πράγματα ώστε να μπορούν οι Κύπριοι μέσω του πρωταθλήματος να παίζουν περισσότερο και να μπορούν οι ομάδες να βγάζουν Κύπριους παίκτες».

Τι περιμένει από την Εθνική ομάδα: «Οι μικρές μας Εθνικές μας πάνε πολύ καλά. Είμαστε αρκετά καλά σε σχέση με άλλες χώρες πληθυσμιακά. Τον λογαριασμό θα τον κάνουμε στο τέλος. Είναι μια νέα Εθνική, με νέο προπονητή, που είναι φιλόδοξος και δουλεύει καθημερινά για το καλύτερο. Δεν βάζουμε ψηλά τον πήχη αλλά βλέπουμε την κάθε διοργάνωση ξεχωριστά και στο τέλος θα δούμε τι κάνουμε».
Πού θα γίνει το γήπεδο της Εθνικής: «Στον Κόρνο θα είναι το σπίτι του ποδοσφαίρου. Θα μεταφερθούν όλα εκεί, θέλουμε να κάνουμε εκεί το σπίτι της Εθνικής και του ποδοσφαίρου μας. Δεν θα είναι απλά ένα προπονητικό κέντρο».
 
Για τις επενδύσεις που έγιναν στις κυπριακές ομάδες: «Εφόσον είναι οι σωστοί άνθρωποι που μπαίνουν στο ποδόσφαιρο μας κάνουν πολύ καλό. Είναι μια μεγάλη επιχείρηση το ποδόσφαιρο Παγκοσμίως. Βλέπουμε παράγοντες εντός Κύπρου και εκτός Κύπρου να επενδύουν και αυτό θα βοηθήσει σημαντικά το ποδόσφαιρο μας να πάει ακόμα πιο μπροστά».

Για την παρουσία του σχεδόν σε όλα τα σημαντικά γεγονότα που αφορούν είτε ομάδες μας είτε την ίδια την ΚΟΠ: «Οφείλω να είμαι παρών σε όλα τα κομμάτια του ποδοσφαίρου μας από την στιγμή που με επέλεξαν για πρόεδρο. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, ο κάθε ένας ξέρει τι πρέπει να κάνει, οι συνεδρίες τις εκτελεστικής γίνονται σε πολύ καλό κλίμα και αυτό είναι ότι καλύτερο. Ο στόχος μας είναι η εικόνα της διαιτησίας στο γήπεδο να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Θα αναβαθμίσουμε τον χώρο της διαιτησίας αφού εκεί κρίνεται ο πρόεδρος και η ίδια η ΚΟΠ».

Δειτε Επισης

Αλαλούμ με το γήπεδο του ΑΠΟΕΛ-Αναφορές για «ναι» από την οικογένεια Ιορδάνου, η τοποθέτηση Πρόδρομου
Με δύο αναμετρήσεις η 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος Cyprus League by Stoiximan
Δύο προπονήσεις για την Εθνική Παίδων-Οι παίκτες που κλήθηκαν
«Έφυγε ο Μηνάς μας, η θέση του στο Αντώνης Παπαδόπουλος θα είναι πάντα εκεί»
Χέρι φιλίας μεν, καρφιά δε από Κούμα-«Λύσεις υπάρχουν, αλλά όχι με ετσιθελισμούς»
Οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον αγώνα ΑΡΗ-ΑΠΟΛΛΩΝ
Καρμιώτισσα - Ομόνοια 29Μ για την 4η αγωνιστική της Cyprus League
Αυτές είναι οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ανόρθωση-Ομόνοια Λευκωσίας
Ντέρμπι φωτιά και αγώνες που κρύβουν εκπλήξεις στο κυπριακό πρωτάθλημα-Η σέντρα στην… Fonbet
Ψάχνουν τρόπους να ξορκίσουν το φάντασμα της απαγόρευσης-Κρίσιμη συνάντηση ΚΟΠ και ομάδων