ΑΠΟΕΛ: Πότε ξανάγινε αυτό

Στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι του για το πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου 2018/19 ο ΑΠΟΕΛ δέχτηκε ένα ηχηρότατο χαστούκι από τη Δόξα. Το 2-5 της περασμένης Κυριακής κατέλαβε περίοπτη θέση στις ιστορικές συντριβές των «γαλαζοκιτρίνων», για πολλούς που έχουν θητεύσει στο σύλλογο αποτελεί ενδεχομένως και την πιο ταπεινωτική ήττα της ιστορίας του, δεδομένου του μεγέθους που εκπροσωπεί σήμερα ο σύλλογος.

Με ακόμη μεγαλύτερη διαφορά τερμάτων ο ΑΠΟΕΛ ηττήθηκε σε εντός έδρας αγώνα του μόλις την περασμένη περίοδο (0-4 από τον Απόλλωνα), πέντε τέρματα αγωνιζόμενος ως οικοδεσπότης είχε δεχτεί και τη σεζόν 2000/01 (3-5 από την ΑΕΛ), ενώ την ήττα στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος είχε γνωρίσει και πέρυσι (0-1 από την Ανόρθωση).

Ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον, ωστόσο, παρουσιάζουν τα ευρήματα, αν στις παραμέτρους προστεθεί και ο αντίπαλος. Από ομάδα που δεν συγκαταλέγεται στις διαχρονικά κορυφαίες του κυπριακού ποδοσφαίρου, ο ΑΠΟΕΛ είχε να ηττηθεί με τέτοια διαφορά τερμάτων στο «σπίτι» του από την περίοδο 1997/98 (3-6 από τη Δερύνεια). Αυτή ήταν και η πιο πρόσφατη φορά που είχε δεχτεί πέντε ή περισσότερα τέρματα σε εντός έδρας αναμέτρησή του, ενώ για να βρούμε την τελευταία φορά που είχε ηττηθεί από μικρομεσαίο αντίπαλο στο πρώτο παιχνίδι του στη σεζόν ως γηπεδούχος πρέπει να γυρίσουμε στη σεζόν 2000/01 (0-1 από την Πάφο).

Υπάρχει ωστόσο και μια παράμετρος που πιθανότατα δίνει ιστορική πρωτιά στη Δόξα: το 3-0 του πρώτου ημιχρόνου. Κι αυτό, μολονότι ο ΑΠΟΕΛ είχε δεχτεί τέσσερα γκολ πριν την ανάπαυλα απέναντι σε μικρομεσαίο αντίπαλο την περίοδο 1996/97! Συγκεκριμένα, στις 5 Απριλίου 1997, οι «γαλαζοκίτρινοι» είχαν ηττηθεί 5-1 από την Αλκή, η οποία προηγείτο 4-0 στο ημίχρονο!

Σ’ εκείνο το παιχνίδι, ωστόσο, ο ΑΠΟΕΛ ήταν μόνον τύποις γηπεδούχος, αφού λόγω τιμωρίας δεν είχε παίξει στο «Μακάρειο», αλλά στο «Δασάκι» της Άχνας!

Δειτε Επισης

Καρμιώτισσα - Ομόνοια 29Μ για την 4η αγωνιστική της Cyprus League
Αυτές είναι οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ανόρθωση-Ομόνοια Λευκωσίας
Ντέρμπι φωτιά και αγώνες που κρύβουν εκπλήξεις στο κυπριακό πρωτάθλημα-Η σέντρα στην… Fonbet
Ψάχνουν τρόπους να ξορκίσουν το φάντασμα της απαγόρευσης-Κρίσιμη συνάντηση ΚΟΠ και ομάδων
Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του
Στην αντεπίθεση η ΘΥΡΑ 3-«Η κυβέρνηση και οι φορείς της, απλούστατα, δεν μπορούν»
«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα