Μεταγωγικό ελικόπτερο συνετρίβη στο Αφγανιστάν

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι, δύο Ουκρανοί, μέλη του πληρώματος, και δέκα στρατιωτικοί, σκοτώθηκαν στο Αφγανιστάν την Κυριακή όταν στρατιωτικό μεταγωγικό ελικόπτερο που ανήκε σε μολδαβική εταιρεία συνετρίβη, ανακοίνωσε η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Μολδαβίας.

Ένας πρώτος απολογισμός, που είχε δοθεί στο Γαλλικό Πρακτορείο από έναν αφγανό αξιωματούχο, έκανε λόγο για τρεις νεκρούς και επτά τραυματίες στο δυστύχημα αυτό, που σημειώθηκε στο βόρειο τμήμα του Αφγανιστάν.

"Η υπηρεσία πολιτικής Αεροπορίας της Μολδαβίας ειδοποιήθηκε ότι τη 2α Σεπτεμβρίου περί τις 06:00 (ώρα Κύπρου), ένα ελικόπτερο MI-8 το οποίο ανήκε στην εταιρία Valan ICC συνετρίβη λίγη ώρα μετά την απογείωσή του από τη βάση της Μαζάρ-ι-Σαρίφ", ανέφερε η μολδαβική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας σε ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στο ελικόπτερο επέβαιναν τρία μέλη πληρώματος, Ουκρανοί πολίτες, και ένδεκα Αφγανοί στρατιωτικοί.

"Κατά τις πρώτες πληροφορίες, δύο μέλη του πληρώματος και δέκα επιβάτες σκοτώθηκαν εξαιτίας του δυστυχήματος", κατά την ανακοίνωση. Κατά τον Ναζέρ Χούντα Παμίρι, υποδιοικητή των αφγανικών δυνάμεων στο βόρειο Αφγανιστάν, το ελικόπτερο συνετρίβη εξαιτίας "τεχνικών προβλημάτων" λίγο μετά την απογείωσή του.

Το ελικόπτερο έπιασε φωτιά μετά τη συντριβή του. Ανήκε σε ιδιωτική εταιρία και υπενοικιαζόταν από το αφγανικό Υπουργείο Άμυνας, διευκρίνισε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Υπουργείου Μοχάμαντ Ραντμάνις.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

BINTEO: Ο βουλευτής που φωνάζει στις κερκίδες της Πάφου «και σήκωσέ το δεν μπορώ να περιμένω»
Ο Άντερσον που διένυσε γονατιστός το γήπεδο, τα κλεμμένα σημαιάκια του κόρνερ και τα «όλε» στο Παφιακό (vid)
Κέρδισε τον Απόλλωνα και παρέμεινε στο κυνήγι της ΑΕΚ η Ομόνοια
ΒΙΝΤΕΟ: Το τρελό πάρτι στο Στέλιος Κυριακίδης μετά το τελευταίο σφύριγμα και την κατάκτηση του τίτλου
Παρέσυρε το ΑΠΟΕΛ και κράτησε την τρίτη θέση η ΑΕΚ
ΒΙΝΤΕΟ: Το ψαλιδάκι του Ζάιρο που έδωσε το έναυσμα για προεόρτια τίτλου στο Παφιακό
«Η Μπριζ βρήκε τον δικό της… Batman»-Υπερήρωας Τζόλης, μιλάει την κατάλληλη στιγμή
Χάος και απίστευτο ξύλο στο Σπλιτ πριν το ντέρμπι τίτλου-Η Ντινάμο Ζάγκρεμπ νίκησε 3-1 τη Χάιντουκ
Ο Τζέιμι Βάρντι σφυρίζει για να σταματήσει ο αγώνας μετά από τραυματισμό διαιτητή
Κέρδισε την ΑΕΛ και πήρε προβάδισμα για την κατάληψη της 8ης θέσης ο Εθνικός