Ο Γάλλος διάδοχος του Χανς Ρέικβαρτ!

Το αργότερο στο τέλος της τρέχουσας περιόδου θα ολοκληρώσει, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο Χανς Ρέικβαρτ τη θητεία του ως πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας.

Για το εξαιρετικά σημαντικό πόστο η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου φιλοδοξεί να προσελκύσει ένα «βαρύ» όνομα, με κύρος που θα διευκολύνει τη μείωση της προκατάληψης.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο Μιχάλης Παπαγεωργίου στην εκπομπή «Άκου τη φάση» στον Super Sport FM 104.0, ο διάδοχος του αποχωρούντος Ολλανδού είναι από τη Γαλλία.

Πρόκειται για τον 65χρονο Μαρκ Μπατά από τη Μασσαλία, ο οποίος υπήρξε διεθνής διαιτητής από το 1990 ως το 1998 (σ.σ. παρών στο Euro2016 και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018). Το 2004 διαδέχτηκε τον Μισέλ Βοτρό ως επικεφαλής των διαιτητών στη γαλλική ομοσπονδία, ενώ από το 2012 ανέλαβε το ίδιο πόστο στη ρουμανική ομοσπονδία.

Ταυτόχρονα ο Γάλλος είναι UEFA Refereeing Officer, ακριβώς όπως και ο Χιου Ντάλας. Μάλιστα στην επίσημη σύνθεση της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας, ο Μπατά είναι ο πρώτος αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας, ενώ ο Σκοτσέζος αναπληρωτής πρόεδρος, πίσω από τον Ιταλό Ρομπέρτο Ροσέτι.
Με άλλα λόγια, σε περίπτωση πρόσληψής του η ΚΟΠ θα έχει στο δυναμικό της το Νο2 (Ντάλας) και το Νο3 (Μπατά) της Επιτροπής Διαιτησίας της UEFA!

Δειτε Επισης

Σάρωσε τα βραβεία του ΠΑΣΠ ο Μιχάλης Χαραλάμπους-Τα αστέρια που έλαμψαν
Ορίστηκε η εκλογική συνέλευση στην Ανόρθωση
Αλλαγή ώρας στο ΑΕΖ-Απόλλωνας
Δημητρίου: Θα μπορούσαμε να διεκδικούμε το πρωτάθλημα μέχρι την τελευταία αγωνιστική
Πλήγμα με Άδωνη στον Απόλλωνα-Υπέστη ρήξη χιαστού
Αναμονή για το άνοιγμα της Βόρειας στον ΑΠΟΕΛ-Ηφαίστειο το ΓΣΠ στον τελικό με ΑΕΚ
Ηλίας Χαραλάμπους για το πρωτάθλημα με τη Στεάουα: Να είμαι καλός οδηγός και για άλλους προπονητές
Πράξη δεύτερη για ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ για τα ημιτελικά των πλέι οφ
Σφράγισε την παραμονή της η Καρμιώτισσα, στη δεύτερη κατηγορία η Δόξα
Οριστικά στη Β’ κατηγορία η Δόξα μετά και τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής