Η εξέλιξη για τα εισιτήρια της Ομόνοιας με Ανόρθωση

Μεγάλες αυξήσεις σε πατάτες και ντομάτες και πτώση τιμής σε συγκεκριμένα ψάρια και όσπρια παρατηρούνται στις τιμές λιανικής πώλησης βασικών καταναλωτικών αγαθών που δημοσίευσε την Παρασκευή η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή με ημερομηνία αναφοράς τις 9/11/2022.

Συγκεκριμένα, οι ντομάτες αυξήθηκαν σε €3,28 το κιλό, από €2,24 που ήταν που ήταν στις 12/10/2022, όταν έγινε η προηγούμενη καταγραφή τιμών. Η αύξηση €1,04 συνιστά άνοδο 46,4% στην τιμή των ντομάτων. Αντίστοιχα, οι πατάτες αυξήθηκαν σε €1,45 το κιλό από €1,19, με άνοδο 22,4%. Οι τιμές στα αγγουράκια χωραφιού αυξήθηκαν κατά 10,8% σε €2,72, από €2,46.

Την ίδια ώρα, η τιμή στα αγγουράκια θερμοκηπίου έπεσε κατά 15,8%, ή κατά €0,30 σε €1,59.

Μεγάλη αύξηση 12,6% σημειώνει η φθηνότερη συσκευασία 1kg ζάχαρης, με την τιμή να ανέρχεται σε €1,37, ενώ αύξηση 9,8% παρουσιάζει και χαλλούμι ΠΟΠ συγκεκριμένης μάρκας.

Τα γαλακτοκομικά και τα αλλαντικά δεν παρουσίασαν αξιοσημείωτες μεταβολές από τον Οκτώβριο.

Από την άλλη, υπάρχει μεγάλη διακύμανση στις τιμές των οσπρίων, όπου παρατηρούνται από μειωμένες κατά 16,8% τιμές σε συγκεκριμένη μάρκα από φακές και 9,9% σε συγκεκριμένα φασόλια, μέχρι αυξήσεις 4,1% σε ρεβύθια συγκεκριμένης μάρκας.

Αξιοσημείωτη μείωση παρατηρείται επίσης στην τιμή ψαρικών, καθώς το μπαρμπούνι βρίσκεται στα €20,54 το κιλό, από €23,07 (μείωση 11%), ενώ η μεγάλη τσιπούρα μειώθηκε επίσης κατά 10,8% και η μέση τιμή της είναι στα €8,73 το κιλό.

Σε σχέση με τον Σεπτέμβριο 2021 που λαμβάνεται από την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή ως μήνας αναφοράς, η μεγαλύτερη αύξηση τον Νοέμβριο 2022 παρατηρείται στα λαχανικά, που είναι αυξημένα κατά 65,56%. Ακολουθούν τα λάδια με αύξηση 35,78% και τα τυριά που αυξήθηκαν κατά 27,30%.

Το συγκεκριμένο Παρατηρητήριο πραγματοποιείται σε μηνιαία βάση και περιλαμβάνει σταθερά προϊόντα και χώρους λήψης τιμών. Σκοπός του είναι η παρακολούθηση της διακύμανσης των τιμών των βασικών καταναλωτικών αγαθών και η εξαγωγή σχετικών συμπερασμάτων.

Σημειώνεται ότι εξαιτίας της διακύμανσης των τιμών ανάλογα με τη μάρκα και τη συσκευασία, η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή παροτρύνει τους καταναλωτές όπως διεξάγουν ουσιαστική έρευνα αγοράς πριν προχωρήσουν σε αγορές, προκειμένου να βρουν τα προϊόντα και τις τιμές που ικανοποιούν τις απαιτήσεις τους.

Τα αναλυτικά στοιχεία του Παρατηρητηρίου παρέχονται στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή www.consumer.gov.cy

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Χωρίς απουσίες η Μακάμπι στην Ελλάδα για τα ματς με τον Παναθηναϊκό
Χαμός στην Τσέλσι-Ο 39χρονος Τιάγκο Σίλβα έκλαιγε μετά τον αποκλεισμό και ο Μαντουέκε γελούσε
Μουντιάλ 2030: Απευθείας πρόκριση για Αργεντινή, Παραγουάη και Ουρουγουάη
Η πολυτάραχη πορεία του βγαλμένη από ταινία του Netflix δίχως... season finale
Απεβίωσε η θρυλική μορφή της Ίντερ, Λουίς Σουάρεθ-Ο μοναδικός Ισπανός με Χρυσή Μπάλα
Η Παρί έκανε την έκπληξη και πήρε τον Λι Κανγκ-ιν
«Καθάρισε» και τον Τζέρε και... έφυγε για τους «16» του Wimbledon ο Τσιτσιπάς!
Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική ο Φαν ντερ Σαρ
Βαριές καμπάνες σε ΑΕΚ-Ποινή για σοβαρά επεισόδια, αποκλεισμός Ρόκα
Αυτή είναι η ποινή του Αθλητικού Δικαστή στον Ουάρντα για την καταγγελία για χειρονομία