Τι κάνει ο Τιμούρ όταν βλέπει την Ομόνοια από τον πάγκο

Ο Τιμούρ Κετσπάγια ετοιμάζεται για το πολύ μεγάλο ντέρμπι κόντρα στην Ομόνοια, με στόχο να οδηγήσει την Ανόρθωση σε άλλη μια επιτυχία στο πρωτάθλημα.

Ο Γεωργιανός τεχνικός έχει την δική του ξεχωριστή παράδοση κόντρα στους πράσινους της Λευκωσίας ως προπονητής, τόσο με την ομάδα της Αμμοχώστου, όσο και με τον ΑΠΟΕΛ.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή, ο Κετσπάγια μετρά 7 νίκες, 5 ισοπαλίες και 6 ήττες στην τεχνική ηγεσία των κυανολεύκων της Αμμοχώστου και των γαλαζοκιτρίνων της Λευκωσίας κόντρα στην Ομόνοια.

Τη σεζόν 2004/05 με την Ανόρθωση πέτυχε δύο νίκες κόντρα στους πράσινους (2-4 στο ΓΣΠ και 2-0 στο «Αντώνης Παπαδόπουλος»). Την επόμενη σεζόν, κέρδισε τους πράσινους εντός με 2-1, ενώ σκόραρε ένα καταπληκτικό γκολ στην ισοπαλία του δεύτερου γύρου με 2-2 στο ΓΣΠ. Εκείνη τη συγκεκριμένη σεζόν, διατηρούσε ακόμα την διπλή ιδιότητα του παίκτη-προπονητή της ομάδας της Αμμοχώστου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Η Ανόρθωση οφείλει τα πάντα στον Κετσπάγια»

Τη σεζόν 2006/07, δέχθηκε δύο ήττες σε Λευκωσία και Λάρνακα, με το ίδιο σκορ (2-0). Την επόμενη αγωνιστική περίοδο, η ομάδα της Αμμοχώστου κατακτά αήττητη το πρωτάθλημα, με τον Γεωργιανό στον πάγκο. Κόντρα στην Ομόνοια, η Ανόρθωση είχε μια νίκη εντός με 2-0 και τρεις ισοπαλίες. 1-1 και 0-0 στο ΓΣΠ και ισοπαλία χωρίς τέρματα, ξανά στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Μπορεί η Ανόρθωση να αγωνίστηκε για πρώτη φορά τη σεζόν 2008/09, στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, όμως η αρνητική της παράδοση κόντρα στην Ομόνοια συνεχίστηκε. Τέσσερις ήττες εντός και εκτός γνώρισε η Ανόρθωση από τους πράσινους. 1-2 και 0-2 στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και 4-0 και 1-0 στο ΓΣΠ.

Τον Απρίλιο του 2009, ο Κετσπάγια αποχώρησε από την ομάδα της Αμμοχώστου, αλλά επανήλθε στο κυπριακό ποδόσφαιρο τη σεζόν 2015/16 στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ. Στις 9 Νοεμβρίου 2015 εξήλθε ισόπαλος με 2-2, στις 13 Φεβρουαρίου 2016 κέρδισε με 2-0, ενώ ένα μήνα αργότερα κέρδισε ξανά την Ομόνοια με 2-1.

Τέλος, πέτυχε άλλη μια νίκη επί των πρασίνων με 0-2, στις 23 Απριλίου 2016. Τα δύο γκολ για τους γαλαζοκίτρινους είχε πετύχει τότε, ο νυν παίκτης του Απόλλωνα Γιάννης Γιαννιώτας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Αδιόρθωτος Ουάρντα, πληρώνει ακόμη τις... αταξίες του-Παρελθόν και από τον Πανσερραϊκό
«Δέκα χρόνια από τη μέρα που έφυγε από κοντά μας ο Γιώργος Γκουγκούρης, στο δρόμο για το γήπεδο»
Η επεξήγηση της ΚΟΠ για το πέναλτι που ζήτησε η Ομόνοια στο αιώνιο
Ξεπέρασε το 65% του στόχου η οικονομική βοήθεια στην Ανόρθωση-Απήχηση σε φιλάθλους άλλων ομάδων
Βγαίνει μπροστά ο πρώην πρόεδρος της Ανόρθωσης-«Ας σταματήσουμε να κρίνουμε ποιος έφταιξε παραπάνω»
Κλείνει το κεφάλαιο Κίσσα στη Σαλαμίνα μετά από πέντε χρόνια
Δωρεάν σε ανοικτή ζώνη ο τελικός πρωταθλήματος στο ΓΣΠ ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ
Αίμα και άμμος στο ΓΣΠ για το πρωτάθλημα που ισοδυναμεί με τριπλή ευκαιρία για ομίλους
Αρνητική πρωτιά για Πάφο και Άρη για τη χρησιμοποίηση του ντόπιου ποδοσφαιριστή
Ρίχνει το μπαλάκι πίσω στην Αστυνομία ο ΑΠΟΕΛ και αφήνει αιχμές κατά της ΑΕΚ