Νίκη ψυχολογίας για την «Κυρία»

Νίκη ψυχολογίας και ώθησης για τη συνέχεια πέτυχε η Ανόρθωση στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Ανδρών Α Κατηγορίας. Η ομάδα του Κώστα Χριστοφιδέλη κέρδισε την πολύ δυνατή και φέτος Αναγέννηση Δερύνειας με 3-1 στο «Θεμιστόκλειο».

Ο αγώνας ήταν αρκετά καλός με την Ανόρθωση να βρίσκει το δρόμο της νίκης, έστω και εάν η Αναγέννηση ισοφάρισε ενώ όλα τα σετ κρίθηκαν στο τέλος.

Πολύ καλή η Ανόρθωση σε αυτό το σετ είχε σταθερά το προβάδισμα απέναντι στη μαχητική Αναγέννηση. Η «Μεγάλη Κυρία» προηγήθηκε 16-11 για να πάρει το πρώτο σετ 25-20 και να προηγηθεί 1-0 σε 26’.

Η ομάδα της Δερύνειας άρχισε καλύτερα στο δεύτερο σετ και είχε το προβάδιαμα στο σκορ (05-09, 12-15).  Η Αναγέννηση συνέχισε να υπερέχει και ξέφυγε με +5 16-21. Οι «πράσινοι» δεν κοίταξαν πίσω και σε 28 λεπτά κέρδισαν 19-25 και ισοφάρισαν τον αγώνα 1-1.

Η Αναγέννηση με τον «αέρα» της ισοφάρισης άρχισε καλύτερα και προηγήθηκε 03-05. Η ομάδα του Χριστοφιδέλη με ένα μικρό σερί κατάφερε να προσπεράσει 08-06 στο πρώτο τεχνικό τάϊμ – άουτ.  Σταδιακά η Ανόρθωση πήρε τα ηνία και προσπέρασε 13-10. Η «Μεγάλη Κυρία» αύξησε και άλλο την υπέρ της διαφορά 17-11 την οποία διατήρησε για να κερδίσει χάρις την ανωτερότητά της στο σετ με 25-18 σε 28’ και να προηγηθεί 2-1 σετ.

Πραγματικό ντέρμπι ήταν το τέταρτο σετ. Καμιά από τις δυο ομάδες δεν μπορούσε να ξεφύγει και τα πάντα κρέμονταν από μια «λεπτή γραμμή». Η Ανόρθωση που βρέθηκε πίσω στο σκορ κατάφερε να πάρει το ψυχολογικό αβαντάζ και να προηγηθεί 19-18. Το σημείο αυτό ήταν καθοριστικό, αφού  παρά το τάϊμ – άουτ που πήρε ο Γιάννης Μέλκας  οι γηπεδούχοι ξέφυγαν 23-19 για να κερδίσουν τελικά 25-20  σε 27 ‘και τον αγώνα – ντέρμπι με 3-1 σετ

ΑΝΟΡΘΩΣΗ (Κ. ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΕΛΗΣ): Haapakoski,Torres, Στρουγκάρεβιτς, Κοντός, Romanutti, Xριστοφόρου – Λίμπερο: Χαραλαμπίδης.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΕΡ (Γ. ΜΕΛΚΑΣ): Garchet, Τοντόροβιτς, Καραγιάννης, Τόφιας, Αποστόλου, Payan – Λίμπερο: Παπαϊωάννου – Aλλαγές:  Στέκας, Φελάχογλου

Δειτε Επισης

O Λεχέτσκα έβαλε «stop» στον Ναδάλ στη Μαδρίτη
Νίκη με ανατροπή για τον Κεραυνό επί της Ανόρθωσης
«Ήταν δύσκολη ήττα για εμάς, να ανασυγκροτηθούμε και να κερδίσουμε αύριο»
Νέα τεράστια επένδυση από τους Τούρκους-Πότε θα επιστρέψει η Formula 1 στην Κωνσταντινούπολη
«Δεν μπορούμε να αφήνουμε τους διαιτητές να καθορίζουν το παιχνίδι, πρέπει να το κάνουμε εμείς»
Έξαλλος ο Μπαρτώκας μετά το φινάλε του Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα, είχε επεισόδιο με τον Σάδα (vid)
Άλωσαν τη Νέα Υόρκη και μένουν «ζωντανοί» οι Σίξερς
Ο Λεμπρόν Τζέιμς ενεργοποίησε την «βόμβα»-Ελεύθερος για μεταγραφή και περιμένει τον… γιο του
Ζωντανοί οι Μπακς παρά τις απουσίες Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ, λύγησαν τους Πέισερς
Ηττήθηκε 82-80 σε νεκρό χρόνο στην παράταση από την Μπαρτσελόνα ο Ολυμπιακός