Ελπίζει και... περιμένει η Σίτι

H Σίτι πέρασε εύκολα από το Σέλχαρστ Παρκ, επικράτησε 2-0 της Κρίσταλ Πάλας, βρέθηκε στο -5 από την κορυφή κι ελπίζει σε γκέλα των Reds στο Ολντ Τράφορντ. 

Η Μάντσεστερ πέτυχε την ενδέκατη εκτός έδρας νίκη στα δώδεκα τελευταία, βρέθηκε στο -5 από την κορυφή κι ελπίζει σε γκέλα της Λίβερπουλ στο ντέρμπι με τη Γιουνάιτεντ. Οι Πολίτες είχαν 20 τελικές, πέτυχαν δυο γκολ (2-0) στο Σέλχαρστ Παρκ και πέρασαν εύκολα το εμπόδιο της Κρίσταλ Πάλας. 

Η Σίτι παρουσιάστηκε με αμυντικό δίδυμο τους Ρόδρι, Φερναντίνιο, μιας και οι πολλές απουσίες στην άμυνα έχουν κάνει δύσκολο το έργο του Γκουαρδιόλα. Οι «Πολίτες» μπήκαν πιο δυνατά, πίεσαν, η κατοχή έφτασε το 75% χωρίς όμως να φανούν απειλητικοί για την αντίπαλη άμυνα. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν με κάποια σουτ να κάνουνα αισθητή την παρουσία τους, αλλά τόσο ο Γκουντογκάν στο 21' όσο και ο Κανσέλο στο 25' δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Χένεσι. Ωστόσο, ένα δίλεπτο ξέσπασμα για τη Σίτι έφερε το τρίποντο! Στο 39' και στην καλύτερή της φάση η Μάντσεστερ άνοιξε το σκορ. Υπέροχη σέντρα του Μπερνάρντο και ο Ζεσούς με άψογη κεφαλιά πέτυχε το 1-0.

Μάλιστα, ήταν το 50ο τέρμα του Βραζιλιάνου με τη φανέλα της Σίτι. Στο 41' η Μάντσεστερ σφράγισε τη νίκη. Εξαιρετική αντεπίθεση, απίθανη ασίστ του Στέρλινγκ και ο Νταβίδ Σίλβα με ωραίο πλασέ πέτυχε το 2-0. Ο Στέρλινγκ απέδειξε πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, αφού στη φετινή χρονιά με Σίτι και Εθνική (σε 16 ματς) έχει 13 γκολ και 7 ασίστ.

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε, η Σίτι είχε τον έλεγχο και απειλούσε όποτε έβρισκε χώρους. Στο 55' ο Στέρλινγκ έκανε κακό τελείωμα, ενώ σε δυο περιπτώσεις ο Χένεσι έβγαλε εντυπωσιακά σε προσπάθειες των Ζεσούς, Μπερνάρντο. Στο τελευταίο τέταρτο ο ρυθμός ανέβηκε και η Κρίσταλ Πάλας έγινε απειλητική. Στο 74' ο Φαν Αανχολτ από θέση βολής δεν μπόρεσε να σκοράρει, ενώ στο 76' ο Εντερσον έκανε τρομερή επέμβαση στην κεφαλιά του Μπεντέκε και με τη βοήθεια του δοκαριού κράτησε το μηδέν! Η Σίτι αντέδρασε, αλλά ο Χένεσι νίκησε τον Ζεσούς, ενώ στο 81' το σουτ του Ντε Μπρόινε βρήκε το δοκάρι! Ούτε στο 87' ο Στέρλινγκ δε βρήκε δίχτυα, ενώ ο Εντερσον έκλεισε το ματς με τρομερή επέμβαση στο σουτ του Ζαχά.

Κρίσταλ Πάλας: Χένεσι, Κέιχιλ, Τόμκινς (83' Νταν), Γουόρντ, Φαν Άανχολτ, Σλουπ (55' Τάουνσεντ), ΜακΆρθουρ, Κουγιατέ, Μιλιβόγιεβιτς (76' Μπεντέκε), Αγιού, Ζαχά

Μαν. Σίτι: Εντερσον, Κανσέλο, Μεντί, Σίλβα (79' Στόουνς), Φερναντίνιο, Γκουντογκάν, Ντε Μπρόινε (90' Φόντεν), Μπερνάρντο, Ρόδρι, Στέρλινγκ, Ζεσούς

 

Πηγή:gazzetta.gr

Δειτε Επισης

Αβέβαιο το μέλλον του Mπρούνο Φερνάντες στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Ο λόγος που επέστρεψε προσωρινά στη Ρεάλ Μαδρίτης ο Μπενζεμά
Φιορεντίνα-Κλαμπ Μπριζ: Το πρώτο βήμα οι βιόλα, την έκπληξη οι Βέλγοι
Τιτανομαχία στο Ολίμπικο και ματσάρα στο Βελοντρόμ για τα ημιτελικά του Europa League
Φήμες για επιστροφή του Κλοπ στη Ντόρτμουντ
Αντσελότι: Η Μπάγερν μας έδειξε την καλύτερη εκδοχή της
«Νέος προπονητής της Μπάγερν ο Ράγκνικ!»
Η Άρσεναλ προσφέρει νέο συμβόλαιο στον Γκάμπριελ
Έμερι: Σεβόμαστε τον Ολυμπιακό, είναι διασκεδαστικό να παίζεις στην Ευρώπη
Η Παρί τα έχανε, η Ντόρτμουντ το έβαλε και βλέπει… τελικό