Διέσυρε τον Απόλλωνα με τριάρα η μαγική Ανόρθωση

Κάνοντας ένα εξαιρετικό παιχνίδι από όλες τις απόψεις, η Ανόρθωση πέτυχε μια εμφαντική νίκη επί του Απόλλωνα με 3-1 στο εξ’ αναβολής παιχνίδι για την δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Ρούμπεν Ράγιος, ο οποίος σκόραρε δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο (24’ και 42’). Το τρίτο γκολ πέτυχε ο Γκαλίτσιος στο 63’΄. Ο Απόλλωνας, από την άλλη, προβλημάτισε με την παρουσία του και έμεινε για τρίτο συνεχόμενο ντέρμπι χωρίς νίκη. Το γκολ του πέτυχε ο Γκακπέ στο 86’.
 
Α' ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το παιχνίδι στη Λάρνακα άρχισε με πολλή δύναμη και πάθος. Ο Αρτυματάς στο 9’ με κεφαλιά, μετά από εκτέλεση του Ράγιος έστειλε την μπάλα μόλις άουτ για την Ανόρθωση στην πρώτη καλή ευκαιρία του παιχνιδιού. Η ομάδα της Αμμοχώστου είχε την υπεροχή και ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ στο 24’. Ο Σαντίκ έδωσε στον Καλτσά, αυτός έκανε το γύρισμα και ο επερχόμενος Ράγιος με πλασέ έβαλε μπροστά την ομάδα του στο σκορ. Ο Απόλλωνας είχε μια πολύ καλή ευκαιρία στο 29’, όταν η κεφαλιά του Γκακπέ από την σέντρα του Πέδρο έφυγε άουτ από την εστία του Λόρια. Η Ανόρθωση, από την άλλη, πέτυχε και δεύτερο γκολ στο 42’ με απίστευτο γκολ του Ράγιος. Ο Ισπανός επιτελικός μέσος έπιασε ένα τρομερό σουτ από πολύ μακριά, το οποίο κατέληξε στα δίκτυα του Μολ για το 2-0. Με αυτόν τον τρόπο, τελείωσε το πρώτο ημίχρονο.
 
Β΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Η επανάληψη ξεκίνησε με τον Απόλλωνα να μπαίνει πιο επιθετικά και να έχει την κατοχή της μπάλας. Η ομάδα της Λεμεσού δεν έχασε την πολύ μεγάλη ευκαιρία στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, ενώ η ομάδα της Αμμοχώστου διαχειριζόταν πολύ σωστά το παιχνίδι. Ο Γιαννιώτας στο 59’ ανάγκασε τον Λόρια σε πολύ δύσκολη απόκρουση, αλλά η Ανόρθωση απάντησε με γκολ. Στο 63’, ο Ράγιος εκτέλεσε το κόρνερ και ο Γκαλίτσιος με πλασέ σκόραρε για το 3-0, μέσα σε αποθέωση. Ο Απόλλωνας μείωσε το σκορ στο 86' με ωραίο σουτ του Γκακπέ. Η Ανόρθωση είχε την τελευταία καλή ευκαιρία του παιχνιδιού στο 89', όταν η κεφαλιά του Αρτυματά σταμάτησε το δοκάρι του Μολ.
 
Σκόρερ: 24’ και 42’ Ράγιος, 63’ Γκαλίτσιος/ 86’ Γκακπέ

Κάρτες: Αρτυματάς, Μαργκάσα/ Σαλάι, Σελίμοβιτς
 
Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:
 
Ανόρθωση: Λόρια, Γκαλίτσιος, Αρτυματάς, Σίλντενφελντ, Ράγιος (80’ Μανθάτης), Οκριασβίλι, Σαντίκ (65΄ Νταουσβίλι), Καλτσάς (74’ Κατσιαράβα), Βργκοτς, Μαργκάσα, Σελίν

Απόλλωνας: Μολ, Βασιλείου (12’ Αντωνιάδης, 39’ Αγκίρε), Σελίμοβιτς, Σαλάι, Πέδρο, Χάμπος Κυριάκου, Εμπιντά, Σαρδινέρο, Γιαννιώτας, Μάρκοβιτς (68’ Παπουλής),  Γκακπέ.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Η Ανόρθωση έβγαλε σε δημοπρασία συλλεκτική μπάλα με υπογραφές από τους κορυφαίους παίκτες της
Αδιόρθωτος Ουάρντα, πληρώνει ακόμη τις... αταξίες του-Παρελθόν και από τον Πανσερραϊκό
«Δέκα χρόνια από τη μέρα που έφυγε από κοντά μας ο Γιώργος Γκουγκούρης, στο δρόμο για το γήπεδο»
Η επεξήγηση της ΚΟΠ για το πέναλτι που ζήτησε η Ομόνοια στο αιώνιο
Ξεπέρασε το 65% του στόχου η οικονομική βοήθεια στην Ανόρθωση-Απήχηση σε φιλάθλους άλλων ομάδων
Βγαίνει μπροστά ο πρώην πρόεδρος της Ανόρθωσης-«Ας σταματήσουμε να κρίνουμε ποιος έφταιξε παραπάνω»
Κλείνει το κεφάλαιο Κίσσα στη Σαλαμίνα μετά από πέντε χρόνια
Δωρεάν σε ανοικτή ζώνη ο τελικός πρωταθλήματος στο ΓΣΠ ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ
Αίμα και άμμος στο ΓΣΠ για το πρωτάθλημα που ισοδυναμεί με τριπλή ευκαιρία για ομίλους
Αρνητική πρωτιά για Πάφο και Άρη για τη χρησιμοποίηση του ντόπιου ποδοσφαιριστή