ΒΙΝΤΕΟ: Η Θύρα 9 μεγαλώνει και στέλνει μήνυμα

Με το 2022 να πλησιάζει στο τέλος του, η διάσημη γαλλική εφημερίδα «Equipe» δημοσίευσε, όπως συνηθίζει να κάνει στην ολοκλήρωση κάθε έτους, την κορυφαία ενδεκάδα της χρονιάς, μετά από σχετική ψηφοφορία.

Στην ενδεκάδα φυσικά, υπάρχει έντονη εκπροσώπηση της Γαλλίας, με τρεις παίκτες των «τρικολόρ» (Μπενζεμά, Εμπαπέ, Ερναντέζ), ενώ από συλλόγους κυριαρχεί η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης, με τρεις νυν παίκτες (Μπενζεμά, Μόντριτς, Κουρτουά) μαζί με τον Καζεμίρο που έβγαλε το μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς ως παίκτης της «βασίλισσας», όμως τώρα βρίσκεται στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Πιο αναλυτικά, το σύστημα που... ακολουθεί η ενδεκάδα είναι το 4-4-2, με τον Τιμπό Κουρτουά να βρίσκεται στη θέση του τερματοφύλακα. Ο Βέλγος συγκέντρωσε το 33% των ψήφων και άφησε πίσω του τον Μπόνο (15%) και τους Μάικ Μενιάν (12%) και Ούγκο Γιορίς (11%), ενώ με 10%, ακολούθησαν οι Ντομινίκ Λιβάκοβιτς και Εμιλιάνο Μαρτίνες.

Στη θέση του αριστερού μπακ βρίσκεται ο Γάλλος Τεό Ερναντέζ (52%), που δεν συνάντησε ανταγωνισμό από τον Νούνο Μέντες (15%), ενώ στα δεξιά ο Kάιλ Γουόκερ (53%) νίκησε τον Ασράφ Χακίμι (23%). Κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτελούν οι Βίρτζιλ Βαν Ντάικ και Γιόσκο Γκβάρντιολ.

Στο κέντρο, Λούκα Μόντριτς και Καζεμίρο αποτελούν τα δύο χαφ που συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο ποσοστό των ψήφων, ενώ σε ρόλο μεσοεπιθετικών φυσικά ο Λιονέλ Μέσι από τα δεξιά και ο Κέβιν Ντε Μπρόινε από τα αριστερά.

Τέλος, το επιθετικό δίδυμο αποτελούν ο κάτοχος της «Χρυσής Μπάλας» Καρίμ Μπενζεμά, μαζί με τον Κιλιάν Εμπαπέ, που συγκέντρωσε το εντυπωσιακό 40% των ψήφων. 

 Πηγή: sportfm

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)