Το... ένοχο παρελθόν του αντικαταστάτη του Χατζηλούκα

Ο  Έντουαρντ Ερανοσιάν θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Λούκα Χατζηλούκα στον πάγκο της Δόξας. Τελευταία του ομάδα ήταν η Λοκομοτίβ Πλόβντιφ από την οποία αποχώρησε τον Απρίλιο του 2017.

Ο Ερανοσιάν έγινε γνωστός στο κυπριακό κοινό από την παρουσία του στον πάγκο του ΑΠΟΠ Κινύρας αλλά και για την υπόθεση ντόπινγκ παικτών της ομάδας. 

Το 2009, το Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο (CAS) όχι μόνο δεν μείωσε, αλλά διπλασίασε τελικά την ποινή που είχε επιβάλλει η κυπριακή ομοσπονδία στον Έντουαρντ Ερανοσιάν, ο οποίος χορηγούσε στους παίκτες του αναβολικά όταν βρίσκονταν στον πάγκο του ΑΠΟΠ Κινύρας.

Τότε είχε παρθεί απόφαση όπως ο Βούλγαρος τεχνικός τιμωρηθεί και δεν αφέθηκε να κάτσει σε πάγκο ομάδας μέχρι τον Απρίλιο του 2013. To CAS απεφάνθη ότι τα στοιχεία που προσκόμισε η κυπριακή ομοσπονδία ήταν αρκετά για να τιμωρηθεί ο Ερανοστιάν. Μάλιστα το πόρισμα αναφέρει ότι ο Βούλγαρος τεχνικός χορηγούσε κατ' επανάληψη στεροϊδη στους παίκτες του πριν την έναρξη των αγώνων.

Σε αντίθεση με τον Ερανοσιάν η ποινή των Μάργκες και Μεδέιρος μειώθηκε στον έναν χρόνο, παρά το ότι αρχικά αμφότεροι είχαν βρεθεί θετική σε αντιντόπινγκ κοντρόλ.

Η ανακοίνωση της ΚΟΠ για το θέμα:

Το Διεθνές Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS) με απόφαση του δικαιώνει τους χειρισμούς της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου στην υπόθεση ντόπινγκ με τον ΑΠΟΠ/Κινύρα Πέγειας.

Μετά την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας τον περασμένο Ιούνιο στη Λωζάνη και την επιφύλαξη της απόφασης του CAS, την Τρίτη 26 Οκτωβρίου ανακοινώθηκε τελικά η απόφαση που δικαιώνει την ΚΟΠ αναφορικά με τους χειρισμούς της στην υπόθεση.

Η απόφαση του CAS κρίνει ότι σωστά η ΚΟΠ δεν προχώρησε σε κατηγορίες εναντίον των δέκα ατόμων που είχαν αναφερθεί στο πόρισμα που ετοιμάστηκε τότε από Ερευνών Λειτουργό.

Συγκεκριμένα η απόφαση επισημαίνει ότι σωστά κατηγορήθηκαν και τιμωρήθηκαν οι ποδοσφαιριστές Μάργκες και Μεδέϊρος, που ως γνωστό τιμωρήθηκαν με αποκλεισμό δύο χρόνων και μειώθηκε από τη Δικαστική Επιτροπή η ποινή τους στο ένα έτος.

Το CAS αποφάσισε επίσης ότι σωστά κατηγορήθηκε από την ΚΟΠ ο προπονητής Ετουάρντ Ερανοσιάν και αυξάνει την ποινή των δύο χρόνων της Δικαστικής Επιτροπής σε τέσσερα χρόνια αποκλεισμού"

Δειτε Επισης

Με δύο αναμετρήσεις η 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος Cyprus League by Stoiximan
Δύο προπονήσεις για την Εθνική Παίδων-Οι παίκτες που κλήθηκαν
«Έφυγε ο Μηνάς μας, η θέση του στο Αντώνης Παπαδόπουλος θα είναι πάντα εκεί»
Χέρι φιλίας μεν, καρφιά δε από Κούμα-«Λύσεις υπάρχουν, αλλά όχι με ετσιθελισμούς»
Οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον αγώνα ΑΡΗ-ΑΠΟΛΛΩΝ
Καρμιώτισσα - Ομόνοια 29Μ για την 4η αγωνιστική της Cyprus League
Αυτές είναι οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ανόρθωση-Ομόνοια Λευκωσίας
Ντέρμπι φωτιά και αγώνες που κρύβουν εκπλήξεις στο κυπριακό πρωτάθλημα-Η σέντρα στην… Fonbet
Ψάχνουν τρόπους να ξορκίσουν το φάντασμα της απαγόρευσης-Κρίσιμη συνάντηση ΚΟΠ και ομάδων
Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές