Συγκίνηση και όμορφες στιγμές πρόσφερε σε χιλιάδες δρομείς ο Μαραθώνιος της Αθήνας

Ο 37ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας ανήκει στο παρελθόν, με χιλιάδες δρομείς από όλο τον κόσμο, ανάμεσα τους και πολλοί Κύπριοι, να απολαμβάνουν την εμπειρία της συμμετοχής σε ένα τόσο μεγάλο αθλητικό γεγονός, με πολλές κοινωνικές διαστάσεις και μηνύματα.
 
Οι χιλιάδες δρομείς που είχαν εγγραφεί τόσο στα 5χλμ. όσο και στο μαραθώνιο δεν πτοήθηκαν από την κακή πρόβλεψη του καιρού την Κυριακή βρέθηκαν κανονικά στη γραμμή εκκίνησης και έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό τερματίζοντας με βροχή και αέρα. Την ίδια ώρα άνθρωποι όλων των ηλικιών βρέθηκαν στο Παναθηναϊκό Στάδιο δημιουργώντας για μία ακόμη φορά μοναδική ατμόσφαιρα. Μεγάλη επιτυχία είχε και ο αγώνας των 10 χιλιομέτρων που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο.
 
Οσον αφορά τους νικητές του Αυθεντικού, το νήμα έκοψε πρώτος ο 42χρονος Τζον Κόμεν από την Κένυα, με χρόνο 2.16.34. Δεύτερος τερμάτισε ο Φελισιέν Μουχιτίρα (Μπαχρέιν) με 2.16.43, ενώ τρίτος ήταν ο Έλληνας Κώστας Γκελαούζος, ο οποίος κέρδισε για τρίτη φορά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Ο Γκελαούζος διένυσε την απόσταση σε 2.19.01 και έγινε ο δεύτερος γρηγορότερος Έλληνας όλων των εποχών στην Αυθεντική διαδρομή, πίσω από τον Νίκο Πολιά, που έχει το 2.17.56 από στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.
 
Στις γυναίκες, μόλις στον τρίτο μαραθώνιο της καριέρας της, η Ελευθερία Πετρουλάκη κατάφερε να έχει ήδη στο βιογραφικό της δύο νίκες στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου και μία στην γενική κατάταξη του Αυθεντικού Μαραθωνίου.
 
Η αθλήτρια από την Κρήτη τερμάτισε στην πρώτη θέση σε 2.45.50 και παρά το γεγονός ότι δυσκολεύτηκε αρκετά από τις καιρικές συνθήκες βελτίωσε το ρεκόρ της στη διαδρομή, που ήταν 2.46.09 από τον περσινό αγώνα.
 
Οσον αφορά τους Κύπριους δρομείς, πολύ καλή παρουσία είχε ο Ανδρέας Γιάφας, τερματίζοντας στην 39η θέση στη γενική κατάταξη σε 2.47.13. Δεύτερος Κύπριος που πέρασε τη γραμμή του τερματισμού ήταν ο Μάκης Κουννίδης σε 3.13.32 και τρίτος ο Σταύρος Σεργίου σε 3.17.40.
 
Ανάμεσα στις Κύπριες γυναίκες, η Ευγενία Κατσόνη τερμάτισε πρώτη με χρόνο 4.00.26, δεύτερη η Λουΐζα Τσινάκκα με χρόνο 4.04.14 και τρίτη η Ναΐρη Γιλτιζιάν με χρόνο 4.07.10.

Δειτε Επισης

Αντετοκούνμπο: O τραυματισμός, η Εθνική Ελλάδας και το Προολυμπιακό
BINTEO: Τήρησε την υπόσχεσή του ο Ντόντα Χολ και κέρασε ζελεδάκια την Τουρκάλα δημοσιογράφο
Έγιναν... καπνός μέσα σε λίγες ώρες τα εισιτήρια του Game 5 του Παναθηναϊκού με τη Μακάμπι
Το άλμα του Τεντόγλου πάνω από τη Φοντάνα ντι Τρέβι στη Ρώμη
Αποκλείονται εθελοντές Ρώσοι-Λευκορώσοι από το Παρίσι 2024 για λόγους ασφαλείας
Φενέρμπαχτσε-Μονακό: Εισιτήριο για Βερολίνο ή για… Πριγκιπάτο
Νοκ-άουτ και από το Game 6 με τους Ιντιάνα Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο
Με Σλούκα αρχηγό και Ναν «καυτό», ο Παναθηναϊκός κέρδισε τη Μακάμπι στο παιχνίδι της
Ανακοινώθηκε η μεγαλύτερη Ολυμπιακή ομάδα προσφύγων για το Παρίσι 2024
O Λεχέτσκα έβαλε «stop» στον Ναδάλ στη Μαδρίτη