Νίκες για Ομόνοια και Ανόρθωση στο πρωτάθλημα Πετόσφαιρας

Την νίκη που της επιτρέπει να εδραιωθεί στην 3η θέση πέτυχε η Ανόρθωση στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Ανδρών Α Κατηγορίας αφού επικράτησε της φιλότιμης Υπεραγορά Κόκκινος Ε.Ν.Π. με 3-0 σετ στο «Θεμιστόκλειο». Η «Μεγάλη Κυρία» ήταν άνετη στα δυο πρώτα σετ, αλλά στο τρίτο τα  βρήκε «σκούρα» από τους «βυσσινί» που τα έδωσαν όλα. Με την ομάδα της Υπεραγορά Κόκκινος Ε.Ν.Π. έκανε ντεμπούτο ο Ελλαδίτης Γιάγκος.

Αποφασισμένη να «καθαρίσει» μπήκε στον αγώνα η Ανόρθωση. Τόσο στο πρώτο, όσο και στο δεύτερο σετ εξασφάλισε μεγάλες διαφορές και κέρδισε σε 23’ λεπτά και τα δυο σετ 25-14 και 25-13 γράφοντας άνετα το 2-0.

Στο τρίτο σετ η Υπεραγορά Κόκκινος Ε.Ν.Π ξάφνιασε  θετικά. Προηγήθηκε στο σκορ με βραχεία κεφαλή και ανάγκασε την Ανόρθωση να «τρέξει». Η «Μεγάλη Κυρία» ισοφάρισε 10-10. Ωστόσο, εκ νέου η Υπεραγορά Κόκκινος Ε.Ν.Π. προηγήθηκε 13-16. Ο αγώνας είχε σασπένς με τους «βυσσινί» να μάχονται για το σετ με πάθος 20-21. Το σετ οδηγήθηκε στους έξτρα πόντους με την Ανόρθωση να κερδίζει σε 30’ 27-25 και να κλείνει τον αγώνα με 3-0 σε ένα πολύ ωραίο από κάθε άποψη σετ.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ (K. XΡΙΣΤΟΦΙΔΕΛΗΣ): Χριστοφόρου, Romanuti, Σαββίδης, Torres, Strugarevic, Ηaapakoski – Λίμπερο: Χαραλαμπίδης – Αλλαγές: Δημητρίου, Κοντός

ΥΠΕΡΑΓΟΡΑ ΚΟΚΚΙΝΟΣ Ε.Ν.Π.(D. STEVOVIC): Milkov, Παπανδρέου, Nascimento, Stevovic, Γιάγκος, Στέκας– Λίμπερο: Ελευθερίου – Αλλαγές: Παπέττας.

Με άνεση η Ομόνοια κέρδισε το σημαντικό παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Ανδρών Α Κατηγορίας με 3-0 σετ απέναντι στη Ν. Papas Group Νέα Σαλαμίνα. Οι «πράσινοι» βρίσκονται στην κορυφή με 11 πόντους, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν άποντοι για πρώτη φορά. Ο αγώνας διήρκησε 71’

Κύριο χαρακτηριστικό του αγώνα το γεγονός ότι η Ομόνοια ξέφευγε, η N. Papas Group Νέα Σαλαμίνα μείωνε και η Ομόνοια έκλεινε τα σετ.

Η Ομόνοια μπήκε πολύ δυνατά στο πρώτο σετ και προηγήθηκε 08-03. Ακολούθως η N. Papas Group Νέα Σαλαμίνα τα έδωσε όλα και μείωσε 10-13. Ωστόσο, οι νταμπλούχοι 2019 ανέβασαν τη διαφορά για να κερδίσουν το σετ σε 24’ 25-18 και να προηγηθούν με 1-0.

Στο δεύτερο σετ τα δεδομένα ήταν τα ίδια με την Ομόνοια να ξεφεύγει και την N.Papas Group Νέα Σαλαμίνα ακόμα και στους δυο πόντους 18-16. Οι «πράσινοι» όμως ξέφυγαν ξανά και κέρδισαν σε 24’ 25-19 αυξάνοντας σε 2-0 το υπέρ της σκορ.

Η ομάδα του Σάββα Σάββα ήταν καλύτερη στο τρίτο σετ και είχε σταθερά διαφορές ασφαλείας 16-11, 18-12 για να κερδίσει τελικά 25-17 σε 23’ και τον αγώνα 3-0 σετ.

ΟΜΟΝΟΙΑ(Σ. ΣΑΒΒΑ):Alves, A. Πετρακκίδης, Ruiz, Προδρόμου, Αλεξίου, Reinaldo – Λίμπερο: Πλατρίτης.

N.Papas Group ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ (T. Caliberti): Guzman, Χρυσοστόμου, Brook, Zηκάκης, Σιαπάνης, Dulchev – Λίμπερο: Αντωνίου – Αλλαγές: Σλίσκου.

Δειτε Επισης

Τρίτη μέρα χωρίς κούρσα στο Παγκόσμιο του Qingdao, όπου βρίσκεται ο Κοντίδης
Η Εθνική Κύπρου στο δρόμο για το Παγκόσμιο Κύπελλο FIBA 2027
Αρχίζουν οι τελικοί στην Basket League ανάμεσα σε ΑΕΚ και Κεραυνό
Απίθανος Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Θέλω πιο σκληρό παιχνίδι στο NBA και περισσότερο... bullying» (vid)
Για δεύτερη μέρα δεν έγιναν ιστιοδρομίες στο Qingdao λόγω καιρού
Ξεπουλήθηκαν τα εισιτήρια για τον αγώνα Ελλάδας-Ιταλίας για το FIBA EuroBasket
Ιστορική συμμετοχή της Εθνικής Ανδρών στα προκριματικά του FIBA World Cup 2027
Αρχίζουν οι πρώτες προκριματικές ιστιοδρομίες στο Qingda-Στη μάχη και ο Κοντίδης
Η Ιντιάνα ισοπέδωσε το Κλίβελαντ και έκανε το 3-1 στην σειρά
Νεκρός σε τροχαίο 17χρονος αθλητής της Μονακό