Ο θάνατος Κουτσοκούμνη, η επανάσταση της Θύρα 9 και η σωτήρια επέμβαση του Σιέλη

Μια νέα εποχή που οδήγησε  το κυπριακό ποδόσφαιρο βήματα μπροστά μπορεί να χαρακτηριστεί η δεκαετία 2010-2019. Οι ομάδες μας κατόρθωσαν να αφήσουν άφωνη όλη την Ευρώπη με τις Ευρωπαϊκές τους πορείες, κυρίως ο ΑΠΟΕΛ, ο οποίος κατάφερε να φιγουράρει ανάμεσα στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης τη σεζόν 2011-2012.

Ωστόσο, αν δούμε και την άλλη όψη του νομίσματος η δεκαετία αυτή αφήνει πίσω της αρκετές μαύρες σελίδες στο κυπριακό ποδόσφαιρο και γενικά στην ιστορία του, αλλά και στιγμές οι οποίες συγκλόνισαν το κυπριακό ποδοσφαιρικό κοινό.

Η υπόθεση Ουζόχο και η καταδίκη του Γιάγκου
Μια υπόθεση που προκάλεσε ντόρο στο κυπριακό ποδόσφαιρο, τον περασμένο Φεβρουάριο, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την καταδίκη του Γιάγκου (σ.σ ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με αναστολή).

Ο Νιγηριανός τερματοφύλακας, Φράνσις Ουζόχο, πήρε φανέλα βασικού στην πρώτη του συμμετοχή, στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα, το οποίο η Ανόρθωση κέρδισε με 1-0. 

Ακολούθως, η ομάδα της Λεμεσού προχώρησε σε ένσταση κατά του κύρους του αγώνα με την Ανόρθωση, αφού θεώρησε ότι υπήρξε παρατυπία με το δελτίο υγείας του τερματοφύλακα.

Στις 8 Φεβρουαρίου, μετά από στοιχεία που προέκυψαν, οι ανακριτές της υπόθεσης εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης εναντίον του Κυριακού Γιάγκου, για αδικήματα που αφορούν πλαστογραφία και ως εκ τούτου φόρεσε χειροπέδες.

Την πύλη του ΤΑΕ Αρχηγείου, πέρασε στις 10 Φεβρουαρίου και ο πρόεδρος της Ανόρθωσης, Ανδρέας Παντελή, ο οποίος κλήθηκε να απαντήσει σε συγκεκριμένες ερωτήσεις σε σχέση με τον Νιγηριανό τερματοφύλακα.

Το Δικαστήριο επέβαλε στον Γιάγκου, ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών, με τριετή αναστολή, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η δίκη των άλλων δύο προσώπων, καθώς και της εταιρείας Ανόρθωσης, ως νομικό πρόσωπο.
 

Η επανάσταση της Θύρας 9 και η... γέννηση της Ομόνοιας 1948
Πρόταση στο διοικητικό συμβούλιο της Ομόνοιας κατέθεσε στο τραπέζι ο Σταύρος Παπασταύρου, για να αναλάβει το ποδοσφαιρικό τμήμα του συλλόγου της Λευκωσίας.

Οι ιθύνοντες του τριφυλλιού δεν είχαν άλλη επιλογή, καθώς τα αρκετά οικονομικά προβλήματα οδήγησαν την Ομόνοια στον κατήφορο και θέλησαν με αυτή τη κίνηση να... αναστήσουν την ομάδα.

Η Θύρα 9 στην πρόταση του Σταύρου Παπασταύρου, ήταν ενάντια, αφού θεωρούσε πως πρόκειται για ξεπούλημα των αξιών και των ιδανικών του σωματείου.

Έτσι οι οργανωμένοι οπαδοί του τριφυλλιού τις 23 Ιούλιο το 2018, προχώρησαν στη δημιουργία του Αθλητικού Λαϊκού Σωματείου Ομόνοιας 1948. Η ομάδα της Λευκωσίας, αγωνίστηκε στο Πανσόλειο πρωτάθλημα και ακολούθως στην επίλεκτη κατηγορία της ΣΤΟΚ.
 

Καταγγελία στην Αστυνομία από ποδοσφαιριστές για ενδοφλέβιες ουσίες
Το 2018 το κυπριακό ποδόσφαιρο έγινε άνω κάτω, μετά από τις δύο καταγγελίες ποδοσφαιριστών στην αστυνομία, οι οποίοι ανέφεραν πως τους χορηγήθηκαν ενδοφλέβιες ουσίες.

Συγκεκριμένα, οι ποδοσφαιριστές της Αλκής, Παναγιώτης Λοϊζίδης και Παναγιώτης Φραγκέσκου, διαγνώστηκαν με πρόβλημα στην καρδιά και ακολούθως προέβησαν σε καταγγελία κατά της Αλκής, καθώς υποστήριζαν πως τους χορηγήθηκαν από την Αθάνατη παράνομες ουσίες.
 
 

Θάνατος Κωστάκη Κουτσοκούμνη
Σε ηλικία 61 ετών, στις 5 Μαρτίου το 2018 έφυγε άπο τη ζωή ο πρόεδρος της ΚΟΠ, Κώστας Κουτσοκούμνης, ο οποίος έχασε τη μάχη με την επάρατο νόσο.

Ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης ήταν ο δεύτερος μακροβιότερος πρόεδρος της Κυπριακήε Ομοσπονίδας, μετά τον Νίκο Στυλιανάκη.

Ο θάνατος του ουσιαστικά σηματοδότησε το τέλος μιας εποχής, με τον τον Γιώργο Κούμα να αναλαμβάνει την ηγεσία της ανώτατης ποδοσφαιρικής αρχής του νησιού.
 

Επεισόδια ΑΕΛ-ΑΠΟΕΛ (11 Δεκεμβρίου 2017)
 
Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στο Τσίρειο στάδιο στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος τη σεζόν 2017-2018, ωστόσο στον αγωνιστικό εκτυλίχθηκαν απαράδεκτες εικόνες για το κυπριακό ποδόσφαιρο και από τις δύο ομάδες.

Οι φίλοι τόσο της ομάδας της Λεμεσού, όσο και των γαλαζοκιτρίνων ανάγκασαν το διαιτητή της αναμέτρησης, Δημήτρη Μασιά, να διακόψει τον αγώνα, αφού τραυματίστηκε ball boy.

Ακολούθως, ο αγώνας μετά από αρκετή καθυστέρηση συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε στο 0-0, ωστόσο το αγωνιστικό κομμάτι ήρθε σε δεύτερη μοίρα.

 
Όταν ο Γκίε διαγνώστηκε με μυοκαρδίτιδα και αποχώρησε από το Κολόσσι
Ο Ιβοριανός πρώην στράικερ του Απόλλωνα, διαγνώστηκε με μυοκαρδίτιδα, ένα είδος καρδιακής νόσου στην οποία η καρδιά είναι διευρυμένη και θα πρέπει να προσεχθεί.
 
Αποχώρησε από το νησί μας και θέλησε να συνεχίσει την ποδοσφαιρική του καριέρα στην Ορλεάνη Γαλλίας, ωστόσο λίγους μήνες αργότερα ανακοινώθηκε ότι σταματά το ποδόσφαιρο λόγω προβλημάτων υγείας.
 
Η ανακοίνωση της Ορλεάνης

Ο σύλλογος λυπάται να ανακοινώσει ότι ο επιθετικός Άμπραχαμ Γκιέ Γκιέ πρέπει να τερματίσει την επαγγελματική του καριέρα ως ποδοσφαιριστής λόγω προβλημάτων υγείας.
 
Η ετήσια έκθεση των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών αποκάλυψε καρδιακές ανωμαλίες που έχουν καταστεί ασυμβίβαστες με την ασφαλή άσκηση μιας καριέρας ενός κορυφαίου αθλητή.
 
Η γνώμη αυτή δόθηκε από την καρδιαγγειακή επιτροπή του FFF υπό το πρίσμα των σημερινών γνώσεων και μετά από εκτεταμένες εξετάσεις.
 
Ο σύλλογος θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Άμπραχαμ Γκιέ Γκιέ για τον επαγγελματισμό και την άριστη κατάστασή του κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ορλεάνη.
 
Όλος ο σύλλογος του εύχεται καλή συνέχεια και ταχεία ανάρρωση. Πάντα θα είναι ευπρόσδεκτος στην Ορλεάνη»

 
Επεισόδια Απόλλωνας-Ανόρθωση (18 Οκτωβρίου 2015)
Στις 18 Οκτωβρίου το 2015 Απόλλωνας και Ανόρθωση αγωνίστηκαν στο Τσίρειο, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, ωστόσο το ματς δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, λόγω επεισοδίων στο οποίο ενεπλάκησαν και ποδοσφαιριστές με οπαδούς.

Ο αγώνας κατοχυρώθηκε στον Απόλλωνα με 3-0 μετά από την απόφαση του Αθλητικού Δικαστή, Αριστοτέλη Βρυωνίδη.
Συγκεκριμένα, οπαδοί του της Ανόρθωσης που βρίσκονταν στην Ανατολική κερκίδα, απώθησαν τα κιγκλιδώματα στον περιφραγμένο χώρο και προχώρησαν στο κέντρο της Ανατολικής κερκίδας.

Η κίνηση αυτή των 1300 περίπου φίλων του συλλόγου της Αμμωχόστου είχε ως αποτέλεσμα, οι επιτηρητές που ευρίσκονταν στις κερκίδες να υποχωρήσουν και να αναγκαστούν να κατεβούν στον αγωνιστικό χώρο.

Μετά τα όσα έλαβαν χώρα στο στάδιο της Λεμεσού, ο διαιτητής της αναμέτρησης, επέστρεψε στα αποδυτήρια και μετά από συνομιλία με την Αστυνομία έκρινε πως δεν μπορούσε να γίνει ο αγώνας.

Όταν ο Σιέλης έσωσε τη ζωή του Καλουντζέροβιτς
Τις 26 Απριλίου το 2014 ΑΕΛ και Ανόρθωση αγωνίζονταν στο Τσίρειο στάδιο και ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ, Αντρίγια Καλουντζέροβιτς σωριάστηκε στο έδαφος και κατάπιε τη γλώσσα του μετά από σύγκρουση με τον αμυντικό της Ανόρθωσης, Πάουλο Ζορζ.

Ο Σιέλης έσπευσε και έβαλε το χέρι του στόμα του Καλουντζέροβιτς επαναφέροντας την γλώσσα στη σωστή θέση. Με την κίνηση αυτή ο Κύπριος διεθνής αμυντικός έσωσε τη ζωή του Σέρβου, ο οποίος μετακομίστηκε για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο.

Ο Θάνατος του Πέταρ Μιλοζέφσκι
Συγκλονισμό προκάλεσε στην οικογένεια της Ένωσης αλλά και του κυπριακού ποδοσφαίρου, ο θάνατος του πρώην τερματοφύλακα της ομάδας Πέταρ Μιλοζέφσκι σε ηλικία 41 ετών μετά από αυτοκινητιστικό δυστύχημα τον Μάρτη του 2014.

Η ανακοίνωση της ομάδα του Παραλιμνίου:

«Είναι πολύ δύσκολο να το χωρέσει ο ανθρώπινος νους! Ο αγαπητός σε όλους μας Petar Milosevski, ο άνθρωπος με τη μεγάλη καρδιά και το χαμόγελο στα χείλη, ο άνθρωπος που αγάπησε αληθινά την ομάδα μας και καθημερινά επικοινωνούσε μαζί μας για να μάθει τα νέα της ομάδας και να δώσει θάρρος για συνέχιση των προσδοκιών μας, έφυγε τόσο άδικα από τη ζωή και άφησε το ποδόσφαιρο ορφανό.

Η Ένωσις Νέων Παραλιμνίου, εκφράζει τη βαθιά θλίψη για τον άδικο χαμό του επί σειρά ετών τερματοφύλακα της ομάδας μας και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Καλό Ταξίδι φίλε Petar»
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάζει».

Τίτλοι πρόωρου τέλους για τον Μποαβεντούρα
Τίτλοι τέλους στην καριέρα του Γουίλιαμ Μποαβεντούρα, γράφτηκαν τον Άυγουστο του 2012, καθώς ο Βραζιλιάνος υπέστη μικρή αγγειακή βλάβη στην καρδιά.

Ο αμυντικός της ομάδας της Αμμοχώστου, ένιωσε ενοχλήσεις στο στήθος και αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Λάρνακας, όπου υποβλήθηκε σε καρδιολογικές εξετάσεις.

Η ανακοίνωση της Ανόρθωσης

«Ο ποδοσφαιριστής της ομάδας μας Γουίλιαμ Μποαβεντούρα μετά από ενοχλήσεις που ένιωσε, υποβλήθηκε σε εξειδικευμένες καρδιολογικές εξετάσεις.

Συγκεκριμένα έγινε καθετηριασμός όπου καταδείχθηκε μικρή αγγειακή βλάβη. Ο ποδοσφαιριστής μας έλαβε και λαμβάνει την δέουσα θεραπεία. Τις επόμενες μέρες θα γίνει ο δέοντας έλεγχος που θα καταδείξει την πορεία αποκατάστασης της υγείας του.

Είναι ένα πολύ λυπηρό γεγονός που συγκλόνισε και συγκίνησε ολόκληρη την οικογένεια της Ανόρθωσης, η οποία εύχεται ταχεία ανάρρωση στον Γουίλιαμ Μποαβεντούρα και να είναι σίγουρος πως όλοι θα βρισκόμαστε στο πλευρό του».

 

Όταν η καρδιά του Κόντη τον πρόδωσε και η ατυχία του χτύπησε την πόρτα
Λίγες μέρες μετά όπου ο ΑΠΟΕΛ προκρίθηκε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Χρίστος Κόντης αναγκάστηκε να βάλει πρόωρο τέλος στην ποδοσφαιρική του καριέρα τον Αύγουστο του 2011.

Ο Ελλαδίτης αμυντικός μεταφέρθηκε εσπευσμένα στην εντατική το βράδυ και αφού προηγουμένως είχε αγωνιστεί σε αγώνα του ΑΠΟΕΛ με την ΑΕΚ, έχοντας έντονους πόνους στο στήθος.

Η ανακοίνωση του καρδιολογικού τμήματος του Νοσοκομείου

«Ο ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ Χρήστος Κόντης προσήλθε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας πριν από τα μεσάνυχτα παραπονούμενος για θωρακικό πόνο. Υποβλήθηκε σε διάφορες καρδιολογικές εξετάσεις και του χορηγήθηκε η πρέπουσα φαρμακευτική αγωγή.
 
Ακολούθως, σήμερα υποβλήθηκε σε διαγνωστική στεφανιογραφία και επιτυχή αγγειοπλαστική στεφανιαίας αρτηρίας. Η όλη περιεπεμβατική πορεία εξελίχτηκε ομαλά, χωρίς επιπλοκές. Ο κος Κόντης εμφανίζεται ήδη βελτιωμένος. Θα παραμείνει στο Νοσοκομείο τα επόμενα 24ώρα. Οι επισκέψεις στην παρούσα φάση απαγορεύονται αυστηρά»

Δειτε Επισης

Έντονη δυσαρέσκεια ΔΣ ΑΕΛ για απόφαση Αθλητικού Δικαστή-«Είναι ξεκάθαρα προβληματική και λανθασμένη»
Καίει την ΑΕΛ η απόφαση Βρυωνίδη για το ντέρμπι-Απορρίπτει τα περί πολιτικών παρεμβάσεων
Μοίρασε πρόστιμα και αποκλεισμούς ο Αθλητικός Δικαστής
Απαντά στην Πάφο ο ΑΠΟΕΛ-«Προσπάθεια να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι ο ΑΠΟΕΛ ευνοήθηκε»
Στον Απόλλωνα οι τρεις βαθμοί του ντέρμπι-Επέβαλε ποινές κεκλεισμένων ο Βρυωνίδης
Φωνάζει για τη διαιτησία του Super Cup η Πάφος-Ζητά ξένους διαιτητές
Πυροδότησε βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Ανακοίνωσε καταρχήν συμφωνία
Δεν ικανοποίησε τον Μπέλετς η εμφάνιση ΑΠΟΕΛ στο Super Cup-«Δεν ήμασταν τόσο καλοί»
Άλλος ένας τίτλος για τον ΑΠΟΕΛ-Κέρδισε την Πάφο και κατέκτησε το Super Cup
Ενδεχομένως αύριο η απόφαση του Αθλητικού Δικαστή για το Απόλλων-ΑΕΛ, που δεν άρχισε ποτέ