Πρόεδρος της UEFA για VAR: Χάλια δεν είμαι φαν αυτής της τεχνολογίας

To VAR έχει μπει στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια με στόχο να κάνει καλύτερο το ποδόσφαιρο αποδίδοντας δικαιοσύνη και αποτρέποντας μεγάλες αδικίες, για τον Αλεξάντερ Τσεφέριν όμως τα πράγματα δεν κυλούν όπως θα ήθελε.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας παραχώρησε συνέντευξη στην Mirror όπου δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για τον τρόπο που χρησιμοποιείται η τεχνολογία ενώ ξεκαθάρισε πως αυτό θα πρέπει να παρεμβαίνει μόνο όταν υπάρχουν κραυγαλέα λάθη από τους διαιτητές.

"Είναι ένα χάλι αυτό που έχουμε τώρα. Νομίζω ότι θα πρέπει να υπάρχει ανοχή σε περιπτώσεις που έχουμε οφσάιντ και είναι για παράδειγμα 1-2 εκατοστά. Θα προτείνουμε αλλαγές στο Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο.

Στις διοργανώσεις της UEFA δεν έχουμε αρκετές παρεμβάσεις από το UEFA επειδή ο επικεφαλής διαιτησίας, Ρομπέρτο Ροσέτι, είπε στους ανθρώπους που θα χειρίζονται το VAR: "Θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο και προφανές λάθος", τόνισε μεταξύ άλλων ο Τσεφέριν, για να προσθέσει:

"Τώρα όμως υπάρχει διαφορετική πίεση. Εάν είσαι ο διαιτητής, ακόμα και αν υπάρχουν 70.000 με 80.000 άτομα να φωνάζουν, είσαι εσύ που πρέπει να πάρεις την απόφαση, όχι ένα άτομο που είναι κρυμμένο κάπου στο Λονδίνο, στο Βερολίνο ή άλλού.

Δεν είμαι φαν του VAR. Ήμουν πολύ επιφυλακτικός και μπορώ να πω ότι το αποτέλεσμα δεν μου αρέσει. Δυστυχώς, δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής".

Πηγή: sport24.gr

Δειτε Επισης

Υποβιβάστηκε η ομάδα των Μανωλά και Πασαλίδη
Κοπεγχάγη-Η συγκινητική ιστορία πίσω από τον παίκτη που δεν γνώριζε κανείς
Η Λέστερ επέστρεψε στην Premier League
Νέα εποχή στη Λιβερπουλ-Σλοτ, ο διάδοχος του Κλοπ
Η Σουηδία υποκύπτει στη δύναμη των οπαδών και απορρίπτει το VAR
Oι ποδοσφαιριστές της Τσέλσι στηρίζουν Ποτσετίνο
Η UEFA απειλεί την Εθνική Ισπανίας και τις ομάδες με αποκλεισμό από EURO και Champions League
Γκουαρδιόλα: Αυτό που έπαθε η Λίβερπουλ, μπορεί να συμβεί στην Άρσεναλ και σε εμάς
Οπαδοί της Μπάγερν μαζεύουν υπογραφές για την παραμονή του Τούχελ
Αβέβαιο το μέλλον του Νούνιες στην Λίβερπουλ μετά τη φυγή του Κλοπ