Το ένα... και μοναδικό τρόπαιο του Αντρέα Μιχαηλίδη!

Ο πρόεδρος του ΚΟΑ, Αντρέας Μιχαηλίδης είναι στο επίκεντρο τις τελευταίες μέρες με αφορμή το δελτίο υγείας του τερματοφύλακα της Ανόρθωσης, Φράνσις Ουζόχο.

Ο άνθρωπος ο οποίος υπηρέτησε για πολλά χρόνια το κυπριακό ποδόσφαιρο από τη θέση του προπονητή δέχεται «πυρά» από πολλούς, κυρίως για τους χειρισμούς του στο πολύκροτο θέμα Ουζόχο.

Ο κ. Μιχαηλίδης ο οποίος διετέλεσε και βουλευτής του ΔΗΣΥ, στις τελευταίες εκλογές έχασε την έδρα στη Βουλή με διαφορά μόλις 15 ψήφων!

Στην καριέρα του ως προπονητής μετρά πάρα πολλές εμπειρίες, όμως, έχει χάσει πρωταθλήματα και κύπελλα στις λεπτομέρειες.

Το 1989 ως προπονητής οδήγησε τον Άρη στον τελικό αλλά έχασε από την ΑΕΛ.

Το 1997-98 ήταν στον πάγκο της Ομόνοιας. Χάνει τον τίτλο στον τελικό πρωταθλήματος με την Ανόρθωση. (Χαμένο πέναλτι Ράουφμαν).

Το 1998-99 η Ομόνοια απώλεσε και πάλι τον τίτλο με τον Αντρέα Μιχαηλίδη στον πάγκο. Η ομάδα του «τριφυλλιού» τερμάτισε στη 2η θέση. Ισοβάθμησε με την Ανόρθωση κι έχασε το τρόπαιο, λόγω διαφοράς τερμάτων!

Την επόμενη χρονιά ο κ. Μιχαηλίδης συνεργάστηκε με το ΑΠΟΕΛ. Οδήγησε την ομάδα στον τελικό κυπέλλου αλλά έχασε το κύπελλο από την Ομόνοια.

Το 2001 βρέθηκε στον πάγκο της ΑΕΛ και παρά το γεγονός ότι η ομάδα πραγματοποίησε εξαιρετική πορεία και πάλι δεν μπόρεσε να φτάσει στην κατάκτηση ενός τίτλου.

Το 2003 οδήγησε την Ανόρθωση στον τελικό κυπέλλου με την οποία τελικά πανηγύρισε τον μοναδικό τίτλο στην καριέρα του νικώντας την ΑΕΛ στη διαδικασία των πέναλτι.

Το 2010-11 ήταν στον πάγκο του Απόλλωνα με τον οποίο έφτασε στον τελικό αλλά η ομάδα έχασε από την Ομόνοια στη διαδικασία των πέναλτι.

Διαβάστε επίσης:

Δειτε Επισης

Αναμονή για το άνοιγμα της Βόρειας στον ΑΠΟΕΛ-Ηφαίστειο το ΓΣΠ στον τελικό με ΑΕΚ
Ηλίας Χαραλάμπους για το πρωτάθλημα με τη Στεάουα: Να είμαι καλός οδηγός και για άλλους προπονητές
Σφράγισε την παραμονή της η Καρμιώτισσα, στη δεύτερη κατηγορία η Δόξα
Οριστικά στη Β’ κατηγορία η Δόξα μετά και τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής
Νίκη γοήτρου για τον Οθέλλο κόντρα στην ΑΕΖ
Πλήρες sold out μέσα σε επτά ώρες έκαναν οι ΑΠΟΕΛίστες για τον τελικό του πρωταθλήματος
Έγιναν καπνός τα εισιτήρια από τους ΑΠΟΕΛίστες για τη Νότια μέσα σε δέκα λεπτά
Συγκινεί ο Κατσαβάκης-Σε δημοπρασία η φανέλα του Champions League για την Ανόρθωση
Μήνυμα νίκης από Ρόκα-«Δεν υπάρχει χώρος για τοξικότητα και απαισιοδοξία»
Τα εισιτήρια του ΑΠΟΕΛ για τον τελικό πρωταθλήματος κόντρα στην ΑΕΚ