Οι πιο ισχυροί του ποδοσφαίρου!

H Tσέλσι... φλερτάρει με αλλαγή ιδιοκτήτη, μιας και ο πλουσιότερος Βρετανός είναι έτοιμος να κάνει πρόταση στον Αμπράμοβιτς. Οι τέσσερις ισχυρότεροι του ποδοσφαίρου!

Eπειτα από 15 χρόνια υπό την επιτυχημένη καθοδήγηση του Ρομάν Αμπράμοβιτς, η Τσέλσι μπορεί να αλλάξει ηγέτη! Σύμφωνα με τους «Times», ο Σερ Τζιμ Ράτκλιφ, που έχει θέση... διαρκείας στο «Στάμφορντ Μπριτζ» έχει στο μυαλό του να κάνει πρόταση για αγορά του πλειοψηφικού πακέτου της Τσέλσι. Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς που σκέφτεται το σενάριο παραχώρησης της ομάδας δεν έχει καταφέρει ακόμα να επιστρέψει στο Νησί, με αποτέλεσμα να διοικεί από το... Ισραήλ! Οπως τονίζεται στους Times, ο Ρώσος μεγιστάνας ζητά 2.5 δισ. για να παραχωρήσει τον σύλλογο, ποσό που είναι δύσκολο να καλυφθεί... Ο επιχειρηματίας με έδρα το Μάντσεστερ είναι ο ιδρυτής της εταιρίας petrochemicals Ineos και πιστεύεται ότι αξίζει περισσότερο από 21 δισ. Λίρες (27,8 δισ. Δολάρια). Η εμπλοκή του με την Τσέλσι δεν θα ήταν η μοναδική ευκαιρία για συμμετοχή στον αθλητισμό από τον Sir Jim τα τελευταία χρόνια, καθώς ο 66χρονος είναι επίσης ο ιδιοκτήτης της ελβετικής Λωζάνης. Ποιοι είναι οι πλουσιότεροι ιδιοκτήτες ποδοσφαιρικών ομάδων στον πλανήτη;

Ο Αυστριακός δισεκατομμυριούχος Dietrich Mateschitz είναι ο συνιδρυτής της εταιρείας του ενεργειακού ποτού Red Bull και αυτήν την στιγμή έχει ποσοστό 49.5%. Ήταν το 1984 όταν ο Αυστριακός επενδυτής Ντίτριχ Μάτεσιτζ είχε αρχίσει την μαζική παραγωγή του ποτού με τη νέα εμπορική του ονομασία. Και αυτομάτως έγινε δισεκατομμυριούχος. Η επιρροή της Red Bull στον αθλητισμό έχει αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό στην σημερινή εποχή. Έχει επεκταθεί στην Formula 1 και στο NASCAR και σε ποδοσφαιρικές ομάδες, όπως στους Νιου Γιορκ Red Bulls, την Red Bull Σάλτσμπουργκ και την Λειψία. 

Περιουσία: 12.4 δισ. Δολάρια

Πηγή πλούτου: Red Bull

Ομάδες: New York Red Bulls, Λειψία, RB Σάλτσμπουργκ, Red Bull Racing, Red Bull Toro Rosso Honda

Θέση στο Forbes: 53η

Εάν ο Σερ Τζον Ράτκλιφ αναλάβει την Τσέλσι και γίνει ιδιοκτήτης της τότε η ομάδα θα έχει έναν άνθρωπο που θα είναι δύο φορές πιο πλούσιος από τον προηγούμενό του. Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς ανέλαβε το 2004 με ένα ποσό των 140 εκατ. και μεταμόρφωσε την ομάδα, οδηγώντας την σε επιτυχίες. Οι "Μπλε" κέρδισαν πέντε τίτλους Premier, δύο Κύπελλα και έγινε η μόνη ομάδα από το Λονδίνο που πήρε το τρόπαιο του Champions League.

Περιουσία: 10.9 δισ. Δολάρια

Πηγή πλούτου: Χάλυβας, επενδύσεις

Ομάδες: Τσέλσι

Θέση στο Forbes: 107η

Ο 52χρονος όπως μεταδίδεται σχετικά προτίθεται να δώσει ένα ποσό 2.5 δις για να πείσει τον Ρώσο να πουλήσει. Στα τελευταία 50 χρόνια ο Αμερικανός επιχειρηματίας, Philip Anschutz, έχει αποκτήσει μία μεγάλη περιουσία από πετρέλαια, σιδηρόδρομους, τηλεπικοινωνίες, ακίνητα αλλά και τον τομέα της ψυχαγωγίας. Ο 79χρονος έχει και μεγάλη επιρροή στο ποδόσφαιρο στην Αμερική. Υπήρξε συνιδρυτής του MLS και αρκετών ομάδων του, όπως των LA Galaxy, Σικάγο Φάιερ και Χιούστον Νταινάμο. Η εταιρεία του Άνσουλτζ Entertainment Group έχει και μετοχές στην Ο2 Arena στο Λονδίνο.

Περιουσία: 10.9 δισ. Δολάρια

Πηγή πλούτου: Επενδύσεις

Ομάδες: LA Kings (Χόκεϊ), Λος Αντζελες Γκάλαξι

Θέση στο Forbes: 128η

Εάν ο Ράτκλιφ αναλάμβανε την Τσέλσι θα γινόταν εύκολα ο πιο πλούσιος ιδιοκτήτης ομάδας Premier και ενώ τα εισοδήματά του κοντράρουν ή και ξεπερνούν εκείνα του Αμερικανού Stan Kroenke της Άρσεναλ. Εκτός από την Άρσεναλ ο 71χρονος έχει και άλλες ομάδες όπως τους Λος Άντζελες Ραμς, που έφτασαν στον τελικό του SuperBowl στην πιο πρόσφατη σεζόν του NFL.

Περιουσία: 8.7 δισ. Δολάρια

Πηγή πλούτου: Sports, real estate

Ομάδες: LA Rams (Ράγκμπι), Αρσεναλ, Κολοράντο, Ντένβερ Νάγκετς (Μπάσκετ), Colorado Avalanche (Χόκεϊ)

Θέση στο Forbes: 167η

ΠΗΓΗ: gazzetta.gr

Δειτε Επισης

BINTEO: Έγινε αλλαγή, σήκωσε το γήπεδο στο πόδι και αποθεώθηκε στο φινάλε ο Ρόις
BINTEO: Γιόρτασαν με τη ψυχή τους το 36ο πρωτάθλημα οι παίκτες της Ρεάλ
Πέρασε από τη Μαγιόρκα και αγκάλιασε τα αστέρια η Ατλέτικο
Όργια Χάαλαντ με τέσσερα γκολ και το πρωτάθλημα στο χέρι της Σίτι!
Βασίλισσα με 36 πρωταθλήματα η Ρεάλ Μαδρίτης και... φουλ για το 15ο Champions League!
Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα
Απειλές θανάτου και ρατσιστικές προσβολές στον Έιμπραχαμ, για την ήττα της Ρόμα στον πρώτο ημιτελικό του Europa
Ο Λοπετέγκι είναι το νέο όνομα στη λίστα της Μπάγερν για τη θέση του προπονητή
BINTEO: Οι παίκτες της Χετάφε μπήκαν με τις μαμάδες τους στο γήπεδο, πριν τη σέντρα του ματς με την Αθλέτικ
BINTEO: Ο μαέστρος Τόνι Κρόος και το νόημα με το χέρι στον Βινίσιους πριν από το πρώτο γκολ στο Μόναχο