Η πανευρωπαϊκή πρωτιά της Κύπρου με τους σκόρερ του πρωταθλήματος

Μια ξεχωριστή – αλλά όχι και τόσο καλή – πρωτιά κατέχει το κυπριακό πρωτάθλημα σύμφωνα με την έρευνα του Διεθνές Κέντρου Αθλητικών Σπουδών (CIES).
 
Πιο συγκεκριμένα η Κύπρος είναι η χώρα στην οποία τα γκολ σημειώνονται με τεράστια ποσοστά από ξένους ποδοσφαιριστές, ενώ ουκ ολίγες είναι οι στιγμές που έχουμε ακούσει ότι δεν δίνονται αρκετές ευκαιρίες σε Κύπριους για να δείξουν τι αξίζουν, με το στατιστικό αυτό να ενισχύει ακόμη περισσότερο τη συγκεκριμένη άποψη. 
 
Το πρωτάθλημά μας βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής λίστας με το εξαιρετικά υψηλό ποσοστό του 86.8% των γκολ να σημειώνεται από ξένους παίκτες. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Τουρκία με ποσοστό 80.7% και η Αγγλία με ακόμη μικρότερο ποσοστό στο 68.8%.
 
Εννέα πρωταθλήματα, ανάμεσά τους το ελληνικό, το ιταλικό και το γερμανικό «βλέπουν» το ποσοστό των ξένων σκόρερ σε πάνω από 50%. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΑΕΚ Λάρνακας είναι μία από τις τρεις ομάδες που τα γκολ της προέρχονται μονάχα από ξένους ποδοσφαιριστές. 
 
Οι χώρες με τα χαμηλότερα ποσοστά:
Το ουκρανικό πρωτάθλημα έχει το χαμηλότερο ποσοστό επίτευξης γκολ από ξένους με 25.5%, ενώ πολύ κοντά του βρίσκεται το σερβικό (σ.σ. 27.6%) και το τσέχικο (σ.σ. 30.4%). Αξίζει να σημειωθεί ότι το χαμηλότερο ποσοστό από τα πέντε καλύτερα πρωταθλήματα κατέχει το γαλλικό με 35.6%
 
Οι μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ συλλόγων:
Μεγάλες αποκλίσεις παρατηρούνται και σε θέματα συλλόγων. Πιο συγκεκριμένα ομάδες όπως οι Γκινγκάμπ και Αθλέτικ Μπιλμπάο σημειώνουν τα τέρματά τους μόνο ντόπιοι παίκτες, ενώ η ΑΕΚ Λάρνακας μαζί με την τουρκική Ριζεσπόρ και την Σένιτσα Σλοβακίας κατέχουν το απόλυτο στα γκολ από ξένους ποδοσφαιριστές. 
 
Δείτε τη σχετική λίστα:
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

«Έφυγε ο Μηνάς μας, η θέση του στο Αντώνης Παπαδόπουλος θα είναι πάντα εκεί»
Χέρι φιλίας μεν, καρφιά δε από Κούμα-«Λύσεις υπάρχουν, αλλά όχι με ετσιθελισμούς»
Οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον αγώνα ΑΡΗ-ΑΠΟΛΛΩΝ
Καρμιώτισσα - Ομόνοια 29Μ για την 4η αγωνιστική της Cyprus League
Αυτές είναι οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ανόρθωση-Ομόνοια Λευκωσίας
Ντέρμπι φωτιά και αγώνες που κρύβουν εκπλήξεις στο κυπριακό πρωτάθλημα-Η σέντρα στην… Fonbet
Ψάχνουν τρόπους να ξορκίσουν το φάντασμα της απαγόρευσης-Κρίσιμη συνάντηση ΚΟΠ και ομάδων
Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα