Μεταξύ 3% και 6% οι πιθανότητες παραμονής της Δόξας

Η προτελευταία στροφή στο β’ όμιλο του πρωταθλήματος Cyta βρήκε νικήτριες τις τρεις ομάδες που έχουν απομείνει να παλεύουν για την αποφυγή του υποβιβασμού. Αλκή (1-0 την Ανόρθωση), Δόξα (1-0 τον Ερμή) και ΕΝΠ (2-0 την Πάφο) πήραν τους τρεις βαθμούς, με αποτέλεσμα να μείνει αναλλοίωτο το σκηνικό που είχε διαμορφωθεί μετά το πέρας της 30ής αγωνιστικής.

Από χθες το βράδυ η αναμέτρηση ΕΝΠ-Αλκή στο «Τάσος Μάρκου» έχει χαρακτηριστεί -από τους εμπλεκόμενους, αλλά όχι μόνο από αυτούς- ως «ο τελικός των τελικών», καθώς η επικρατούσα αντίληψη είναι πως η (όποια) χαμένη θα συνοδεύσει τον Ερμή στη β’ κατηγορία.

Το σενάριο αυτό είναι υπαρκτό, αλλά δεν είναι το μόνο και σίγουρα δεν είναι το πιθανότερο. Στον αντίποδα, η στατιστική αναδεικνύει ως πιο ρεαλιστική έκβαση τον υποβιβασμό της Δόξας, η οποία την τελευταία αγωνιστική φιλοξενείται από την Ανόρθωση.
 
Μόλις μια νίκη
Οι δύο σύλλογοι έχουν τεθεί αντιμέτωποι 31 φορές στην α’ κατηγορία και ο απολογισμός μιλά από μόνος του: 24 νίκες για την «Κυρία», έξι ισοπαλίες και μόνο μια επιτυχία για το σύλλογο της Κατωκοπιάς.

Αυτή η επιτυχία σημειώθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 2013, όταν στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής η ομάδα του Λούκα Χατζηλούκα επικράτησε 2-1 στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» της αντίστοιχης του Ζορζ Κόστα, χάρη σε τέρματα των Ηλία Χαραλάμπους (2’) και Ρικάρντο Φερνάντες (22’).

Στις υπόλοιπες 14 επισκέψεις των «πρασίνων» η Ανόρθωση μέτρησε ισάριθμες νίκες (συντελεστής τερμάτων: 40 υπέρ, πέντε κατά)! Με άλλα λόγια, βάσει παράδοσης οι πιθανότητες επιτυχίας της Δόξας κυμαίνονται μεταξύ 3% (με βάση το συνολικό απολογισμό απέναντι στην «Κυρία») και το 6% (με βάση τον εκτός έδρας απολογισμό της κόντρα στο σύλλογο της Αμμοχώστου).
 
Πώς βολεύονται ΕΝΠ και Αλκή
Για τους «πράσινους» ο γενικός κανόνας για την παραμονή είναι ένας: να φέρουν (τουλάχιστον) ίδιο αποτέλεσμα με την Ένωση, έναντι της οποίας υπερτερούν στην ισοβαθμία. Αν φέρουν χειρότερο, τότε τόσο οι «βυσσινί» όσο και η Αλκή αποφεύγουν τον υποβιβασμό.

Με άλλα λόγια, σε περίπτωση ήττας της Δόξας στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», τότε μια ισοπαλία στο «Τάσος Μάρκου» κρατά στην κατηγορία Ένωση και Αλκή, ενώ αν σημειωθεί ισοπαλία στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», τότε με νίκη του Παραλιμνίου εξασφαλίζεται η παραμονή τόσο για τους «βυσσινί» όσο και για την «αθάνατη».
 

Δειτε Επισης

«Έφυγε ο Μηνάς μας, η θέση του στο Αντώνης Παπαδόπουλος θα είναι πάντα εκεί»
Χέρι φιλίας μεν, καρφιά δε από Κούμα-«Λύσεις υπάρχουν, αλλά όχι με ετσιθελισμούς»
Οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον αγώνα ΑΡΗ-ΑΠΟΛΛΩΝ
Καρμιώτισσα - Ομόνοια 29Μ για την 4η αγωνιστική της Cyprus League
Αυτές είναι οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ανόρθωση-Ομόνοια Λευκωσίας
Ντέρμπι φωτιά και αγώνες που κρύβουν εκπλήξεις στο κυπριακό πρωτάθλημα-Η σέντρα στην… Fonbet
Ψάχνουν τρόπους να ξορκίσουν το φάντασμα της απαγόρευσης-Κρίσιμη συνάντηση ΚΟΠ και ομάδων
Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα