«Ο ΑΠΟΕΛ αποτελεί case study σε μια χώρα ενός εκατομμυρίου»

Ως μια εξαιρετικής τάξεως ευκαιρία βλέπουν το αυριανό (4/5) ντέρμπι με τον Απόλλωνα στον ΑΠΟΕΛ. Οι γαλαζοκίτρινοι με νίκη θα κάνουν αποφασιστικό βήμα προς τον τίτλο ενώ σε περίπτωση απώλειας βαθμών της ΑΕΚ μπορεί να κατακτήσουν και μαθηματικά το πρωτάθλημα.

Για τα τελευταία αγωνιστικά νέα αλλά και την προετοιμασία της ομάδας ενόψει του κρίσιμου αυτού παιχνιδιού μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου των πρωταθλητών, Νεκτάριος Πετεβίνος, στον Super Sport FM 104.0.

Οι δηλώσεις του:

Το αρχικό του σχόλιο: «Απομένει ουσιαστικά μια προπόνηση η σημερινή, ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση. Οι δύο ομάδες είναι πιο συνεπείς στο πρωτάθλημα και έχουν τις περισσότερες πιθανότητες για το πρωτάθλημα. Εξαρτόμαστε από τα δικά μας πόδια και θέλουμε να τελειώσουμε την υπόθεση τίτλος. Είναι ιδιαίτερα δύσκολη αποστολή απέναντι στον Απόλλωνα. Η ομάδα και ο κόσμος έχει κίνητρο, και αυτό φαίνεται και από τις κινήσεις του κόσμου. Αν κερδίσουμε κάνουμε αποφασιστικό βήμα».

Αν είναι η ευκαιρία να τελειώσει τον τίτλο: «Το θέμα είναι να μην θεωρείς πάντα ότι έχεις μια τελευταία ευκαιρία, τη μοίρα μας την καθορίζουμε εμείς ως ομάδα. Ό,τι στραβοπάτημα κάναμε ήταν λόγω της δικής μας παρουσίας αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία. Παίζουμε σε ένα μαραθώνιο στον οποίο θα πάρεις αυτό που αξίζεις στο τέλος. Πρέπει αυτό το πράγμα να το έχουμε στα υπόψη μας. Πρέπει ν’ αποδείξουμε ότι αξίζουμε».

Για τις επιτυχίες του ΑΠΟΕΛ: «Ο ΑΠΟΕΛ είναι η κορυφαία ομάδα όλων τον εποχών στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Ο συνδυασμός επιτευγμάτων από το 2009 μέχρι το 2019 δεν υπάρχει περίπτωση να επαναληφθεί από καμία ομάδα. Έτσι κι αλλιώς ο ΑΠΟΕΛ αποτελεί case study σε μια χώρα ενός εκατομμυρίου σε πληθυσμό. Αν είμαι υπερβολικός θα φανεί και αυτό στο μέλλον. Όποια ομάδα και αν πάρει το πρωτάθλημα θα καταβάλει μεγάλο κόπο για να γίνει αυτό. Ο τίτλος όμως δεν έχει κατακτηθεί ακόμη, υπάρχουν δύο δύσκολα παιχνίδια μετά από εκείνο με τον Απόλλωνα. Πρέπει να θυμόμαστε πόσες φορές δώσαμε τον τίτλο σε μια ομάδα».

Για τις απουσίες στο συγκεκριμένο παιχνίδι: «Ο Γκέντσογλου ένιωσε ενόχληση στην προπόνηση της Δευτέρας, είναι εκτός από το παιχνίδι με τον Απόλλωνα και θα το πάρουμε βήμα με βήμα. Εκτός είναι και ο Καρλάο λόγω τιμωρίας».

Για την παρουσία του κόσμου: «Υπάρχει μια μερίδα που αντιστέκεται στην κάρτα φιλάθλου, δεν θ’ ανοίξουμε αυτή τη συζήτηση τώρα. Το Νότιο πάρκινγκ θα διαμορφωθεί με γιγαντοοθόνη για να μπορεί ο κόσμος να δει το παιχνίδι από εκεί. Θα ενισχυθεί η παρουσία με τον κόσμο έξω από το γήπεδο. Δεν έχουμε τεράστια προπώληση για το παιχνίδι δεν θα πω ψέματα, είναι κοντά στα 400 εισιτήρια. Αν είναι δυνατόν να έχουμε τόσο λίγο κόσμο κόντρα στον Απόλλωνα».

Για το οικονομικό: «Είμαστε στον Μάιο και λειτουργούμε ομαλά στο οικονομικό έχουν γίνει αρκετές ενέργειες. Συνεχίζεται αυτή η προσπάθεια για να κλείσει ομαλά η χρονιά. Όλες οι λεπτομέρειες θα εξηγηθούν στη γενική συνέλευση».

Δειτε Επισης

Παρελθόν από την Καρμιώτισσα ο Σωφρόνης
Ορίστηκε από την ΚΟΠ η διαιτητική ομάδα του Super Cup
Ανακοινώθηκε από τη νέα του ομάδα ο Σίμος Ταραπουλούζης
Ξεσπά η Ομόνοια 29ης για την απόφαση της ΚΟΠ-«Θα μας δοθούν 150 εισιτήρια, μιλάμε για κεκλεισμένων»
Ζητά κατώτατο μισθό για ξένους ποδοσφαιριστές ο ΠΑΣΠ-Συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Μετανάστευσης
Πυρά ΑΠΟΕΛ για την απαγόρευση μετακίνησης-«Δεν ανέλαβε κανένας ευθύνη για τα επεισόδια στη Λεμεσό»
Χάνει Πίζι για το Super Cup ο ΑΠΟΕΛ-Τρεις οι απουσίες των πρωταθλητών
Με νίκη της Ομόνοιας Αραδίππου ολοκληρώθηκε η 4η αγωνιστική της Cyprus League
Την Τετάρτη η μάχη για τον πρώτο τίτλο της χρονιάς, ΑΠΟΕΛ και Πάφος διεκδικούν το Super Cup
Με ισοπαλία 2-2 έληξε η αναμέτρηση ΑΕΚ-Εθνικού Άχνας