«Αποτελεσματικό μέτρο η κάρτα φιλάθλου, δεν θα πω τι ακούστηκαν για το πρόσωπό μου»

Στη βία στα γήπεδα και την κάρτα φιλάθλου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στον απολογισμό του ο πρώην πλέον Υπουργός Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου.
 
Στην αρχική του τοποθέτηση αναφέρθηκε στην αντικατάσταση της Αστυνομίας από τα γήπεδα και την ανάληψη των καθηκόντων των επιτηρητών σταδίων. «Δεν υπάρχει άλλος που να άνοιξε αυτό το ζήτημα. Βγάλαμε την Αστυνομία και την αντικαταστήσαμε με επιτηρητές» σχολίασε χαρακτηριστικά.
 
 
Επιπλέον, αναφέρθηκε στο ότι η ταχεία εκδίκαση των υποθέσεων βίας στα γήπεδα, η προσαγωγή στο δικαστήριο εντός 24 ωρών και η επιβολή αποκλεισμού από τα γήπεδα έχον επιφέρει αποτελέσματα, ενώ όπως ανάφερε από το 2015 μέχρι σήμερα είχαμε 191 συλλήψεις και εκδόθηκαν 156 διατάγματα αποκλεισμού.
 
Για την κάρτα φιλάθλου και την προσπάθεια για αναθεώρηση της έκδοσης κάρτας μέλους, επεσήμανε: «Πολλοί όμως έχουν αναγνωρίσει τις αλλαγές. Και με την ΚΟΠ συζητήσαμε τη κάρτα μέλους και με τα σωματεία. Να υπάρχει η δυνατότητα να εκδίδουν τα σωματεία τις ίδιες κάρτες».

Ο Ιωνάς Νικολάου υποστήριξε ότι η κάρτα φιλάθλου αποδεικνύεται ως αποτελεσματικό και δραστικό μέτρο, ενώ τόνισε την ανάγκη για να υλοποιηθούν όλα τα μέτρα πρόληψης και καταστολής. «Εφαρμόσαμε την κάρτα φιλάθλου. Αυτό το πολυσυζητημένο μέτρο. Πολλοί μας έκριναν και δεν θα πω τι ακούστηκαν για το πρόσωπό μου. Η βία κρυβόταν πίσω από την ανωνυμία και την αδυναμία των αρχών. Πρέπει να επιστρέψουν στα γήπεδα αυτοί που αγαπούν το ποδόσφαιρο και την ομάδα τους. Όχι όμως εκείνοι που πάνε για τη βία».
 

Δειτε Επισης

«Έφυγε ο Μηνάς μας, η θέση του στο Αντώνης Παπαδόπουλος θα είναι πάντα εκεί»
Χέρι φιλίας μεν, καρφιά δε από Κούμα-«Λύσεις υπάρχουν, αλλά όχι με ετσιθελισμούς»
Οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον αγώνα ΑΡΗ-ΑΠΟΛΛΩΝ
Καρμιώτισσα - Ομόνοια 29Μ για την 4η αγωνιστική της Cyprus League
Αυτές είναι οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ανόρθωση-Ομόνοια Λευκωσίας
Ντέρμπι φωτιά και αγώνες που κρύβουν εκπλήξεις στο κυπριακό πρωτάθλημα-Η σέντρα στην… Fonbet
Ψάχνουν τρόπους να ξορκίσουν το φάντασμα της απαγόρευσης-Κρίσιμη συνάντηση ΚΟΠ και ομάδων
Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα