Προκρίθηκαν στους τελικούς της Ανατολής για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια

Με ατσάλινη άμυνα και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να κάνει ακόμα μία γεμάτη εμφάνιση, οι Μπακς επικράτησαν με 116-91 των Σέλτικς, έκαναν το 4-1 στη σειρά και προκρίθηκαν στους τελικούς της Ανατολής για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια.
 
Tην τελευταία φορά που οι Μπακς έπαιξαν σε τελικούς της περιφέρειάς τους, εκείνος ήταν μόλις 6,5 ετών. Κι έπρεπε να περάσουν κοντά δύο δεκαετίες, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο να γίνει ένας από τους κορυφαίους παίκτες στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, ώστε τελικά να οδηγήσει τα "ελάφια" ξανά στους τελικούς της Ανατολής, για πρώτη φορά μετά το 2001.  
 
Κι αν πολλοί έσπευσαν να αμφισβητήσουν τους Μπακς μετά την εντός έδρας ήττα τους στο πρώτο παιχνίδι με τους Σέλτικς, η συνέχεια ήρθε για να τους διαψεύσει πανηγυρικά. Το Μιλγουόκι δεν έδωσε απλά "απαντήσεις", αλλά ήταν... σαρωτικό, κερδίζοντας και τα τέσσερα επόμενα ματς της σειράς, για να πάρει εκείνο την σπουδαία πρόκριση στους τελικούς της περιφέρειας, όπου θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του ζευγαριού Τορόντο Ράπτορς-Φιλαδέλφεια Σίξερς (3-2). 

Μετά τα δύο break στη Βοστώνη, η παρέα του Αντετοκούνμπο έκανε "πάρτι" στο Game 5 και κυριάρχησε απόλυτα, με όπλο την εξαιρετική άμυνά της που δεν άφησε τους Σέλτικς να... ανασάνουν. Η ομάδα της Βοστώνης βέβαια ήταν και τρομερά άστοχη, τελειώνοντας το παιχνίδι με 29-93 σουτ εντός παιδιάς! 

Το πρώτο δωδεκάλεπτο ήταν αρκετά κλειστό, με τους Μπακς παρά το καλό ξεκίνημά τους, να μένουν άποντοι για πέντε λεπτά, δεχόμενοι ένα σερί 12-0, για να λήξει τελικά στο 19-22 και τον Γιάννη να προσφέρει κυρίως αμυντικά, μιας κι επιθετικά δεν πήρε πολλές πρωτοβουλίες. Στη δεύτερη περίοδο ωστόσο έπρεπε να περάσουν τέσσερα λεπτά για να βρει σκορ η Βοστώνη και οι γηπεδούχοι κατάφεραν σε αυτό το διάστημα να ξεφύγουν στο +12 (19-31). 

Η διαφορά παρέμεινε κοντά σε αυτά τα επίπεδα καθ' όλη τη διάρκεια του δωδεκαλέπτου, το ημίχρονο βρήκε τους Μπακς μπροστά με 13 πόντους κι έκτοτε δεν κοίταξαν ποτέ ξανά πίσω τους, φτάνοντας σε μία άνετη και επιβλητική νίκη. 

Ο Γιάννης μάλιστα παρότι αποσύρθηκε στα τελευταία 8:23, δίνοντας τη θέση του στον Χιλ, ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα με 20 πόντους (8/12 διπ., 0/2 τρ., 4/5 β.), 8 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 2 κλεψίματα, 2 τάπες και 4 λάθη σε 31 λεπτά. Σημαντικές βοήθειες πρόσφεραν όμως και οι Μίντλετον, Μπέντσο με 19 και 18 πόντους αντίστοιχα. 

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)