Ποια Τότεναμ

Η αυλαία της ευρωπαϊκής περιόδου 2018/19 πέφτει απόψε στη Μαδρίτη με τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Στο «Μετροπολιτάνο» Τότεναμ και Λίβερπουλ θα αναμετρηθούν, στο δεύτερο αγγλικό εμφύλιο μετά από τον αντίστοιχο Τσέλσι-Άρσεναλ, για τον τίτλο της κορυφαίας ομάδας στην Ευρώπη.

Αυτός είναι ο πρώτος αγγλικός εμφύλιος σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ μετά το 2008 (Μάντσεστερ Γ.-Τσέλσι), ο παρθενικός στο διεθνές στερέωμα για τον Μαουρίσιο Ποτσετίνο, αλλά ήδη ο τέταρτος για τον Γιούργκεν Κλοπ.

Ο Γερμανός έχει ηττηθεί στους προηγούμενους τρεις (δύο στο Τσάμπιονς κι ένας στο Γιουρόπα Λιγκ), αλλά αισιοδοξεί πως απόψε θα έλθει το πλήρωμα του χρόνου να σταματήσει το αρνητικό του σερί. Υπάρχει όμως τουλάχιστον ένας οιωνός που συνηγορεί υπέρ του αντιθέτου και έχει ως βάση του τον… ΑΠΟΕΛ.

Η περίοδος 2018/19 σηματοδότησε την απουσία του ΑΠΟΕΛ από ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά από μια εξαετία. Και σε αυτό το σημείο αρχίζουν οι συμπτώσεις:

Όπως και τώρα, έτσι και τη σεζόν 2012/13 ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ ήταν ένας «εμφύλιος»: τώρα Τότεναμ-Λίβερπουλ, τότε Ντόρτμουντ-Μπάγερν.

Όπως και τώρα, έτσι και προ εξαετίας ο Κλοπ ήταν παρών στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Όπως και τώρα, έτσι και τότε η ομάδα του είχε γνωρίσει μόνο μια ήττα στις νοκ άουτ φάσεις της διοργάνωσης.

Όπως και τώρα, έτσι και την περίοδο 2012/13, αυτή η ήττα είχε έλθει στην ημιτελική φάση -και δη επί ισπανικού εδάφους (0-3 από Μπαρσελόνα και 0-2 από Ρεάλ αντιστοίχως).

Όπως και τώρα, έτσι και προ εξαετίας η συγκεκριμένη ήττα δεν είχε στοιχίσει στον Κλοπ λόγω μιας εντός έδρας τεσσάρας (4-0 την Μπαρσελόνα και 4-1 τη Ρεάλ αντιστοίχως).

Μένει να φανεί, αν τώρα όπως και τότε ο Γερμανός τεχνικός θα μείνει με άδεια χέρια -προς τέρψη του Μαουρίσιο Ποτσετίνο, των παικτών και των φίλων της Τότεναμ…
 

Δειτε Επισης

Βγαίνει σήμερα το ζευγάρι του τελικού κυπέλλου
Αποφάσισε τον διορισμό Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή ο ΚΟΑ
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες των ημιτελικών του κυπέλλου
Εμπάργκο μεταγραφών στον ΑΠΟΕΛ-Ανοιχτές 19 υποθέσεις για κυπριακές ομάδες
Αντωνίου: Αν έρθει συμφωνία με την εταιρεία από την Αγγλία, ο ΑΠΟΕΛ μπαίνει σε άλλο επίπεδο
Καρσέδο: O κόσμος της Πάφου ξύπνησε, υπήρχε η αίσθηση πως ήταν κάπως ξεχασμένοι
Νίκες για Ένωση και Καρμιώτισσα, κρίνεται στο φινάλε ο υποβιβασμός
Στις 18 Μαΐου η στέψη της Πρωταθλήτριας Πάφου FC
Θεοχάρους: H Πάφος θα βρίσκεται στην ελίτ του κυπριακού ποδοσφαίρου
«Όταν μας κάλεσε ο Ντουμπόφ και μας ανάλυσε το πλάνο του, είπα πως θέλει γιατρό»