Όταν τα αδέλφια σμίγουν στην Ανόρθωση-Οι Αρτυματάδες δεν είναι οι πρώτοι

Μετά από έξι χρόνια θητείας (για έναν χρόνο έπαιξε δανεικός στην Κέρκυρα τη σεζόν 2017-18) στον ΑΠΟΕΛ ο Κωστάκης Αρτυματάς από τη νέα χρονιά θα βρίσκεται στην Ανόρθωση.
 
Στην ομάδα της Αμμοχώστου, ο Κύπριος διεθνής πέραν από τον προπονητή που τον εμπιστεύτηκε περισσότερο από όλους στην περίοδο που ήταν στον Αρχάγγελο, Τιμούρ Κετσπάγια, θα βρει επίσης τον αδελφό του, Παναγιώτη Αρτυματά.
 
Ο Παναγιώτης βρίσκεται στους κυανόλευκους από το καλοκαίρι του 2017, όταν επαναπατρίστηκε μετά την εμπειρία του στην Αγγλία, ενταγμένος στις ακαδημίες της Γουέστ Μπρομ. Την πρώτη σεζόν είχε μόλις τρεις συμμετοχές, ενώ φέτος κατάφερε να πάρει περισσότερο χρόνο (11 συμμετοχές).
 
Ο 20χρονος όμως στάθηκε άτυχος και στο τέλος της περασμένης αγωνιστικής περιόδου προέβη σε χειρουργική επέμβαση στον δεξιό ώμο και βρίσκεται σε περίοδο αποκατάστασης. Αναμένεται ότι μέχρι την έναρξη της νέας σεζόν θα είναι σε θέση να βοηθήσει.
 
Τα αδέλφια Αρτυματά δεν είναι τα πρώτα τα οποία συνυπήρξαν στην Ανόρθωση. Είχαν προηγηθεί άλλες … περιπτώσεις.
 
Άντρος και Νίκος Παναγιώτου
Από τα τσικό της Ανόρθωσης ξεκίνησαν μαζί τα αδέλφια Παναγιώτου προς τα τέλη της δεκαετίας του 80’. Ο ένας (Νίκος) αγωνιζόταν ως τερματοφύλακας και ο άλλος (Άντρος) επιθετικός. Αγωνίστηκαν σε κάποια παιχνίδια μαζί, όπως το ιστορικό νικηφόρο (2-0) ματς με την Αθλέτικ Μπιλπάο το 1994. Ο Άντρος Παναγιώτου έπαιξε, επίσης, σε ΑΕΚ, Νέα Σαλαμίνα, Αναγέννηση Δερύνειας και Ομόνοια Αραδίππου, ενώ ο αδελφός του πέρασε από ΑΕΚ, Παναχαϊκή και Αγία Νάπα.
 

Βάσος και Ανδρέας Μελαναρκίτης
Αμφότεροι υπήρξαν αμυντικοί και θήτευσαν σε δύο διαφορετικές θητείες στην Ανόρθωση, ομάδα στην οποία ήταν παίκτες για αρκετά χρόνια. Ο Βάσος, πέραν από την «Κυρία» αγωνίστηκε και στον Απόλλων, ενώ ο Ανδρέας σε Νέα Σαλαμίνα, Ολυμπιακό, Ένωση, ΠΑΣ Γιάννινα, Λαμία, ΑΠΟΠ Κινύρα Πέγειας, Άρη και Αναγέννηση. Μαζί πανηγύρισαν δύο πρωταθλήματα και ένα κύπελλο με την Ανόρθωση.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Την Τετάρτη η μάχη για τον πρώτο τίτλο της χρονιάς, ΑΠΟΕΛ και Πάφος διεκδικούν το Super Cup
Με ισοπαλία 2-2 έληξε η αναμέτρηση ΑΕΚ-Εθνικού Άχνας
Με νίκες προχώρησαν ΠΑΦΟΣ και ΑΠΟΕΛ-Έριξαν τριάρες σε ΑΕΛ και Σαλαμίνα
Νίκη Ανόρθωσης και ισοπαλία Άρη-Απόλλωνα-Τρεις αναμετρήσεις σήμερα
Έσπασε το αήττητο της Ομόνοιας και πέτυχε την πρώτη της νίκη η Ανόρθωση
Το ήθελαν και το προσπάθησαν και οι δύο όμως φεύγουν με ισοπαλία από το Αλφαμέγα Άρης και Απόλλων
ΒΙΝΤΕΟ: «Τα πιο σπουδαία γκολ είναι αυτά της ζωής»-Βραβεύτηκε ο μικρός Ανδρέας από το «Famagusta»
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο ντέρμπι Ανόρθωσης-Ομόνοιας στο Παπαδόπουλος (pics)
Με αυτούς μπαίνουν στο γήπεδο Άρης και Απόλλων
Αλαλούμ με το γήπεδο του ΑΠΟΕΛ-Αναφορές για «ναι» από την οικογένεια Ιορδάνου, η τοποθέτηση Πρόδρομου