Σημαντικές αποφάσεις για τα επόμενα Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων

Συνεδρίασε τη Δευτέρα στο Παρίσι η Εκτελεστική Επιτροπή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου FIFA και πήρε σημαντικές αποφάσεις που αφορούν το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Στη συνεδρία συμμετείχε και ο Πρόεδρος της ΚΟΠ Γιώργος Κούμας και μεταξύ άλλων αποφασίστηκε όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων το 2019 και το 2020 πραγματοποιηθεί στο Κατάρ και οι διοργανώσεις θα λειτουργήσουν ως πρόβα (test events) για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022.

Στην επόμενη συνεδρία, θα καθοριστεί η χώρα που θα διοργανώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων του 2021 το οποίο, για πρώτη φορά θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή 24 συλλόγων από όλο τον κόσμο. 

Επίσης, αποφασίστηκε η λήψη πιο αυστηρών μέτρων σε σχέση με ρατσιστικές συμπεριφορές σε αγώνες ενώ συζητήθηκαν ακόμη θέματα που αφορούν προσυνεννοημένους αγώνες, ντόπινγκ καθώς και θέματα κανονισμών σε σχέση με το ισχύον καθεστώς στους κανονισμούς μεταγραφών ποδοσφαιριστών. 

Αύριο Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι το 69ο τακτικό Κογκρέσο της FIFA. Πέραν του Προέδρου Γιώργου Κούμα, την ΚΟΠ θα εκπροσωπήσουν ο Αναπληρωτής Πρόεδρος Χάρης Λοϊζίδης και ο Γενικός Γραμματέας Φοίβος Βάκης. 

Το Κογκρέσο αναμένεται να επανεκλέξει για Πρόεδρο της FIFA μέχρι το 2023 τον Τζάννι Ινφαντίνο που είναι ο μοναδικός υποψήφιος για τη θέση. 

Δειτε Επισης

Με άρωμα ελληνικό η κλήρωση Άρη και Ομόνοιας-Έμαθε αντίπαλο για τον δεύτερο προκριματικό η ΑΕΚ
Η κλήρωση για Πάφο και ΑΕΚ στο Europa League
Η Ομόνοια ανακοίνωσε τη μεταγραφή του Χαραλάμπους στον Άρη
Έμαθε αντίπαλο στο Champions League η Πάφος σε περίπτωση που περάσει από την Μακάμπι Τελ Αβίβ
Ενισχυμένα κίνητρα για συμμετοχή στο Futsal της νέας περιόδου
H προκλήρωση της Πάφου για Champions και Europa League
Η προκλήρωση για AEK, Άρη και Ομόνοια για τον τρίτο προκριματικό του Conference League
Η επίσημη θέση του Άρη για Χάμπο και Κακουλλή-«Δεν θα έχει εξελίξεις η σημερινή μέρα»
Το πρόγραμμα των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων για Πάφο, Άρη, ΑΕΚ και Ομόνοια
Γίνεται Κύπριος ο Φαμπιάνο, λαμβάνει υπηκοότητα-Σημαντικές εξελίξεις για την Εθνική Κύπρου