Roland Garros: Πρωταθλήτρια στις γυναίκες η Μπάρτι

Tον πρώτο major τίτλο της κατέκτησε η Άσλεϊ Μπάρτι. Η 23χρονη Αυστραλέζα δεν αντιμετώπισε κανένα απολύτως πρόβλημα απέναντι στην Μαρκέτα Βοντρουσόβα της οποίας επικράτησε με 6-1, 6-3 σε 75 λεπτά και κατέκτησε το Roland Garros.

Η Βοντρούσόβα έφτασε στον τελικό δίχως να χάσει σετ, αλλά η Μπάρτι δεν της άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης.

Η Μπάρτι κυριάρχησε στο κορτ και προηγήθηκε με 4-0 στο πρώτο σετ πριν η Μπάρτι μειώσει σε 4-1, αλλά στη συνέχεια η Αυστραλή κατέκτησε και τα επόμενα δύο games για να πάρει το πρώτο σετ με 6-1.

Στο δεύτερο σετ η Μπάρτι προηγήθηκε με 2-0, η Τσέχα έκανε ότι καλύτερο μπορούσε, πήρε τρία games στο σερβίς της, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Η 23χρονη Αυστραλέζα κατέκτησε το δεύτερο σετ με 6-3 και πανηγύρισε την κατάκτηση του Roland Garros.

Η Μπάρτι έγινε η πρώτη αθλήτρια από την Αυστραλία που κατακτά το Roland Garros μετά την Μάργκαρετ Κορτ η οποία είχε φτάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής το 1973! Παράλληλα, η Μπάρτι θα βρεθεί στο Νο2 της Παγκόσμιας κατάταξης και σε απόσταση αναπνοής από την Οζάκα.

 

Πηγή: www.sport24.gr

Δειτε Επισης

Λειβαδιώτης: Στόχος της Εθνικής Ανδρών να ξεπεράσει το δικό της ταβάνι στο EuroBasket 2025
Έτοιμος ο Παναθηναϊκός να πυροδοτήσει τη βόμβα με Γιόνας Βαλαντσιούνας
Ιβανίσεβιτς για Τσιτσιπά-«Δεν έχω ξαναδεί πιο αγύμναστο παίκτη στη ζωή μου, είμαι τρεις φορές πιο fit από αυτόν»
Η ΚΟΚ τιμάει τους παλαίμαχους των Εθνικών της ομάδων ενόψει Ευρωμπάσκετ
«Ο Ολυμπιακός στήριξε εμένα και την οικογένειά μου - Να πάμε αυτό το κοινό ταξίδι ακόμα πιο μακριά»
Euroleague: Στέλεχος της χρονιάς ο GM της Φενέρ, Ντέρια Γιανιέρ
Σπουδαία μεταγραφή για τον Ολυμπιακό-Ανακοίνωσε τη διεθνή Σέρβα, Γιοβάνα Στεβάνοβιτς
Τέλος ο Γκέιμπριελ από τον Παναθηναϊκό
Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στην Κύπρο και το τουρνουά «Νεόφυτος Χανδριώτης»
Νέο αστέρι στην οικογένεια Αλκαράθ-Ο Χάιμε κατέκτησε το Ευρωπαϊκό με την Ισπανία