Ένας μαθητής του Ιδιακέθ στον Απόλλωνα! (vid)

Μια μεταγραφή, η όποια μεταγραφή, κρίνεται μόνο στο χορτάρι. Εκεί ξεδιπλώνεται η μόνη αλήθεια στο ποδόσφαιρο. Εκεί θα κριθεί και η επιλογή του Απόλλωνα να εντάξει στο δυναμικό του τον Ντιέγκο Αγκίρε.

Της πράξης, ωστόσο, προηγείται η θεωρία. Και αυτή (η θεωρία) ορίζει πως στην περίπτωση του 28χρονου Ισπανού ο λεμεσιανός σύλλογος κινήθηκε σωστά. Ψώνισε από την πιο επιτυχημένη σχολή της τελευταίας δεκαετίας έναν ποδοσφαιριστή σε άριστη ποδοσφαιρική ηλικία (με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το μέγεθος και την ποιότητα της συνεισφοράς του, αλλά και το ενδεχόμενο πώλησής του), έναν αριστεροπόδαρο κλασικό παίκτη γραμμής (από αυτούς που το ρόστερ του είχε τόση ανάγκη όσο η έρημος το νερό) και, ίσως το σημαντικότερο, έναν ποδοσφαιριστή που «διψά» να παίξει μπάλα και να δείξει την αξία του. Στο checklist των απαιτήσεων το πιθανότερο είναι πως κάθε κουτάκι έχει δίπλα του ένα τικ…
 
Η πορεία του
Γεννημένος στο Τολέδο ο νεοφερμένος άσος των «κυανολεύκων» έπαιξε μπάλα στις ακαδημίες του τοπικού συλλόγου και το 2011 προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα, η οποία αγωνιζόταν στη Σεγούνδα Β. Έμεινε εκεί μια τριετία και στην τελευταία χρονιά του (2013/14) είχε προπονητή τον Ιμανόλ Ιδιακέθ που οδήγησε την ομάδα μέχρι τα πλέι οφ, αλλά όχι και την άνοδο.

Ο Βάσκος τεχνικός ουδέποτε αμφέβαλε για τον Αγκίρε, ο οποίος εξελίχθηκε στον καλύτερο μαθητή του. Οι 35 συμμετοχές και τα έξι τέρματά του αποτέλεσαν το διαβατήριο για τη Ράγιο Βαγεκάνο, η οποία αρχικά τον παραχώρησε δανεικό στη Λεγανές (36 συμ. / 2 γκολ) και ακολούθως στην Οβιέδο (24 συμ.), όπου υπήρξε συμπαίκτης με τους Ρούμπεν Μίνιο (ΑΕΚ, 2017) και Γιον Ερίθε (Απόλλων, 2010-12)!

Το καλοκαίρι του 2016 είχε έλθει πια το πλήρωμα του χρόνου για να γίνει μόνιμος κάτοικος στο Βαγέκας. Στη διετή θητεία του στη Ράγιο συνυπήρξε με δύο παίκτες της Ομόνοιας (Τόμας Μεχίας, Ζόρντι Γκόμεθ) και έναν πρώην της ΑΕΛ (Πίτι).
 
Το νέο αντάμωμα με Ιδιακέθ
Το περασμένο καλοκαίρι ανήκε στις πρώτες μεταγραφικές κινήσεις της Σαραγόσα, στην οποία αντάμωσε ξανά με τον Ιμανόλ Ιδιακέθ. Ο τελευταίος ήθελε να δώσει χρόνο στο πουλέν του, ωστόσο είχε καλύτερες επιλογές για τη θέση του αριστερού μπακ, την οποία ο Αγκίρε μπορεί μεν να καλύψει, δίχως όμως να κρύβει κάποιες ανασταλτικές αδυναμίες.

Η καλή του θέση, αυτή του αριστερού εξτρέμ, στην οποία μπορεί να ξεδιπλώσει όλες του τις αρετές (ταχύτητα, τεχνική, απειλή για το αντίπαλο τέρμα), απλά δεν υπήρχε στη Σαραγόσα, καθώς έπαιζε 4-4-2 με ρόμβο.

Μετά την αποχώρηση του Ιδιακέθ τα πράγματα δεν βελτιώθηκαν, αφού ο μεν Αλκαράθ έπαιζε με πέντε στην άμυνα, ο δε Φερνάντεθ του έδειξε ελάχιστη εμπιστοσύνη και μάλιστα προς το τέλος της σεζόν τον άφηνε και συχνά εκτός αποστολής.

Βγαίνοντας για πρώτη φορά στην καριέρα του εκτός συνόρων, ο Αγκίρε έχει συνεπώς πράγματα να (από)δείξει, ενώ και ο Απόλλωνας χρειαζόταν έναν αυθεντικό αριστερό εξτρέμ. So far, so good. Τα υπόλοιπα θα τα πει το χορτάρι.
 

 

Δειτε Επισης

Με νίκη της Ομόνοιας Αραδίππου ολοκληρώθηκε η 4η αγωνιστική της Cyprus League
Την Τετάρτη η μάχη για τον πρώτο τίτλο της χρονιάς, ΑΠΟΕΛ και Πάφος διεκδικούν το Super Cup
Με ισοπαλία 2-2 έληξε η αναμέτρηση ΑΕΚ-Εθνικού Άχνας
Με νίκες προχώρησαν ΠΑΦΟΣ και ΑΠΟΕΛ-Έριξαν τριάρες σε ΑΕΛ και Σαλαμίνα
Νίκη Ανόρθωσης και ισοπαλία Άρη-Απόλλωνα-Τρεις αναμετρήσεις σήμερα
Έσπασε το αήττητο της Ομόνοιας και πέτυχε την πρώτη της νίκη η Ανόρθωση
Το ήθελαν και το προσπάθησαν και οι δύο όμως φεύγουν με ισοπαλία από το Αλφαμέγα Άρης και Απόλλων
ΒΙΝΤΕΟ: «Τα πιο σπουδαία γκολ είναι αυτά της ζωής»-Βραβεύτηκε ο μικρός Ανδρέας από το «Famagusta»
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο ντέρμπι Ανόρθωσης-Ομόνοιας στο Παπαδόπουλος (pics)
Με αυτούς μπαίνουν στο γήπεδο Άρης και Απόλλων