Ο μεταγραφικός Ιούνιος στο μικροσκόπιο

Ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού του 2019 αποτελεί παρελθόν και μαζί του το πρώτο τρίτο του θερινού μεταγραφικού παζαριού. Πώς κινήθηκαν στη διάρκεια του οι 12 ομάδες της πρώτης κατηγορίας; Η omada.com.cy κάνει τον απολογισμό. 

Στον πρώτο μήνα μεταγραφικής δραστηριότητας καταγράφηκαν συνολικά 55 προσθήκες. Σε αυτές δεν υπολογίζονται παίκτες που έχουν συμφωνήσει ή/και υπογράψει συμβόλαιο, αλλά δεν έχουν ανακοινωθεί (βλέπε π.χ. Λόρια, Βργκοτς στην Ανόρθωση, Ουζόχο στην Ομόνοια, Γκαζαριάν στην ΑΕΛ), καθώς επίσης και όσοι ποδοσφαιριστές έχουν επιστρέψει από δανεισμό.

Η συγκεκριμένη κατηγορία, ωστόσο, δεν είναι καθόλου αμελητέα, ιδίως αν αναλογιστεί κάποιος πως μόνον στις έξι μεγάλες ομάδες (ΑΠΟΕΛ, ΑΕΚ, Απόλλων, ΑΕΛ, Ομόνοια, Ανόρθωση με βάση το πλασάρισμά τους την περασμένη περίοδο) έχουν επιστρέψει συνολικά 30 ποδοσφαιριστές από δανεισμούς!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ: Πρωτάθλημα Cyta 2019/20: Το μεταγραφικό παζάρι

Τα περισσότερα νέα πρόσωπα στο ρόστερ του έχει μέχρι στιγμής ο ΑΠΟΕΛ (8). Ακολουθούν με επτά οι Απόλλων, Νέα Σαλαμίνα, Δόξα, Εθνικός Άχνας, με έξι η Ανόρθωση, πέντε έχει η Ομόνοια, τέσσερα ο Ολυμπιακός, δύο οι Πάφος και ΑΕΚ και ένα η ΑΕΛ, ενώ χωρίς προσθήκη είναι ακόμη η ΕΝΠ. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, υπάρχει ακόμη μεγάλο περιθώριο για σημαντική αύξηση του αριθμού των νεοφερμένων.

Από τις 55 προσθήκες μόλις οι 13 αφορούν Κύπριους ποδοσφαιριστές (σ.σ. ο αριθμός ανεβαίνει στις 15, αν συνυπολογιστούν οι Μαργκάσα και Λαμπάν που έχουν αποκτήσει κυπριακή υπηκοότητα).

Συνολικά 33 παίκτες έχουν αποκτηθεί από ομάδες του εξωτερικού, ενώ 22 αγωνίζονταν στην Κύπρο την περασμένη σεζόν. Παραστάσεις από το εγχώριο πρωτάθλημα έχουν από το παρελθόν οι Άλεφ, Γιαννιώτας, Χαραλάμπους, Μιγκελίτο, Γκλομπάρ, Καρλάο που τη νέα περίοδο θα (επαν)εμφανιστούν με τη φανέλα άλλων ομάδων.

Δειτε Επισης

Το ιδιαίτερο αντίο του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου στον κόσμο του Ηρακλή
Θλίψη στην ΑΕΛ και τον αθλητισμό, έφυγε από τη ζωή η Στέλλα Καλοπαίδη Γρηγορίου-«Αντίο ''θεά του Ανέμου''»
Τέταρτος μακροβιότερος προπονητής στο πρωτάθλημα Σαουδικής Αραβίας ο Δώνης
«Αποχωρεί από Φορταλέζα και συνεχίζει την καριέρα του στην Πάφο ο Νταβίντ Λουίζ»
Ο απολογισμός των κυπριακών ομάδων στην Ευρώπη και το πρόγραμμα των επαναληπτικών
Άντεξε στη Σλοβενία και παίζει στην Αρένα τα ρέστα της για πρόκριση η ΑΕΚ
Έκανε τα εύκολα δύσκολα αλλά κέρδισε την Πούσκας Ακαντέμια ο Άρης
Κέρδισε την Τορπέντο και πάει στη Γεωργία για την πρόκριση η Ομόνοια
Ευχάριστα νέα στην Ανόρθωση-Άναψε πράσινο το CAS για άρση του εμπάργκο, εγγράφονται τα νέα αποκτήματα
Προσφέρει 100.000 και δημιουργεί ταμείο αλληλεγγύης η ΚΟΠ για τους πυρόπληκτους