Ο μεταγραφικός Ιούνιος στο μικροσκόπιο

Ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού του 2019 αποτελεί παρελθόν και μαζί του το πρώτο τρίτο του θερινού μεταγραφικού παζαριού. Πώς κινήθηκαν στη διάρκεια του οι 12 ομάδες της πρώτης κατηγορίας; Η omada.com.cy κάνει τον απολογισμό. 

Στον πρώτο μήνα μεταγραφικής δραστηριότητας καταγράφηκαν συνολικά 55 προσθήκες. Σε αυτές δεν υπολογίζονται παίκτες που έχουν συμφωνήσει ή/και υπογράψει συμβόλαιο, αλλά δεν έχουν ανακοινωθεί (βλέπε π.χ. Λόρια, Βργκοτς στην Ανόρθωση, Ουζόχο στην Ομόνοια, Γκαζαριάν στην ΑΕΛ), καθώς επίσης και όσοι ποδοσφαιριστές έχουν επιστρέψει από δανεισμό.

Η συγκεκριμένη κατηγορία, ωστόσο, δεν είναι καθόλου αμελητέα, ιδίως αν αναλογιστεί κάποιος πως μόνον στις έξι μεγάλες ομάδες (ΑΠΟΕΛ, ΑΕΚ, Απόλλων, ΑΕΛ, Ομόνοια, Ανόρθωση με βάση το πλασάρισμά τους την περασμένη περίοδο) έχουν επιστρέψει συνολικά 30 ποδοσφαιριστές από δανεισμούς!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ: Πρωτάθλημα Cyta 2019/20: Το μεταγραφικό παζάρι

Τα περισσότερα νέα πρόσωπα στο ρόστερ του έχει μέχρι στιγμής ο ΑΠΟΕΛ (8). Ακολουθούν με επτά οι Απόλλων, Νέα Σαλαμίνα, Δόξα, Εθνικός Άχνας, με έξι η Ανόρθωση, πέντε έχει η Ομόνοια, τέσσερα ο Ολυμπιακός, δύο οι Πάφος και ΑΕΚ και ένα η ΑΕΛ, ενώ χωρίς προσθήκη είναι ακόμη η ΕΝΠ. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, υπάρχει ακόμη μεγάλο περιθώριο για σημαντική αύξηση του αριθμού των νεοφερμένων.

Από τις 55 προσθήκες μόλις οι 13 αφορούν Κύπριους ποδοσφαιριστές (σ.σ. ο αριθμός ανεβαίνει στις 15, αν συνυπολογιστούν οι Μαργκάσα και Λαμπάν που έχουν αποκτήσει κυπριακή υπηκοότητα).

Συνολικά 33 παίκτες έχουν αποκτηθεί από ομάδες του εξωτερικού, ενώ 22 αγωνίζονταν στην Κύπρο την περασμένη σεζόν. Παραστάσεις από το εγχώριο πρωτάθλημα έχουν από το παρελθόν οι Άλεφ, Γιαννιώτας, Χαραλάμπους, Μιγκελίτο, Γκλομπάρ, Καρλάο που τη νέα περίοδο θα (επαν)εμφανιστούν με τη φανέλα άλλων ομάδων.

Δειτε Επισης

Δύο προπονήσεις για την Εθνική Παίδων-Οι παίκτες που κλήθηκαν
«Έφυγε ο Μηνάς μας, η θέση του στο Αντώνης Παπαδόπουλος θα είναι πάντα εκεί»
Χέρι φιλίας μεν, καρφιά δε από Κούμα-«Λύσεις υπάρχουν, αλλά όχι με ετσιθελισμούς»
Οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον αγώνα ΑΡΗ-ΑΠΟΛΛΩΝ
Καρμιώτισσα - Ομόνοια 29Μ για την 4η αγωνιστική της Cyprus League
Αυτές είναι οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ανόρθωση-Ομόνοια Λευκωσίας
Ντέρμπι φωτιά και αγώνες που κρύβουν εκπλήξεις στο κυπριακό πρωτάθλημα-Η σέντρα στην… Fonbet
Ψάχνουν τρόπους να ξορκίσουν το φάντασμα της απαγόρευσης-Κρίσιμη συνάντηση ΚΟΠ και ομάδων
Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα