Έλαμψαν στον στίβο οι Νικολάου και Ιωαννίδου με χρυσό και χάλκινο!

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο 15ο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων του Μπακού η κυπριακή αποστολή το Σάββατο 27 Ιουλίου, που κατέκτησε ακόμη δυο μετάλλια μετά το χάλκινο του Γιώργου Μπαλαρτζισβίλι.

Χάρη στην τρομερή επίδοση του Γρηγόρη Νικολάου, ο οποίος έκανε και ατομικό ρεκόρ στο τριπλούν με άλμα στα 15.45, η κυπριακή σημαία ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου. Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στο στάδιο του στίβου «Τόφικ Μπαχράμοφ», όπου και πραγματοποιούνταν οι Αγώνες στίβου, καθώς με την απονομή του χρυσού μεταλλίου στον Νικολάου και την ανάκρουση του Εθνικού μας ύμνου, ο Κύπριος αθλητής δέχθηκε το πιο θερμό χειροκρότημα.

«Ήταν ένας πάρα πολύ σπουδαίος τελικός, ειδικά το τελευταίο μου άλμα ήταν πάρα πολύ μεγάλο. Πίστευα για το Παγκύπριο ρεκόρ, αλλά ήταν ελάχιστα άκυρο. Να ευχαριστήσω τον προπονητή μου για την απίστευτη δουλειά που κάναμε στην Κύπρο και ειδικά εδώ στο Μπακού, αφού τις προηγούμενες έξι ημέρες κάναμε σκληρές προπονήσεις και ήρθαμε τώρα και κάναμε ατομικό ρεκόρ», δήλωσε χαρούμενος μετά το χρυσό ο Γρηγόρης Νικολάου.


Τη σκυτάλη στη συνέχεια, πήρε η Στυλιάνα Ιωαννίδου στο άλμα εις ύψος η οποία με ατομικό ρεκόρ στα 1.80 κατέλαβε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο.

Το βράδυ του Σαββάτου πέφτει η αυλαία των Αγώνων Νέων στο Μπακού με την τελετή λήξης στο Κρίσταλ Χαλ με σημαιοφόρο τον «χρυσό» πρωταθλητή μας, Γρηγόρη Νικολάου.

Δειτε Επισης

Απίθανος Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Θέλω πιο σκληρό παιχνίδι στο NBA και περισσότερο... bullying» (vid)
Για δεύτερη μέρα δεν έγιναν ιστιοδρομίες στο Qingdao λόγω καιρού
Ξεπουλήθηκαν τα εισιτήρια για τον αγώνα Ελλάδας-Ιταλίας για το FIBA EuroBasket
Ιστορική συμμετοχή της Εθνικής Ανδρών στα προκριματικά του FIBA World Cup 2027
Αρχίζουν οι πρώτες προκριματικές ιστιοδρομίες στο Qingda-Στη μάχη και ο Κοντίδης
Η Ιντιάνα ισοπέδωσε το Κλίβελαντ και έκανε το 3-1 στην σειρά
Νεκρός σε τροχαίο 17χρονος αθλητής της Μονακό
Παρνασσός και Sabbianco Ανόρθωση διεκδικούν το κύπελλο χειροσφαίρισης
Αρης: Πέθανε ο Ντράγκαν Λάμποβιτς
«Δεν τελείωσε η σεζόν για μένα» ούρλιαζε ο Λεσόρ