Ο λόγος που η Λέφσκι θα υποδεχθεί την ΑΕΚ μόνο με παιδιά κάτω των 14 ετών

Το πρώτο βήμα πρόκρισης η ΑΕΚ το έκανε στην «ΑΕΚ Αρένα» με το εμφαντικό 3-0. Οι κιτρινοπράσινοι πάνε στην Βουλγαρία για να ολοκληρώσουν τη δουλειά απέναντι στη Λέφσκι Σόφιας.

Στο δεύτερο παιχνίδι, το οποίο θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη (01/08), θα υπάρχει μια ιδιαιτερότητα αφού οι Βούλγαροι κουβαλούν τιμωρία της έδρας τους από τις περσινές ευρωπαϊκές διοργανώσεις. 

Πιο συγκεκριμένα στο δεύτερο ματς κόντρα στη Βαντούζ του Λίχτενσταϊν στις 17 Ιουλίου 2018, η ομάδα της Σόφιας δέχθηκε ποινή δύο αγώνων κεκλεισμένων θυρών σε συνδυασμό με πρόστιμο 40.000 ευρώ. 

Η UEFA επέβαλε τη βαριά τιμωρία στον σύλλογο από τη Βουλγαρία με κύριες κατηγορίες εκείνες του ρατσισμού και της βίας, στηριζόμενη σε τέσσερα άρθρα των κανονισμών της. 

Οι ακριβείς παραβάσεις στις οποίες είχαν υποπέσει οι οπαδοί της Λέφσκι ήταν η ρίψη αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο, η ρατσιστική συμπεριφορά και στους δύο αγώνες (σ.σ. η οποία είχε ηχογραφηθεί), η προσπάθεια για είσοδο στον αγωνιστικό χώρο και η διατάραξη των οπαδών εντός γηπέδου. 

Για την ιστορία η Λέφσκι αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης (σ.σ. δέχθηκε την ήττα με 1-0 εκτός έδρας και η νίκη με 3-2 στη Βουλγαρία δεν ήταν αρκετή).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Λέφσκι ανακοίνωσε ότι έχει το δικαίωμα να επιτρέψει την είσοδο στις κερκίδες για παιδιά μέχρι των 14 ετών. Σύμφωνα με τους κανονισμούς, αυτά θα πρέπει να είναι σε γκρουπ ανά 10 και να συνοδεύονται από κάποιον με παιδαγωγική εκπαίδευση (προπονητής, λέκτορας, δάσκαλος) και ο υπεύθυνος κάθε γκρουπ θα πρέπει να συμπληρώνει φόρμα με τα στοχεία του κάθε παιδιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Δριμεία επίθεση Παπασταύρου σε Κούμα για τη διαιτησία-«Απέτυχες, είσαι ότι χειρότερο για το θεσμό που υπηρετείς»
Βήμα πρόκρισης στον τελικό για την Πάφο-Κέρδισε με τέσσερα τον Απόλλωνα
Άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς και παίζουν ρέστα στην Αρένα Ομόνοια και ΑΕΚ
Πρόταση ΕΝΠ για αύξηση ομάδων σε 16-Εισηγείται δύο γκρουπ των οκτώ και μονούς αγώνες play off
Αρχίζει η ημιτελική φάση του κυπέλλου Coca – Cola
Θλίψη στην Ομόνοια-Έφυγε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Μιχαλάκης Χριστοφή
Διθύραμβοι Μπεκάλι για Ηλία Χαραλάμπους-«Θα μείνει μαζί μου μέχρι να πεθάνω»
Φουντώνει η μάχη για πρωτάθλημα και Ευρώπη-Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος
Δημοσιεύτηκε το ντοκιμαντέρ της PAFOS FC-«Το ταξίδι μας μόλις ξεκίνησε και θα κάνουμε πολύ περισσότερα»
Μπεργκ ενόψει Ομόνοιας: «Να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πάμε στον τελικό»