Ικανοποίηση υπουργού με τη στροφή των κομμάτων-Καταθέτει πρόταση ο ΔΗΣΥ

Σε κατάθεση την πρότασης νόμου που ετοίμασε και η οποία, σύμφωνα με τον ΔΗΣΥ βελτιώνει τον τρόπο έκδοσης και τον τρόπο λειτουργίας της κάρτας φιλάθλου, στην Ολομέλεια της Βουλής μεθαύριο Παρασκευή, προχωρεί ο ΔΗΣΥ.
 
Σε σημερινές του δηλώσεις, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Δημήτρης Δημήτριου ανέφερε πως πρόθεση του ΔΗΣΥ είναι να συζητηθεί σε έκτακτες συνεδριάσεις μέσα στην επόμενη βδομάδα, ώστε, αν καταστεί εφικτό, να τεθεί προς ψήφιση την ερχόμενη Παρασκευή 12 Ιουλίου.
 
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Σαββίδης, σε δηλώσεις του, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι κάποια κόμματα προέβησαν σε δεύτερες σκέψεις και δεν προχωρούν με την αναστολή του θεσμού, εκφράζοντας την πεποίθηση πως τελικά η αναστολή δεν θα ψηφιστεί από τη Βουλή.
 
Ερωτηθείς για την πρόταση νόμου του ΔΗΣΥ, ο κ. Σαββίδης υπέδειξε πως ουσιαστικά υιοθετεί την πρόταση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, θέση του οποίου, όπως επανέλαβε, είναι η συνέχιση της εφαρμογής της κάρτας φιλάθλου.
 
Σε ό,τι αφορά το αιτιολογικό με το οποίο η Επιτροπή Νομικών της Βουλής αποφάσισε αρχικά να προωθήσει αναστολή του θεσμού, επικαλουμένη την ακαταλληλότητα των γηπέδων, ο Γιώργος Σαββίδης σημείωσε πως πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, το οποίο ωστόσο δεν διασυνδέεται με την κάρτα φιλάθλου.    
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βγάζουν offside το «φακέλωμα» από το κράτος-Φόρμουλα ΔΗΣΥ για κάρτα οπαδού
 
Στο μεταξύ, σχολιάζοντας την έκθεση της επιτροπής Ασφάλειας Αθλητικών Χώρων, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Δημήτρης Δημητρίου, ανέφερε:  
 
«Για μας, στον Δημοκρατικό Συναγερμό, η ασφάλεια στα γήπεδα είναι προτεραιότητα. Έχουμε ευθύνη και υποχρέωση, ως πολιτεία, απέναντι σε όλους τους φιλάθλους και σε όλους τους αθλητές που επισκέπτονται τους αθλητικούς χώρους.
 
Χρειάζεται να βρούμε τους τρόπους, συνολικά και συλλογικά, όχι μόνο για να διασφαλίσουμε τα ελάχιστα απαραίτητα, αλλά και για να έχουμε αθλητικούς χώρους που να λειτουργούν με εκείνες τις υποδομές που θα βελτιώνουν την ποιότητα της εμπειρίας για τους οπαδούς.
 
Εμείς προτρέπουμε, όλους τους εμπλεκόμενους με τους αθλητικούς χώρους φορείς, να λειτουργήσουν με τρόπο και με απτές πράξεις αλλά και μέσα σε συγκεκριμένο χρόνο που να βελτιώνουν τις υποδομές των σταδίων και να ικανοποιήσουν, εν πρώτοις, τουλάχιστον τις παρατηρήσεις που καταγράφονται στην έκθεση.  Σε αυτή τη διαδικασία δηλώνουμε παρόντες και έτοιμοι να ενισχύσουμε τους άμεσα εμπλεκόμενους».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Δύο προπονήσεις για την Εθνική Παίδων-Οι παίκτες που κλήθηκαν
Χέρι φιλίας μεν, καρφιά δε από Κούμα-«Λύσεις υπάρχουν, αλλά όχι με ετσιθελισμούς»
Οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον αγώνα ΑΡΗ-ΑΠΟΛΛΩΝ
Καρμιώτισσα - Ομόνοια 29Μ για την 4η αγωνιστική της Cyprus League
Αυτές είναι οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ανόρθωση-Ομόνοια Λευκωσίας
Ντέρμπι φωτιά και αγώνες που κρύβουν εκπλήξεις στο κυπριακό πρωτάθλημα-Η σέντρα στην… Fonbet
Ψάχνουν τρόπους να ξορκίσουν το φάντασμα της απαγόρευσης-Κρίσιμη συνάντηση ΚΟΠ και ομάδων
Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα