Ο ʼρης έστησε στα... έντεκα βήματα την ΑΕΛ και την έδιωξε από την Ευρώπη

Από ένα αμφισβητούμενο πέναλτι που δόθηκε στον Άρη και έναν άλλο που της αρνήθηκε ο Πορτογάλος διαιτητής κρίθηκε η τύχη της ΑΕΛ απέναντι στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, η οποία κέρδισε με 1-0 στην «ΑΕΚ Αρένα» και σε συνάρτηση με το 0-0 του πρώτου αγώνα πήρε την πρόκριση στον γ’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.
 
Πέραν από την ΑΕΛ ζημιωμένο βγαίνει και το κυπριακό ποδόσφαιρο, μιας και η ελληνοκυπριακή μάχη παίζει σημαντικό ρόλο στο κυνήγι βαθμών Ελλάδας και Κύπρου για την κατάκτηση της 15ης θέσης που θα δώσει πέντε ευρωπαϊκά εισιτήρια – η Κύπρος μέχρις στιγμής είχε προβάδισμα σε αυτό τον τομέα.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης πήρε νωρίς προβάδισμα στον αγώνα, μιας και στο 14’ η μπάλα στήθηκε στην άσπρη βούλα μετά ανατροπή του Ιντέγε από τον Βοζίνια, μια απόφαση που αμφισβήτησε έντονα η πλευρά της ομάδας της Λεμεσού.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ντιγκινί που έστειλε την μπάλα στην δεξιά πλευρά της εστίας του Βοζίνια, που έπεσε στην αριστερή και έτσι έγινε το 1-0 για τους φιλοξενουμένους.
 
Από εκεί και πέρα, τα πράγματα κύλησαν σε χαμηλούς ρυθμούς μέχρι την ανάπαυλα. Υπήρξαν ευκαιρίες από τις δύο ομάδες, με μεγαλύτερη αυτή της ΑΕΛ στο 37’ όταν μετά από κόρνερ ο Χουράδο έκανε την πρώτη κεφαλιά και ο Τεϊξέιρα από ευνοϊκή θέση έπιασε νέα κεφαλιά όμως η μπάλα βρήκε στο δοκάρι.
 
Τα ίδια δεδομένα υπήρξαν και στο δεύτερο ημίχρονο. Υπήρχε ρυθμός στο παιχνίδι, αλλά χωρίς πολλές φάσεις. Αμφότερες οι δύο ομάδες μπορούσαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα για να διαφοροποιήσουν τα δεδομένα.

Η ΑΕΛ στο 52’ σώθηκε από την επέμβαση του Βοζίνια στο σουτ του Βοζίνια, ενώ η ίδια έχασε τεράστια ευκαιρία στο 69’ με τον Αγκάνοβιτς και στο 81’ με την κεφαλιά του Ιβάν Κάρλος.
 

Στο 59’ οι γαλαζοκιτρίνοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για παράβαση εντός της περιοχής, αφού ο Σουντγκρέν φάνηκε να σπρώχνει τον Ανδρέα Αβραάμ.

Η ομάδα της Λεμεσού δεν μπόρεσε να αλλάξει την κατάσταση, ενώ ολοκλήρωσε τον αγώνα με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Γκοντάλ με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 83’.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΑΓΩΝΑ
Σκόρερ
: 14’ πεν. Ντιγκινί
Κίτρινες: Τεσέιρα, Γουίλερ, Αντόνια / Χουλιάν, Ματίγια, Χιμένεζ, Ντιγκινί, Κόρχουτ, Σούντγκρεν
Κόκκινη: Γκοντάλ (δεύτερη κίτρινη)
Συνθέσεις:
ΑΕΛ:
Βοζίνια, Α. Τεξέιρα(65′ Τζαρσίνιο), Γκαστανιάγα, Ζτραβκόφκσι, Γκαζαριάν, Αντάμοβιτς, Αγκάνοβιτς, Γκοντάλ, Χουράδο(52′ Ιβάν Κάρλος), Γουΐλερ(52′ Αβραάμ), Ν. Τεσέιρα
Άρης: Χουέστα, Μπασά, Ντιγκινί, Λάρσον(61′ Τόνσο), Ιντέγε, Σουντγκρέν, Ματίγια, Φετφατζίδης(68′ Πατσέκο), Χιμένεζ, Κόρχουτ, Ρόουζ
 

Δειτε Επισης

Έσπασε το αήττητο της Ομόνοιας και πέτυχε την πρώτη της νίκη η Ανόρθωση
Το ήθελαν και το προσπάθησαν και οι δύο όμως φεύγουν με ισοπαλία από το Αλφαμέγα Άρης και Απόλλων
ΒΙΝΤΕΟ: «Τα πιο σπουδαία γκολ είναι αυτά της ζωής»-Βραβεύτηκε ο μικρός Ανδρέας από το «Famagusta»
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο ντέρμπι Ανόρθωσης-Ομόνοιας στο Παπαδόπουλος (pics)
Με αυτούς μπαίνουν στο γήπεδο Άρης και Απόλλων
Αλαλούμ με το γήπεδο του ΑΠΟΕΛ-Αναφορές για «ναι» από την οικογένεια Ιορδάνου, η τοποθέτηση Πρόδρομου
Με δύο αναμετρήσεις η 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος Cyprus League by Stoiximan
Δύο προπονήσεις για την Εθνική Παίδων-Οι παίκτες που κλήθηκαν
«Έφυγε ο Μηνάς μας, η θέση του στο Αντώνης Παπαδόπουλος θα είναι πάντα εκεί»
Χέρι φιλίας μεν, καρφιά δε από Κούμα-«Λύσεις υπάρχουν, αλλά όχι με ετσιθελισμούς»