Πήρε ηρωική πρόκριση στο Μπακού και κλείδωσε την παρουσία σε ομίλους ο ΑΠΟΕΛ

Παλικαρίσια νίκη-πρόκριση πήρε ο ΑΠΟΕΛ μέσα στο Αζερμπαϊτζάν, αφού επικράτησε της Καραμπάχ με 2-0, ανατρέποντας τα σε βάρος του δεδομένα από τον πρώτο αγώνα στο ΓΣΠ.
 
Η ομάδα του Τόμας Ντολ παρουσιάστηκε βελτιωμένη σε σχέση με το παιχνίδι στη Λευκωσία και κατάφερε να κλειδώσει την παρουσία της στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. 
 
Οι πρωταθλητές θ' αντιμετωπίσουν τον νικητή του ζευγαριού Άγιαξ-ΠΑΟΚ (σ.σ. 2-2 ο πρώτος αγώνας στη Θεσσαλονίκη, με τον επαναληπτικό να διεξάγεται στις 21:30 στην Ολλανδία).

Το προφίλ του αγώνα:
Η πρώτη καλή στιγμή στην αναμέτρηση ήρθε στο 12’ με την εντυπωσιακή ενέργεια του Εμρέλι, ο οποίος με ανάποδο ψαλίδι δεν κατάφερε να βρει στόχο.
 
Στο 25’ οι γαλαζοκίτρινοι έχασαν την πρώτη τους ευκαιρία στο ματς, με τον Ιωάννου να βγάζει τη σέντρα στο ύψος της περιοχής, και το σουτ του Μπέζιακ να αποκρούεται σταθερά.
 
Ο αγώνας δεν είχε καλό ρυθμό, ωστόσο οι πρωταθλητές κατάφεραν να προηγηθούν στο 34’ με κτύπημα πέναλτι του Ντε Βινσέντι, το οποίο κέρδισε ο Νικόλας Ιωάννου μετά από ατομική ενέργεια και ανατροπή στην περιοχή του Βάγκνερ.
 
Οι Αζέροι μπήκαν φουριόζοι στο β' ημίχρονο, θέλοντας να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα. Στο 56' απώλεσαν τεράστια ευκαιρία με τον Αλμέιδα να σημαδεύει το δοκάρι του Μπέλετς από πλάγια θέση, ενώ τρία λεπτά αργότερα, στο 59' ο Σλάβτσεφ έστειλε την μπάλα λίγο έξω, όντας αμαρκάριστος στην περιοχή του ΑΠΟΕΛ.
 
Παρά την πίεση της Καραμπάχ, οι γαλαζοκίτρινοι άντεξαν και κατάφεραν να κρατήσουν το υπέρ τους 0-1. Μια εξαιρετική έμπνευση του Μάτιτς έβαλε σε θέση οδηγού τους πρωταθλητές.
 
Στο 68' ο Σέρβος... εγκέφαλος έπιασε το διαγώνιο σουτ εκτός περιοχής και νίκησε τον Βάγκνερ με ένα πολύ όμορφο γκολ έφερε την πρόκριση στο στρατόπεδο της ομάδας του Τόμας Ντολ. 
 
Στα τελευταία λεπτά οι γαλαζοκίτρινοι κρατούσαν την μπάλα και δεν άφησαν περιθώριο στους Αζέρους ν' αντιδράσουν. Το τελικό σφύριγμα βρήκε τους πρωταθλητές να πανηγυρίζουν μια ιστορική πρόκριση μέσα στο Μπακού. 
 
Η ταυτότητα του αγώνα:

Καραμπάχ (Γ. Γκουρμπάνοφ): Βάγκνερ, Μεντβέντεφ, Μαμάντοφ, Σαντίκοφ, Αΐλτον (87′ Αράζ), Μίχελ, Αλμέιδα, Σλάτσεφ (73′ Κιντάνα), Ρομέρο, Ζουμπίρ (81′ Κέγε), Εμρέλι.

ΑΠΟΕΛ (Τ. Ντολ): Μπέλετς, Ιωάννου, Λαφράνς, Μερκής, Μιχαΐλοβιτς, Μάτιτς, Γκέντσογλου, Ντε Βινσέντι (61′ Χαλένιους), Τάμαρι, Μπέζιακ (83′ Γιάκολις), Πάβλοβιτς (73′ Σόουζα).

Σκόρερ: 34′ Ντε Βινσέντι, 68' Μάτιτς

Κίτρινες: Μαμάντοφ, Αλμέιδα / Ντε Βινσέντι, Τάμαρι

Αποβολές: Αλμέιδα 93' 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Νέες σειρήνες για Πίττα-«Η ΑΕΚ ενδιαφέρεται και θα τον τσεκάρει σε αγώνα της ΑΪΚ»
Αναμένει το πράσινο φως από τον Αρχηγό για τη Βόρεια κερκίδα ο ΑΠΟΕΛ-Η ανακοίνωση των γαλαζοκιτρίνων
Επιστολή ΑΠΟΕΛ σε Αρχηγό για παραχώρηση της Βόρειας σε οικογένειες με παιδιά και συνταξιούχους
Σάρωσε τα βραβεία του ΠΑΣΠ ο Μιχάλης Χαραλάμπους-Τα αστέρια που έλαμψαν
Ζητά 2,200 εισιτήρια για τον τελικό πρωταθλήματος με τον ΑΠΟΕΛ η ΑΕΚ-To μπαλάκι στις Αρχές
Ορίστηκε η εκλογική συνέλευση στην Ανόρθωση
Αλλαγή ώρας στο ΑΕΖ-Απόλλωνας
Δημητρίου: Θα μπορούσαμε να διεκδικούμε το πρωτάθλημα μέχρι την τελευταία αγωνιστική
Πλήγμα με Άδωνη στον Απόλλωνα-Υπέστη ρήξη χιαστού
Αναμονή για το άνοιγμα της Βόρειας στον ΑΠΟΕΛ-Ηφαίστειο το ΓΣΠ στον τελικό με ΑΕΚ