Έδειξε τα δόντια του στην Αούστρια και έκανε το πρώτο βήμα πρόκρισης ο Απόλλωνας

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη που τον φέρνει με το ένα πόδι στην επόμενη φάση πέτυχε ο Απόλλωνας που επικράτησε 2-1 της Αούστρια Βιέννης για τον γ' προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

Εμφανώς ανώτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης ήταν οι γαλάζιοι της Λεμεσού, οι οποίοι ευτύχησαν να πάρουν κεφάλι στο σκορ από τα ένδεκα βήματα με τον Μάρκοβιτς (14'), δέχθηκαν την ισοφάριση με τον ίδιο τρόπο (41'), ενώ πήραν εκ νέου προβάδισμα με τον Γκαγκμπέ (49'), και πλέον έχουν το πάνω χέρι στην υπόθεση πρόκρισης. Ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί σε μια βδομάδα και εφόσον η ομάδα της Λεμεσού αποκλείσει την Αούστρια Βιέννης θα αντιμετωπίσει το νικητή του αγώνα Χόγκεσαντ-Αϊντχόφεν.

Με τον ιδανικότερο τρόπο άρχισε το παιχνίδι με την Αούστρια Βιέννης ο Απόλλωνας, ο οποίος πήρε κεφάλι στο σκορ από νωρίς στην αναμέτρηση, αφού μετά από επιθετική προσπάθεια της ομάδας της Λεμεσού, ο Γιαννιώτας από το ύψος της μεγάλης περιοχής δοκίμασε το σουτ και αφού η μπάλα κτύπησε στο χέρι του Τζαρτζουέ της Αούστρια, ο διαιτητής ορθός υπέδειξε την άσπρη βούλα. Αφού ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι ο Μάρκοβιτς, έστειλε την μπάλα με ευκολία στα δίχτυα της εστίας των αντιπάλων για να γράψει το 0-1 στο 14'. 

Το παιχνίδι στα μέτρα της επιχείρησε να φέρει η γηπεδούχος ομάδα, χωρίς να καταφέρνει κάτι αξιοσημείωτο μέχρι το 40' όπου ένα σουτ εντός περιοχής ο Αγκίρε ακούμπησε την μπάλα με το χέρι και ο διαιτητής ορθός υπέδειξε την άσπρη βούλα. Ο Κλάιν αφού ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Μαλ, ο οποίος αν και έπεσε σωστά δεν κατάφερε να μαζέψει την μπάλα. 

Όπως και στο πρώτο μέρος, έτσι και στην επανάληψη, η ομάδα της Λεμεσού είχε το πάνω χέρι, η οποία κατάφερε να πάρει εκ νέου προβάδισμα στο σκορ με το καλημέρα, καθώς μετά από εξαιρετικά πάσα του Γιαννιώτα ο Γκαγκμπέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των αντιπάλων για το 2-1 στο 49'. 

Αξιοσημείωτες ευκαιρίες είχαν στη συνέχεια οι γαλάζιοι για να διευρύνουν το προβάδισμά τους, ιδιαίτερα με Σαρδινέρο και Πέδρο στο 72' και 73' αλλά βρήκαν απέναντί τους τον πανέτοιμο Λούσιτς. 

Χωρίς να καταφέρει να βρει τους ελεύθερους διαδρόμους για να απειλήσει ιδιαίτερα τον Απόλλωνα η Αούστρια Βιέννης στη συνέχεια, η οποία έμεινε και με δέκα ποδοσφαιριστές τα τελευταία λεπτά, το 1-2 παρέμεινε αναλλοίωτο και η ομάδα της Λεμεσού πήρε ένα σπουδαίο προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στο ΓΣΠ. 

Οι ενδεκάδες των δυο ομάδων:

Αούστρια (Κρίστιαν Ίλζερ): Λούτσιτς, Τζαρτζουέ, Τζέγκο (57′ Μόνσχάιν), Γκρίνβαλντ, Σέρμπερστ, Πρόκοπ, Κλάιν, Εντομγουόνι (68′ Φιτζ), Έμπνερ (79′ Σαρκάρια), Μαρτσίνκο, Μαλντ.

Απόλλων (Σωφρόνης Αυγουστή): Μολ, Πέδρο, Γιούστε, Σάλαι, Αγκίρε (84' Βασιλείου), Γιαννιώτας (63′ Πίττας), Μάρκοβιτς, Χάμπος, Σαρδινέρο, Γκακπέ, Περέιρα (74′ Ενσούε).

Δειτε Επισης

Έσπασε το αήττητο της Ομόνοιας και πέτυχε την πρώτη της νίκη η Ανόρθωση
Το ήθελαν και το προσπάθησαν και οι δύο όμως φεύγουν με ισοπαλία από το Αλφαμέγα Άρης και Απόλλων
ΒΙΝΤΕΟ: «Τα πιο σπουδαία γκολ είναι αυτά της ζωής»-Βραβεύτηκε ο μικρός Ανδρέας από το «Famagusta»
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο ντέρμπι Ανόρθωσης-Ομόνοιας στο Παπαδόπουλος (pics)
Με αυτούς μπαίνουν στο γήπεδο Άρης και Απόλλων
Αλαλούμ με το γήπεδο του ΑΠΟΕΛ-Αναφορές για «ναι» από την οικογένεια Ιορδάνου, η τοποθέτηση Πρόδρομου
Με δύο αναμετρήσεις η 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος Cyprus League by Stoiximan
Δύο προπονήσεις για την Εθνική Παίδων-Οι παίκτες που κλήθηκαν
«Έφυγε ο Μηνάς μας, η θέση του στο Αντώνης Παπαδόπουλος θα είναι πάντα εκεί»
Χέρι φιλίας μεν, καρφιά δε από Κούμα-«Λύσεις υπάρχουν, αλλά όχι με ετσιθελισμούς»