Τεράστια ανατροπή της ΑΕΚ στο Δασάκι με... σεληνιασμένο Τρισκόφσκι

Σ' ενα παιχνίδι με μεγάλο θέαμα και συγκινήσεις, η ΑΕΚ πέτυχε την πολύ μεγάλη ανατροπή επί του Εθνικού και κέρδισε με 2-5. Η ομάδα της Λάρνακας έχανε με 2-0 μέχρι το 58', όμως είχε τα ψυχικά αποθέματα να γυρίσει το παιχνίδι. Πρωταγωνιστής της νίκης ήταν ο Ιβάν Τρισκόφσκι, ο οποίος πέτυχε τέσσερα γκολ! Το άλλο πέτυχε ο Γκαρσία. Για τον Εθνικό, σκόραραν οι Κοστόφσκι και Μαρκόφσκι.
 
Α΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ
 
Με την ΑΕΚ στην πρωτοβουλία των κινήσεων, ξεκίνησε ο αγώνας στο Δασάκι. Στο 3΄, η ομάδα της Λάρνακας είχε την πρώτη καλή ευκαιρία στο ματς, αφού ο Φιόλιτς με πολύ καλό σουτ, ανάγκασε τον Μπογκατίνοφ σε εντυπωσιακή απόκρουση σε κόρνερ. Η ομάδα της Λάρνακας είχε και άλλη μια πολύ καλή ευκαιρία στο 12’, όταν το σουτ του Σάστρε από καλή θέση ανάγκασε τον Μπογκατίνοφ σε δύσκολη απόκρουση. Η ομάδα της Άχνας απάντησε στις ευκαιρίες στο 14’, όταν η κεφαλιά του Μαρκόφσκι από καλή θέση πέρασε ελάχιστά άουτ από την εστία του Τόνιο. Στο 19΄, η ομάδα της Άχνας πήρε προβάδισμα στο σκορ, με ωραία κεφαλιά του Κοστόφσκι έπειτα από σέντρα του Μιγκελίτο από δεξιά. Η ομάδα του Κλάφουριτς, μάλιστα, πέτυχε και δεύτερο γκολ στο 37’, με τον Μαρκόφσκι να εκμεταλλεύεται την αδράνεια των αμυντικών και να πετυχαίνει το 2-0. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, ο Μπογκατίνοφ και τα δοκάρια απέτρεψαν την ομάδα του Χαραλάμπους από το να μειώσει το σκορ. Οι Γκαρσία, Σάστρε και Τρισκόφσκι έχασαν τεράστιες ευκαιρίες.
 
Β΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Η επανάληψη ξεκίνησε, με την ΑΕΚ να μπαίνει και πάλι πιο επιθετικά και έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Τρισκόφσκι να χάνει τεράστια ευκαιρία στο 56’. Ο Σκοπιανός έκανε το πλασέ, αλλά ο Μπογκατίνοφ απέκρουσε εντυπωσιακά. Δύο λεπτά αργότερα, όμως, ο Σκοπιανός μείωσε με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ και φάση διαρκείας στην περιοχή του Εθνικού. Στη συνέχεια, η ομάδα της Λάρνακας πίεσε πάρα πολύ την αντίπαλη άμυνα, όμως ο Εθνικός άντεχε στην πίεση. Ο Τρισκόφσκι στο 77', έστειλε την μπάλα άουτ έπειτα από σέντρα από τα δεξιά. Η ομάδα της Λάρνακας πέτυχε την ισοφάριση στο 78', με εξαιρετικό σουτ του Γκαρσία με το αριστερό. Δύο λεπτά αργότερα, η λαρνακιώτική ομάδα πέτυχε την ολική ανατροπή με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τρισκόφσκι. Το πέναλτι είχε κερδίσει ο Χέφελ. Ο Σκοπιανός συνέχισε το σόου με δύο γκολ στο 88' και στο 89', γράφοντας το τελικό σκορ 2-5.
 
 Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Εθνικός Άχνας: Μπογκαντίνοφ, Ευσταθίου, Γκλομπάρτ, Φοινίρης, Μιγκελίτο (69’ Χαραλάμπους), Ντεϊβίσον, Λαμπάν, Μαρκόσκι, Κοστόφσκι, Μαρκόφσκι (76’ Κυπριανού), Κονέ (57’ Παπαγεωργίου)

ΑΕΚ: Τόνιο, Τάντι, Τρουγιόλς, Τρισκόφσκι, Τέτε, Χέφελ, Φιόλιτς (46’ Ρουίθ), Φακούντο, Γκονζάλεθ, Ιωάννου (46’ Γιάννου), (67’ Κίβενι), Σάστρε

Σκόρερ: 19’ Κοστόφσκι, 37’ Μαρκόφσκι/ 58’ Τρισκόφσκι, 77' Γκαρσία, 81', 88', 89' Τρισκόφσκι

Κίτρινες: Γκλομπάρντ / Τρουγιόλς

Κόκκινες: -/-

Διαιτητής: Λεόντιος Τράττος
 

Δειτε Επισης

Καρσέδο: Είμαι περήφανος για την ομάδα, πανευτυχής για αυτό που καταφέραμε
BINTEO: Η στιγμή που οι παίκτες της Πάφου σηκώνουν το τρόπαιο στον ουρανό
Το μήνυμα Ντουμπόφ μετά την κατάκτηση του κυπέλλου-«Είναι μόνο η αρχή, ονειρευόμαστε και πρωτάθλημα»
Τρελά πανηγύρια από τους ποδοσφαιριστές της Πάφου-Σήκωσαν ψηλά τους Ντούμποφ και Καρσέδο (pics)
Το σχόλιο Χριστοδουλίδη μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου από την Πάφο-Ποιους ξεχώρισε
Πήρε φόρα από τη... σήραγγα η Πάφος, διέλυσε με τριάρα την Ομόνοια και κατέκτησε το πρώτο της Κύπελλο
BINTEO: Έριξαν φωτοβολίδες στο γήπεδο και έκαψαν τα δίχτυα οι οπαδοί της Ομόνοιας
BINTEO: Φοβερή Πάφος, έστησε πάρτι στο ΓΣΠ με τρία γκολ και πάει για ιστορική κατάκτηση Κυπέλλου
BINTEO: Το πέναλτι που κέρδισε η Πάφος μέσω VAR και το γκολ που έφερε την έκρηξη
ΒΙΝΤΕΟ: To εντυπωσιακό κορεό της Ομόνοιας με τα τρόπαια της ομάδας τους