Καθάρισε την Αλκή και βλέπει τον επόμενο γύρο του Κυπέλλου η ΑΕΛ

Μια άνετη πρόκριση στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου, πήρε η ΑΕΛ, η οποία επικράτησε της Αλκής στο Τσίρειο Στάδιο με σκορ 2-1. Ο Μηνάς Αντωνίου με δύο γκολ ήταν ο πρωταγωνιστής της νίκης για την ομάδα του Κέρκεζ, ενώ για την Αλκή είχε σκοράρει ο Βαλέντε.
 
Α΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ
 
Η ΑΕΛ είχε την υπεροχή από το ξεκίνημα του αγώνα, χάνοντας την πρώτη καλή ευκαιρία στο 3’. Η εκτέλεση του Νιλς Τεξέιρα χτύπησε στο ανθρώπινο τείχος και πέρασε σε κόρνερ. Στο 24’, η Αλκή έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία του αγώνα, όταν ο Ρικάρντο βγήκε μόνος, απέφυγε τον Πρόσεκ, όμως το πλασέ του κατέληξε στη ρίζα του δοκαριού, κόντραρε στους αμυντικούς και πήγε σε κόρνερ. Λίγο αργότερα, ο αγώνας διακόπηκε προσωρινά, αφού ο διαιτητής του αγώνα Ροβέρτος Κώστα υπέστη πρόβλημα τραυματισμού στον σπόνδυλο. Μετά από 12λεπτη διακοπή, ο αγώνας επανήρχισε κανονικά, με διαιτητή τον Αβραάμ Τσούκκα. Στο 38’, ο Βαλέντε έβαλε μπροστά στο σκορ την Αλκή, μ΄ ένα πολύ ωραίο γκολ από μακρινή απόσταση. Η ΑΕΛ προσπάθησε να αντιδράσει στα εναπομείναντα λεπτά, όμως η ομάδα της Ορόκλινης πήγε με το υπέρ της προβάδισμα στο τέλος του ημιχρόνου.
 
Β'ΗΜΙΧΡΟΝΟ 

Η ομάδα της Λεμεσού ισοφάρισε το σκορ με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, όταν ο Αντωνίου με κεφαλιά ισοφάρισε το σκορ. Ο ίδιος ποδοσφαιριστής λίγο αργότερα, πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ, ανατρέποντας το σκορ για την ΑΕΛ. Στο 56’, μάλιστα, ο Σπόλιαριτς έσωσε την εστία του σε βέβαιη παραβίαση, μετά από σουτ του Αντάμοβιτς. Στο 88', η Αλκή λίγο έλειψε να ισοφαρίσει το σκορ σε 2-2 με τον Βαλέντε, ο οποίος πλάσαρε άστοχα. Μέχρι το τέλος, δεν άλλαξε κάτι και η ομάδα της Λεμεσού, πήρε μια άνετη πρόκριση στον επόμενο γύρο του θεσμού.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

ΑΕΛ: Πρόσεκ, Γκαστανιάγα (54’ Φραντζής), Νταβόρ, Αντάμοβιτς, Αντωνίου, Γερολέμου (59’ Καψός), Δ. Αβραάμ , Ράσο, Παντελή, Γουίλερ (54' Κέρκεζ), Ν. Τεξέιρα

Αλκή: Σπόλιαριτς, Γιαννούτσος (51’ Βασιλείου), Μανώλη, Παχίπης, Βαλέντε, Αντριάνο, Κωνσταντίνου, Ζεάντρο, Ρεγκάκος, Ζάνι, Μποτσίνο

Σκόρερ: 49’ και 54'  Αντωνίου / 38’ Βαλέντε

Κίτρινες: Τεξέιρα/ Ζεάντρο

Κόκκινες:-/-

Διαιτητής: Ροβέρτος Κώστα
 

Δειτε Επισης

«Ψηλά στη λίστα του ΑΠΟΕΛ για μεταγραφή ο Καρλίτος, έδειξε ενδιαφέρον και ο Άρης Θεσσαλονίκης»
Σκάουτ από την ΑΕΚ Αθηνών για τον Πίττα στη Στοκχόλμη-«Τους έδωσα κάτι καλό για να δουν»
ΒΙΝΤΕΟ: Εξάρα η ΑΪΚ Στοκχόλμης κόντρα στη Νορκόπινγκ, δύο γκολ ο Πίττας
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τα παιχνίδια του δεύτερο γκρουπ
Ο Φανιέρος πρόσφερε το μεγαλύτερο ποσό στον έρανο της Ανόρθωσης εις μνήμη του πατέρα του
H συμφωνία του Ουάρντα με τη Δόξα, τα ψυχολογικά προβλήματα και οι 150 χιλιάδες
Εννέα χρόνια αήττητος ο ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ κόντρα στην ΑΕΚ
Η υπόσχεση του Μπεν Σιμόν, οι δύο νίκες επί του ΑΠΟΕΛ και οι πιθανές επιστροφές
Κλήση για προπονήσεις της Εθνικής Γυναικών ενόψει Γεωργίας
Το συγκινητικό μήνυμα των οπαδών της Πάφου για τον Νάσο-«Αυτό το κύπελλο το θέλουμε και για σένα»