Ομολογία-σοκ: Δωροδοκήσαμε Μπέτις και Χετάφε για να χάσουν και να σωθούμε

Nέο σοκ στο ισπανικό πρωτάθλημα καθώς πρώην παράγοντας της Οσασούνα παραδέχθηκε ότι δωροδοκήθηκαν αντίπαλοι για να χάσουν και να σωθεί η ομάδα του! 

Η περίφημη «υπόθεση Οσασούνα» εξακολουθεί να ερευνάται από τις αρμόδιες αρχές, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ακόμα δικαστική απόφαση για τους εμπλεκόμενους σε όσα συνέβησαν στις τελευταίες αγωνιστικές της σεζόν 2013-14.

Σε εκείνη την περίπτωση, φαίνεται πως αποδεικνύεται πια ότι η Οσασούνα έκανε ό,τι μπορούσε (όχι μόνο εντός γηπέδων) για να μην υποβιβαστεί. Υπάρχουν απτές αποδείξεις και όχι μόνο ενδείξεις ότι ποδοσφαιριστές η οποία είχε ήδη «πέσει» στην δεύτερη κατηγορία, δωροδοκήθηκαν για να χάσουν στο παιχνίδι με την Οσασούνα.

Για τι ποσά επρόκειτο; Η Οσασούνα δεν μπορεί να δικαιολογήσει 2,4 εκατομμύρια ευρώ, που λείπουν από τα ταμεία της. Εκτιμάται ότι δόθηκαν σε παίκτες της Μπέτις, αλλά και της Εσπανιόλ για να χάσουν παιχνίδια υπέρ της. Όσον αφορά τους ποδοσφαιριστές της Μπέτις, πήραν 250.000 ευρώ για να νικήσουν την Βαγιαδολίδ (όπως και έκαναν) και άλλες 450.000 ευρώ για να ηττηθούν από την Οσασούνα (όπως και συνέβη!).

Ο Άνχελ Βιζκάι, πρώην παράγοντας της Οσασούνα, καταθέτοντας στο δικαστήριο παραδέχθηκε ότι δόθηκαν χρήματα σε Μπέτις και Χετάφε, ώστε να χάσουν σε παιχνίδια που τους ενδιέφεραν. 

Είπε, μάλιστα, ότι επειδή η Οσασούνα αντιμετώπιζε τότε οικονομικά προβλήματα, έλαβε τα χρήματα που χρησιμοποιήθηκαν για τις δωροδοκίες από συγγενείς μελών του διοικητικού συμβουλίου. 

Πηγή: Sdna.gr

Δειτε Επισης

Το άξιζε και το σήκωσε μέσα στην αιώνια αντίπαλο-Πρωταθλήτρια ξανά η κυρίαρχη Μπάρτσα
Ο Εμπαπέ σπάει τα ρεκόρ με τη Ρεάλ αλλά δεν κατακτά τρόπαια (pic)
Διαφήμιση της Ντιλέτα Λεότα κόπηκε λόγω «σεξουαλικού» περιεχομένου
Ο Ντι Μαρία ενημέρωσε την Μπενφίκα ότι θα φύγει μετά το Κύπελλο Πορτογαλίας
Επιπλέον 15.000 οπαδοί της Τότεναμ χωρίς εισιτήριο θα φτάσουν στο Μπιλμπάο για τον τελικό του Europa
Το τεράστιο συμβόλαιο που προσφέρει η Άρσεναλ στον Γιόκερες
Ξεσπά η μητέρα του Σάλα κατά του προέδρου της Ναντ-Κάνει λόγο για ψυχρό χειρισμό
Επιβεβαιώνεται το ενδιαφέρον για Τσιμίκα η Λιντς
Ξεπέρασε τον Ντι Στέφανο στην πρώτη του σεζόν στη Ρεάλ o Eμπαπέ
Αυτοκτόνησε ο Άγιαξ και χαρίζει το πρωτάθλημα στην Αϊντχόφεν