Καταιγίδα ο Απόλλωνας, έπνιξε την Ομόνοια στο Τσίρειο

Μεγάλη αλλά και δίκαιη νίκη πέτυχε ο Απόλλωνας, στο ντέρμπι απέναντι στην Ομόνοια που ξεχώρισε της 15ης αγωνιστικής στο Τσίρειο στάδιο, που επιβλήθηκε της Ομόνοιας με 2-1.
 
Οι κυανόλευκοι, πήραν μια μεγάλη νίκη με τα τέρματα αρχικά του Ζελάγια, από εκτέλεση πέναλτι και στη συνέχεια του Φακούντο μετά το τεράστιο λάθος του Φαμπιάνο, που έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του. Η Ομόνοια, ήταν πολύ καλή κατά διαστήματα στο παιχνίδι και θα μπορούσε να ένιωθε πιο δίκαια, αν κατάφερνε να σκοράρει κάποιο τέρμα. 
 
Το μοναδικό πράγμα που κατάφεραν να κάνουν οι πράσινοι, ήταν να μειώσουν στο σκορ με τον Ντάρμπισαιαρ στο 94', μετά τη σέντρα του Γκόμεθ στο φάουλ που κέρδισε η Ομόνοια.
 
Ο Απόλλωνας, πλέον πάτησε τρίτη θέση και βρίσκεται πέντε βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο του πρωταθλήματος, Ομόνοια και πλέον επέστρεψε και βαθμολογικά. Έκοψε τη φόρα της Ομόνοιας και πήρε άλλη μια εκδίκηση από τις ομάδες που τον πλήγωσαν στα αρχικά στάδια του πρωταθλήματος.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το λάθος του Φαμπιάνο και το γκολ του Περέιρα που έφερε έξαλλα πανηγύρια
 
Α’ ημίχρονο
 
Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με τα πρώτα λεπτά να είναι αναγνωριστικά. Οι δυο ομάδες προσπάθησαν να επιβάλουν η μια το ρυθμό της στην άλλη. Μετά και το πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης οι δυο ομάδες ανέβασαν ρυθμούς και έψαξαν τις ευκαιρίες μπροστά από τις δυο εστίες. Η πρώτη μεγάλη στιγμή ήταν στην αναμέτρηση ήρθε στο 28’ όταν ο Απόλλωνας πήρε κεφάλι στο σκορ. Ο Αγκίρε έκανε το γύρισμα στη περιοχή με τον Λάνγκ να ανατρέπει με το χέρι τον Ζελάγια μέσα στη περιοχή. Ο Λούκας Σωτηρίου καταλόγισε την παράβαση χωρίς δεύτερη σκέψη. Ο Ζελάγια εκτέλεσε την εσχάτη των ποινών ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του. Ο Απόλλωνας, έχασε και τον αρχηγό του, Φώτη Παπουλή που αποχώρησε τραυματίας στο 34’ της αναμέτρησης. Η μεγαλύτερη φάση της Ομόνοιας ήρθε στο 43’ της αναμέτρησης όταν ο Ντάρμπισαιαρ βγήκε στη πλάτη της άμυνας και τον Μολ σερ ρόλο αμυντικού να πέφτει και με τάκλιν έξω από την περιοχή να απομακρύνει την μπάλα πριν ο Άγγλος επιθετικός γίνει επικίνδυνος. Ο Απόλλωνας φύλαξε το καλό για το τέλος του ημιχρόνου. Με δυο κεφαλιές του Ζελάγια οι κυανόλευκοι έφτασαν πολύ κοντά και σε δεύτερο τέρμα αλλά ο Φαμπιάνο δήλωσε παρών και στις δυο αποσοβώντας τον κίνδυνο και στις δυο περιπτώσεις.
 
Β’ ημίχρονο
 
Με αναγκαστική αλλαγή ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο για τον Απόλλωνα. Ο Εμίλιο Ενσούε έμεινε στα αποδυτήρια αφού αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού. Από εκεί και πέρα οι πράσινοι, μπήκαν με μεγαλύτερες απαιτήσεις στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 51’ ο Ματ Ντάρμπισαιαρ με τη γνωστή του κίνηση έφτασε την Ομόνοια πολύ κοντά στην ισοφάριση αλλά το δοκάρι δεν του έκανε τη χάρη. Συγκεκριμένα, ο Λέσιακς έκανε το γύρισμα στη περιοχή με τον Άγγλο επιθετικό της Ομόνοιας να βάζει την προβολή και να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι με τον Μολ να μην μπορεί να αντιδράσει. Ο Απόλλωνας κατάφερε να σκοράρει και δεύτερο τέρμα με τον Φακούντο. Στο 74’ της αναμέτρησης ο Πέδρο έκανε το γύρισμα στην περιοχή με τον Φαμπιάνο να χάνει την μπάλα μέσα από τα χέρια του και τον Φακούντο να το εκμεταλλεύεται για το 2-0. Στο 83' ο Μποτεάκ έκανε το κεφάλι με τον Μολ να πραγματοποιεί μια εκπληκτική απόκρουση και να κρατά το μηδέν για την εστία του. Η Ομόνοια κατάφερε να αντιδράσει με τον Ντάρμπισαιαρ να κάνει το κεφάλι στο 93' της αναμέτρησης και να μειώνει για τους πράσινους.
 
Ενδεκάδες:
 
Απόλλων:  Μολ, Πέδρο, Ενσούε (Αντωνιάδης 46’), Σελίμοβιτς, Σάλαϊ, Αγκίρε, Σακέτι, Μάρκοβιτς, Γιαννιώτας, Παπουλλής (Φακούντο 34’), Zελάγια.
 
Ομόνοια: Φαμπιάνο, Χούμποτσαν, Λανγκ, Μαυρίας, Λέζιακς, Βίτορ Γκόμες, Ζόρντι Γκόμεθ, Ορτέγκα (Κακουλλής 78’), Μποτεάκ, Τιάγκο, Ντάρμπισαιρ.
 
Σκόρερς: Ζελάγια 28’, Φακούντο 74’ /-
 
Κίτρινες:  Σακέτι (3η), Γιαννιώτας, Σάλαι (3η), Μολ, Σελίμοβιτς / Λανγκ (3η), Γκόμεθ (3η)
 
Κόκκινες: -/-
 
Διαιτητής: Λούκας Σωτηρίου
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Παρέσυρε τη Σαλαμίνα στο Αμμόχωστος και ανεβαίνει η ΑΕΚ
Επέστρεψε στα τρίποντα με τριάρα η Ομόνοια-Κέρδισε την ΑΕΛ στο ΓΣΠ
Στις τουρκικές φυλακές οπαδός του ΠΑΟΚ-Κατέβασε σημαία από τον ιστό της
Στο παρά πέντε πυροδοτεί τη βόμβα Γιόβετιτς η Ομόνοια-Το πλούσιο βιογραφικό του ποδοσφαιριστή
Δύο αγώνες για την πρεμιέρα της 5ης αγωνιστικής
Έντονη δυσαρέσκεια ΔΣ ΑΕΛ για απόφαση Αθλητικού Δικαστή-«Είναι ξεκάθαρα προβληματική και λανθασμένη»
Καίει την ΑΕΛ η απόφαση Βρυωνίδη για το ντέρμπι-Απορρίπτει τα περί πολιτικών παρεμβάσεων
Μοίρασε πρόστιμα και αποκλεισμούς ο Αθλητικός Δικαστής
Απαντά στην Πάφο ο ΑΠΟΕΛ-«Προσπάθεια να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι ο ΑΠΟΕΛ ευνοήθηκε»
Στον Απόλλωνα οι τρεις βαθμοί του ντέρμπι-Επέβαλε ποινές κεκλεισμένων ο Βρυωνίδης