Ίσες αποστάσεις τηρεί ο Γκουτέρες-Ζητά αποφυγή μονομερών ενεργειών

Τη δέσμευσή του να διερευνήσει τη δυνατότητα σύγκλησης άτυπης συνάντησης 5+1 στο κατάλληλο στάδιο, σημειώνει ο ΓΓ του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες, όπως αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο εκπρόσωπός του, με την ευκαιρία της ανάδειξης του νέου Τουρκοκύπριου ηγέτη, ενώ καλεί τις δύο πλευρές και "όλα τα σχετικά μέρη" να αποφύγουν μονομερείς ενέργειες.
 
«Ο Γενικός Γραμματέας έχει σημειώσει την εκλογή του κ. Ερσίν Τατάρ ως Τουρκοκυπριακού ηγέτη. Ο Γενικός Γραμματέας παραμένει δεσμευμένος να υποστηρίξει και τις δύο πλευρές στην αναζωογόνηση της πολιτικής διαδικασίας και να διερευνήσει τη δυνατότητα σύγκλησης μιας άτυπης συνάντησης υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών 5+ 1, με αμφότερους τους ηγέτες και τις εγγυήτριες δυνάμεις, στο κατάλληλο στάδιο», αναφέρει η ανακοίνωση του εκπροσώπου του Γενικού Γραμματέα.
 
Ο κ. Γκουτέρες υπογραμμίζει τη σημασία της οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο κοινοτήτων και ενθαρρύνει τη συνεχή ανάπτυξη και εφαρμογή μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης που θα φέρουν τις δύο κοινότητες πιο κοντά.
Επίσης, «καλεί τις δύο πλευρές και όλα τα σχετικά μέρη να αποφύγουν μονομερείς ενέργειες που θα μπορούσαν να υπονομεύσουν τις προοπτικές για ανανεωμένες διαπραγματεύσεις», καταλήγει η ανακοίνωση.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αυτός είναι ο νέος σταθμός του Ντομένικο Μεσίνα
«Δυσαρεστημένος ο Αντετοκούνμπο με την απόφαση των Μπακς να αποδεσμεύσουν τον Λίλαρντ»
Αυτό είναι το νέο μυθικό συμβόλαιο του Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ
Η μέρα που ο Δέλλας έστειλε στον τελικό την Ελλάδα-Πώς ο «Κολοσσός» έβγαλε νοκ άουτ την Τσεχία
Aνανέωσε το συμβόλαιό του με την Μπαρτσελόνα και πήγε δανεικός στη Μονακό ο Άνσου Φατί
Πίο Εσπόζιτο: Ένα ονειρεμένο ντεμπούτο στην 11άδα, το «ναι» του Κίβου και το μπλόκο στον… Χόιλουντ!
Αυτή είναι η νέα ομάδα του Ζίβκο Ζίβκοβιτς
Ο Φερμίν Λόπεθ αρνείται να πάρει μεταγραφή-Yπαρκτή η ανάγκη για πωλήσεις στη Μπαρτσελόνα
Στο στόχαστρο της Πάφου ο Γιούρι Μεδέιρος-Αναφορές για συμφωνία σε ισραηλινά μέσα
Ο Ολυμπιακός πληρώνει το buy-out για Γουόρντ και τον παίρνει στην Αθήνα