«Δεν αποκλείεται γενικευμένο lockdown σε περίπτωση επιδείνωσης»

Τις επόμενες ημέρες-εβδομάδες, θα συνεχίσουν οι αυξημένοι αριθμοί νοσηλευόμενων σε τμήματα και ΜΕΘ, καθώς έχει συσσωρευθεί ένα πολύ μεγάλο φορτίο «ενεργών» περιστατικών, αναφέρει στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο και Παθολόγος με εξειδίκευση στον Έλεγχο Λοιμώξεων Δρ Κωνσταντίνος Τσιούτης.
 
Προσθέτει ότι θα υπάρξει σταθεροποίηση για τις επόμενες ημέρες και σταδιακή μείωση των καθημερινών περιστατικών και σταδιακή βελτίωση των επιδημιολογικών δεικτών
 
Σε ερώτηση που διατυπώνει «γιατί όχι πλήρης περιορισμός μετακινήσεων;» απαντά ότι « συνεχίζουμε και βασιζόμαστε σε ένα βαθμό ατομικής ευθύνης & ευαισθητοποίησης. Προσθέτει ότι οι περισσότεροι δημόσιοι χώροι στις επιδημιολογικά «κόκκινες» περιοχές θα είναι κλειστοί, ο μέγιστος αριθμός ατόμων σε συναθροίσεις είναι μειωμένος.
 
Τονίζει ότι το γενικευμένο lockdown είναι το έσχατο μέτρο, το οποίο είναι δεσμευτικό και με άγνωστη πραγματική διάρκεια.
 
Σε ερώτηση που διατυπώνει «γιατί όχι γενικευμένο lockdown;» απαντά ότι υπάρχουν περιθώρια από άποψη επιδημιολογικών δεικτών και δεικτών νοσηλείας για κλιμακωτή εφαρμογή μέτρων, σημειώνοντας, ότι δεν αποκλείεται γενικευμένο σε περίπτωση επιδείνωσης.
 
Σε άλλο σημείο αναφέρει ότι «η εμπειρία των τελευταίων μηνών μάς βοηθά στον σχεδιασμό μέτρων βάσει τοπικών παρατηρήσεων με μικρότερο πλήγμα στην οικονομία» κι ότι «σημαντική είναι η προάσπιση άλλων πτυχών της κοινωνίας, όπως κοινωνική συναναστροφή, θεσμός οικογένειας, ψυχική υγεία με άμεσο περιορισμό επαφών στις πιο πληγείσες περιοχές».
 
Για τον περιορισμό του ωραρίου, σημειώνει ότι στοχεύει και πάλι στη μείωση των επαφών, ειδικά σε ώρες και σε χώρους όπου η άρση αναστολών και ο μειωμένος έλεγχος ευνοούν τη μετάδοση.

Σε άλλη ερώτηση που διατυπώνει «γιατί όχι εργαστηριακός έλεγχος όλου του πληθυσμού;» απαντά ότι είναι πρακτικά αδύνατον να ελεγχθούν όλοι (άρα αρκετοί θετικοί θα ξεφύγουν) προσθέτοντας ότι όση ευαισθησία κι αν έχει το τεστ, θα υπάρχουν αρκετά ψευδώς αρνητικά αναλογικά του πληθυσμού άρα πάλι επιπλέον θετικοί που ξεφεύγουν

Δειτε Επισης

Ο Μπόρχα Σάινθ υπογράφει για πέντε χρόνια στην Πόρτο
Ο Ντοναρούμα σήκωσε τον Μπεράλντο στην αγκαλιά του για να φιλήσει την αγαπημένη του
«Ανοιχτή η υπόθεση του Κωνσταντέλια»
Λακωνικός για την τεσσάρα από την Παρί ο Τσάμπι Αλόνσο-«Ντροπή...»
Θέλει να κάνει κίνηση-ματ με τον Ιβάνουσετς ο ΠΑΟΚ
«Δεν έτρεχε με υπερβολική ταχύτητα, υπάρχει κι άλλος μάρτυρας»
Ο Κώστας Αντετοκούνμπο στον Ολυμπιακό
Αυτά είναι τα δύο φιλικά που θα δώσει ο ΑΠΟΕΛ στη Σερβία
Ανοίγει η αυλαία του Α' Προκριματικού του Europa League
Η ΑΕΚ αρχίζει την ευρωπαϊκή της πορεία στο Europa League-Κοντράρεται με την Παρτιζάν