ʼλλα 1.152 κρούσματα και επτά νέοι θάνατοι στην Ελλάδα

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.152 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε καθολικό lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες μετά τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού. Η μόνη διαφορά με το lockdown του Απριλίου είναι ότι αυτή τη φορά θα μείνουν ανοιχτά τα σχολεία.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
Σήμερα ανακοινώνουμε 1152 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 96 συνδέονται με συρροές και 33 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 42080, εκ των οποίων το 54.9% άνδρες.
4176 (9.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 13821 (32.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

153 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 35 (22.9%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 90.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 294 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 7 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 642 θανάτους συνολικά στη χώρα. 248 (38.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Πηγή: iefimerida.gr

Δειτε Επισης

Αυτό είναι το τιμ του Πετράκη στη Λάρισα-Ανάμεσά τους κι ένας Κύπριος
Κοντά στην επιστροφή του στην ΑΕΚ ο Γαλανόπουλος
Έδεσε τον Σέζνι έως το 2027 η Μπαρτσελόνα
Ο Κονατέ έχει αποφασίσει ποια θα είναι η επόμενη ομάδα του αν δεν ανανεωθεί το συμβόλαιό του με τη Λίβερπουλ
Οι 29 ποδοσφαιριστές που συμμετείχαν στην πρώτη προπόνηση της Ανόρθωσης-Ακολουθούν τα εργομετρικά
ΒΙΝΤΕΟ: Ο Νίκολα Γιόκιτς πανηγύρισε σαν τρελός τη νίκη του αλόγού του
Έξι φιλικά εντός συνόρων δίνει ο Απόλλωνας-Ξεχωρίζει ο αγώνας με τον ΑΠΟΕΛ
Αυτοί είναι οι 15 πιο περιζήτητοι παίκτες στο μεταγραφικό «παζάρι»
Ο Ντουράν άφησε πρόωρα την Αλ Νασρ του Ρονάλντο και υπέγραψε στην ομάδα του Μουρίνιο
Φίλιππος Κοκκινόφτας... Το ταλέντο που έκλεισε η ΠΑΕΕΚ για την επίθεση