Σε ετοιμότητα οι Αρχές για διαμαρτυρίες ανά το παγκύπριο-Καταρτίστηκε πλάνο

Την ίδια ώρα που η Αστυνομία καλεί το κοινό να επιδείξει υπευθυνότητα, για την πιστή εφαρμογή του νέου διατάγματος του Υπουργείου Υγείας, που προνοεί την απαγόρευση μεταξύ άλλων μαζικών εκδηλώσεων, συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, μερίδα πολιτών φαίνεται να εμμένει στην πρόθεσή της για διαδήλωση κατά των μέτρων του κορωνοϊού. 

Προ ημερών, διοργανωτές στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, καλούσαν πολίτες για ταυτόχρονες Παγκύπριες διαμαρτυρίες σε όλες τις πόλεις τις Κύπρου κατά των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν, αλλά και για τα lockdowns, σε Λεμεσό και Πάφο. Η εν λόγω διαμαρτυρία φαίνεται να μην... ματαιώθηκε ακόμη από τους διοργανωτές, αλλά τουναντίον υπάρχει παρότρυνση για μαζική κάθοδο το Σάββατο σε συγκεκριμένα σημεία της Κύπρου, για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για τα μέτρα που επιβλήθηκαν από την Κυβέρνηση. 

Η πρόθεση της μερίδας πολιτών, ασφαλώς και μόνο απαρατήρητη δεν περνά από την Αστυνομία, η οποία παρακολουθεί και αξιολογεί διάφορες πληροφορίες που φθάνουν ενώπιον της, ενώ ετοιμάστηκε ειδικό σχέδιο και τρόπος αντίδρασης σε περίπτωση που παραβιαστούν τα διατάγματα, αφού δεν θα επιτραπούν οποιαδήποτε παρατράγουδα και θα επιδειχθεί μηδενική ανοχή.   

Πάντως, νωπά είναι ακόμη στη μνήμη μας, τα πρόσφατα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στη Λεμεσό και αμαύρωσαν τη διαμαρτυρία πολιτών κατά των μέτρων για τον κορωνοϊό, όπου και συμμετείχαν εκατοντάδες πολίτες εκφράζοντας τα παράπονά τους για τα τοπικά lockdownς. Υπενθυμίζεται, ότι μερίδα διαμαρτυρόμενων είχε κάψει κάδους απορριμμάτων, ενώ έριξαν πέτρες και κροτίδες κατά των Αστυνομικών. 

Αξίζει να σημειωθεί επίσης, ότι επεισόδια εκτυλίχθηκαν και πριν περίπου τρεις βδομάδες, ξανά στη Λεμεσό, σε πορεία διαμαρτυρίας που είχε πραγματοποιηθεί κατά των μέτρων, με τους διαδηλωτές να καίνε μάλιστα όχημα της Αστυνομίας και να τραυματίζουν επίσης, μέλη της Δύναμης.

Ως εκ τούτου, η Αστυνομία δεν είναι διατεθειμένη να επιτρέψει να... τριτώσει το κακό με τα επεισόδια και να τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια υγεία, παραβιάζοντας τα σχετικά διατάγματα, εξού και χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Αρχηγείο, όπου δόθηκαν σχετικές οδηγίες και καταρτίστηκε πλάνο.   

Επίσης, πρόσωπα που φαίνεται να διοργάνωναν διαμαρτυρίες, προειδοποιήθηκαν από τις Αρχές. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Μεταγραφή από το... πάνω ράφι-Παίρνει τον Σέρβο διεθνή, Ούρος Ράτσιτς ο Άρης
Διπρόσωπος ξανά ο Παναθηναϊκός-Αποχαιρέτησε με ήττα την Αυστρία
Ο ΛεΜπρόν ψάχνεται αφού αρχίζει να βλέπει τον εαυτό του εκτός Λέικερς
Αποσύρει την προσφορά της στον Μίτσιτς η Φενέρ
Ο Κάστρο δεν υπολογίζει τον Λαφόντ και τον άφησε εκτός αποστολής-Περιμένει ο Παναθηναϊκός
Πωλήθηκε στην στην Κράσνονταρ ο Αουγκούστο-Το ποσό που θα λάβει ο ΠΑΟΚ
Στους υποψηφίους για την εθνική Ινδίας ο Στάικος Βεργέτης
Στο Άνφιλντ με τα παιδιά της η σύζυγος του Ζότα για να αφήσει λουλούδια και να αποτίσει φόρο τιμής
ΒΙΝΤΕΟ: Λύγισε ο Αλέχο στην παρουσίασή του-«Φοβόμουν μην συμβεί κάτι και καταρρεύσει η μεταγραφή»
«Το κύμα καύσωνα στη Γαλλία είναι μία δροσερή ημέρα στην Ελλάδα»