Σωφρόνης: Αν δεν κερδίσουμε δεν βγαίνουμε Ευρώπη και δεν παίρνουμε πρωτάθλημα
15:59 - 08 Δεκεμβρίου 2020

Στο γεγονός πως ο τρόπος παιχνιδιού που παρουσιάζει η ομάδα του αρέσει στους ποδοσφαιριστές του στάθηκε ο Σωφρόνης Αυγουστή, σε δηλώσεις που παραχώρησε στη συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε για το αυριανό παιχνίδι με την Πάφος FC.
«Μας περιμένει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με την Πάφο. Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια και πρέπει να το προσεγγίσουμε όπως και στα προηγούμενα δυο με συγκέντρωση από το πρώτο λεπτό. Πρέπει να εκμεταλλευθούμε την έδρα μας για να πάρουμε του τρεις πολύτιμούς βαθμούς. Έχει αρκετά θετικά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα και πρέπει να δείξουμε στο γήπεδο πόσο θέλουμε αυτό το ματς. Τα δεδομένα θα ξεκαθαρίσουν με το τέλος της προπόνησης».
Σε σχέση με τα αγωνιστικά δεδομένα της ομάδα της Λάρνακας ο Κύπριος τεχνικός ανέφερε πως «ο σίγουρος απών θα είναι ο Τρισκόφσκι και εύχομαι να επιστρέψει αυτή τη βδομάδα για να μας δώσει την ποιότητα που θέλουμε.
Για τον τρόπο παιχνιδιού που παρουσιάζει η ομάδα του ο Σωφρόνης Αυγουστή δήλωσε πως «αρέσει στους παίκτες ο τρόπος παιχνιδιού μου και το δείχνουν στον αγωνιστικό χώρο. Θα βρούμε και δυσκολίες στη συνέχεια και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε. Για την πίεση δεν είμαι άνθρωπος που φοβάται κάποια πράγματα. Αυτά συμβαίνουν στις μεγάλες ομάδες που έχουν πίεση και μεγάλους στόχους και γι’ αυτό είμαι εδώ. Θέλουμε να έχουμε συνέχεια και να προσπαθούμε να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι. Για τον Florian το είπα ξανά. Τον θαύμαζα, μου άρεσε όταν αγωνιζόταν στην ΑΕΚ. Αυτή την στιγμή είναι στα δικά μου χέρια, θα τον αξιοποιήσω με το δικό μου τρόπο. Είναι επιθετικός που μπορεί να απασχολήσει την αντίπαλη άμυνα. Μου αρέσουν οι επιθετικοί να βάζουν γκολ και να δημιουργούν προβλήματα στον αντίπαλο».
Για τη σημαντικότητα της νίκης στο παιχνίδι ο Κύπριος προπονητής είπε πως «αν δεν κερδίσουμε δεν βγαίνουμε Ευρώπη, δεν παίρνουμε πρωτάθλημα. Έχει μπόλικο δρόμο. Στόχος είναι να κερδίσουμε. Αξιολογούμε όλο το ρόστερ και έχουμε ποδοσφαιριστές να υλοποιήσουμε τους στόχους μας. Ο Νando είναι θετικό ότι μπήκε με την ομάδα και θα είναι μαζί μας για το αυριανό παιχνίδι», δήλωσε ο προπονητής μας».