Έκανε το βήμα πρόκρισης ο Απόλλωνας εν μέσω φωνών του Εθνικού

Νίκη με μηδέν παθητικό πήρε ο Απόλλωνας, απέναντι στον Εθνικό. Οι κυανόλευκοι, χάρη στα τέρματα των Φακούντο και Μπένσοπ, κέρδισαν τον Εθνικό με 2-0 και έθεσαν γερές βάσεις ενόψει και του επαναληπτικού.
 
Σε μια φάση όπου θα συζητηθεί αρκετά, ο Εθνικός, κατάφερε να μειώσει στο σκορ, με τον Κονέ, αλλά το γκολ του δεν μέτρησε. Ο άσος του Εθνικού ήταν από θέση οφ σαιντ, όταν έγινε η σέντρα, αλλά η μπάλα έφτασε στο κεφάλι του μετά από εξοστρακισμό σε κεφαλιά του Γιούστε.
 
Πλέον, οι δυο ομάδες θα αναμετρηθούν στον επαναληπτικό της ερχόμενης εβδομάδας για μια θέση στα ημιτελικά.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο Μπένσοπ απλοποιεί τα πράγματα για τον Απόλλωνα
 
Α’ ημίχρονο

Πολύ δυνατά ξεκίνησε την αναμέτρηση ο Απόλλωνας, αφού στρίμωξε την ομάδα του Εθνικού, σφυροκοπώντας την αλλεπάλληλα μέχρι να καταφέρει να πάρει προβάδισμα. Στο 1’, ο Βασιλείου έκανε το γέμισμα από τ' αριστερά, ο Μπένσοπ κέρδισε την κεφαλιά ωστόσο οι αμυντικοί του Εθνικού, απομάκρυναν λίγο πριν από την τελική γραμμή. Στο 6’, ο Βασιλείου και πάλι, σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι με τον Περέιρα να κερδίζει την κεφαλιά και τον Στρατηλάτη να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Ο Περέιρα εκτέλεσε το κόρνερ στο επόμενο λεπτό, με τον Χάμπο να κερδίζει τη κεφαλιά και τον Στρατηλάτη να απογειώνεται και να αποκρούει την μπάλα. Στο 10’, ο Περέιρα, πάτησε περιοχή, πλασάροντας τον Στρατηλάτη από το ύψος του πέναλτι, με τον κήπερ του Εθνικού να του λέει και πάλι όχι. Ο Απόλλωνας, κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ με τον Περέιρα. Συγκεκριμένα στο 15’ της αναμέτρησης, ο Μπένσοπ, έκλεψε την μπάλα από το λάθος του Στρατηλάτη, κάνοντας τη σέντρα στη περιοχή, με τον Φακούντο να ανοίγει το σκορ για την ομάδα του με κεφαλιά. Από εκεί και πέρα, ο Εθνικός, κατάφερε να ισορροπήσει την αναμέτρηση, βρίσκοντας μια σταθερότητα στα αμυντικά του καθήκοντα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο Περέιρα είπε... ευχαριστώ στο λάθος του Στρατηλάτη
 
Β’ ημίχρονο
 
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τέρμα για τον Απόλλωνα, αφού στο 55’ ο Μπένσοπ, διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του. Ο Πίττας, με όμορφη ενέργεια, πέρασε δυο αντιπάλους, δίνοντας πάσα, πάρε βάλε στον επιθετικό από το Κουρασάο. Στο 66’, ο Γιούστε, έδιωξε την μπάλα πάνω στην γραμμή, κρατώντας το μηδέν στην άμυνα. Ο Κονέ, έπιασε την μπάλα μέσα από την περιοχή, κάνοντας το πλασέ. Ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός του Απόλλωνα, σαν λίμπερο απομάκρυνε την μπάλα, πριν αυτή περάσει τη γραμμή. Ο Εθνικός, κατάφερε να μειώσει στο σκορ με τον Κονέ, αλλά ο διαιτητής της αναμέτρησης, σημείωσε τον άσος του Εθνικού σε θέση οφ σαιντ. Ήταν μια φάση, η οποία θα συζητηθεί αρκετά, αφού η μπάλα φτάνει από εξοστρακισμό στο κεφάλι του Κονέ και το τέρμα έπρεπε να μετρήσει κανονικά. Ο Απόλλωνας, θα μπορούσε να σκοράρει και τρίτο τέρμα στο 92', αλλά το σουτ του Νσούε, τράνταξε το δοκάρι του Στρατηλάτη.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ξεκάθαρη η θέση του Απόλλωνα για τον αντι-Μολ
 
Ενδεκάδες:
 
Απόλλων: Δημητρίου, Νσούε, Σελίμοβιτς, Γιούστε, Βασιλείου, Σακέτι (Ντένιτς 63’), Κυριάκου, Ματέι (Παπουλής 70’), Περέιρα, Πίττας, Μπένσοπ (Σαρδινέρο 85’)
 
Εθνικός Άχνας: Στρατηλάτης, Γκλομπάρντ (Κορρέα 68’), Φοινίρης, Χαραλάμπους. Λαμπάν (Μιγκελίτο 58’), Πρότζιτς, Ιγκόρ, Μαρκόσκι,
Παπαγεωργίου, Μαρκόβσκι (Ντέϊβισον 74’), Κονέ
 
Διαιτητής: Κωνσταντίνος Φελλάς
 
Κίτρινες: Περέιρα, Σακέτι / Μαρκόσκι, Π ρόγιτς
 
Κόκκινες: - / -
 
Σκόρερ: Φακούντο 15’, Μπένσοπ 55’ / -
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Η Ανόρθωση έβγαλε σε δημοπρασία συλλεκτική μπάλα με υπογραφές από τους κορυφαίους παίκτες της
Αδιόρθωτος Ουάρντα, πληρώνει ακόμη τις... αταξίες του-Παρελθόν και από τον Πανσερραϊκό
«Δέκα χρόνια από τη μέρα που έφυγε από κοντά μας ο Γιώργος Γκουγκούρης, στο δρόμο για το γήπεδο»
Η επεξήγηση της ΚΟΠ για το πέναλτι που ζήτησε η Ομόνοια στο αιώνιο
Γυναίκα διασώστης έσωσε φίλαθλο της Άστον Βίλα που έπαθε ανακοπή στο 4-2 από τον Ολυμπιακό
Ξεπέρασε το 65% του στόχου η οικονομική βοήθεια στην Ανόρθωση-Απήχηση σε φιλάθλους άλλων ομάδων
Βγαίνει μπροστά ο πρώην πρόεδρος της Ανόρθωσης-«Ας σταματήσουμε να κρίνουμε ποιος έφταιξε παραπάνω»
Απαράδεκτος Μπέβερλι, πέταξε την μπάλα σε γυναίκα και ήταν αγενής σε ρεπόρτερ του ESPN
Κλείνει το κεφάλαιο Κίσσα στη Σαλαμίνα μετά από πέντε χρόνια
«Ποδοσφαιροκουβέντα» με τον Μουρίνιο είχε ο Μπρούνο Άλβες