Πάνε για συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπ. Οικονομικών οι εκπαιδευτικοί

Τραβάνε τα σχοινιά οι καθηγητές, όσον αφορά στο συνταξιοδοτικό, αφού την ερχόμενη Πέμπτη αποφασίζουν την ημερομηνία για την διεξαγωγή της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, έξω από το Υπουργείο Οικονομικών.
 
Οι ηγεσίες των δύο οργανώσεων των καθηγητών, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ, ενημέρωσαν το πρωί τα μέλη τους για την πορεία του διαλόγου με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου, όσον αφορά στο συνταξιοδοτικό όλων των εκπαιδευτικών που μονιμοποιήθηκαν από την 1η Οκτωβρίου 2011 και έπειτα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καζάνι που βράζει η παιδεία-Μετά τα τετράμηνα, «φωτιές» για το συνταξιοδοτικό
 
Κατά τη συγκέντρωση, όλοι οι ενδιαφερόμενοι εξέφρασαν τον προβληματισμό και την ανασφάλεια που νιώθουν, βλέποντας την πορεία του διαλόγου, καθώς επίσης και την απογοήτευσή τους για τον τρόπο χειρισμού του θέματος από την Κυβέρνηση.
 
Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕΚ, Κώστας Χατζησάββας, μιλώντας στον REPORTER τόνισε πως ήταν ομόφωνη η απόφαση να υιοθετήσουν την πρόταση της οργάνωσης για συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από το Υπουργείο Οικονομικών.
 
«Την Πέμπτη θα συνεδριάσει το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕΚ και θα αποφασίσουμε την ημερομηνία της εκδήλωσης διαμαρτυρίας. Πρώτιστο θέμα είναι η συνταξιοδοτική κάλυψη των εκπαιδευτικών, που μονιμοποιήθηκαν μετά την 1η Οκτωβρίου του 2011. Η άποψή μας παραμένει η ίδια», σημείωσε ο πρόεδρος την οργάνωσης καιηγητών.
 
Υπενθυμίζεται ότι, τόσο η ΟΕΛΜΕΚ, όσο και η ΟΛΤΕΚ ζητούν από την Κυβέρνηση την ένταξη των εκπαιδευτικών που μονιμοποιήθηκαν μετά τον Οκτώβριο του 2011 στο υφιστάμενο κυβερνητικό συνταξιοδοτικό σχέδιο και όχι τη δημιουργία ταμείου προνοίας, όπως ζητά το Υπουργείο Οικονομικών.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Πάει για το διπλό κόντρα στον ΑΠΟΕΛ η Πάφος FC με €20 ΔΩΡΕΑΝ Στοίχημα στη Fonbet
«Όταν επέστρεψα σπίτι είδα αμέσως στην τηλεόραση το τρελό παιχνίδι μας με την Μπαρτσελόνα»
Ο Μαρτσίνιακ άρχοντας του τελικού μεταξύ του Ολυμπιακού και του ΟΦΗ
Μήνυμα Τάισον σε Βιεϊρίνια-«Σε ευχαριστώ που μου έμαθες να αγαπώ αυτή την ομάδα»
Πυρά στον πρόεδρο της ΚΟΠ από Δημοσθένους-«Το μεγαλύτερο λάθος μου ότι τον έβαλα κουμπάρο»
Εμπλοκή της Σίτι στην τελειωμένη μεταγραφή Βιρτς στην Μπάγερν-Συμφωνία των Άγγλων με την Λεβερκούζεν
Σάλος με τους διαλόγους του VAR στο Μπαρτσελόνα-Ρεάλ για το χέρι του Φερμίν-«Ευτυχώς θεέ μου»! (vid)
Ξεσπάθωσε πρώην αντιπρόεδρος του ΑΠΟΕΛ κατά Πετρίδη-Αφήσαμε 1,5 εκατομμύρια χρέος, σήμερα είναι 50»
Πώς θα λειτουργήσουν οι επενδυτές στον ΑΠΟΕΛ-Ανέλυσε το πλάνο ο Νίκος Κουγιάλης
Διεξάγονται τρία μεγάλα ντέρμπι-Στόχος η δεύτερη θέση για Άρη και ΑΕΚ