Σε συναγερμό είχαν τεθεί οι Αρχές για πλοίο με 800 Ιταλούς-Παρενέβη ο Αναστασιαδής

Σε συναγερμό τέθηκαν οι υπηρεσίες στο λιμάνι Λεμεσού, καθώς αναμενόταν η άφιξη του κρουαζιερόπλοιου Μάρκο Πόλο, που μεταφέρει πέραν των 800 επιβατών, στην πλειοψηφία τους Ιταλών. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ
 
Τελικά, όπως έγραψε ο Υπουργός Μεταφορών αργά το βράδυ της Πέμπτης στο Twitter, το πλοίο δεν θα έρθει στην Κύπρο. 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κρουαζιερόπλοιο βρίσκεται στη θάλασσα εδώ και ένα μήνα, μετά από ταξίδι που πραγματοποίησε στην Ινδία. Τις τελευταίες μέρες και αφού προσέγγισε διάφορες χώρες με τελευταία την Ιορδανία, κατευθυνόταν προς το Ισραήλ.  Οι αρχές της χώρας δεν επέτρεψαν στο πλοίο να προσεγγίσει Ισραηλινά λιμάνια, έτσι κατευθυνόταν στην Κύπρο.  

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι  έχει αναφερθεί στις αρχές της Δημοκρατίας από τον γιατρό του πλοίου, ότι στη διάρκεια του ταξιδιού επιβάτες του πλοίου παρουσίασαν συμπτώματα πνευμονίας.
 
Συμπτώματα που τώρα φαίνεται ότι παρουσιάζει γυναίκα επιβάτης, για την οποία ζητήθηκε βοήθεια για παροχή νοσηλείας. Λειτουργοί του Υπουργείου Υγείας και Συγκοινωνιών βρίσκονται σε συνεχή επαφή με το πλήρωμα του πλοίου.
 
Με την άφιξη του πλοίου στο λιμάνι Λεμεσού, επρόκειτο να τεθούν σε εφαρμογή τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί για αντιμετώπιση τέτοιων περιπτώσεων και θα γίνονταν όλοι οι σχετικοί έλεγχοι, κάτι που, μετά την απόφασή του να μην δέσει στη Λεμεσό, δεν θα χρειαστεί. 
 
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο Υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος, είχε γνωστοποιήσει ότι το πλοίο θα παραμείνει στο αγκυροβόλιο, μετά από οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας και οι επιβάτες δεν θα κατεβούν.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Άλλα τρία θετικά κρούσματα κορωνοϊού-Στους δέκα οι ασθενείς
 

Δειτε Επισης

Πάει για το διπλό κόντρα στον ΑΠΟΕΛ η Πάφος FC με €20 ΔΩΡΕΑΝ Στοίχημα στη Fonbet
«Όταν επέστρεψα σπίτι είδα αμέσως στην τηλεόραση το τρελό παιχνίδι μας με την Μπαρτσελόνα»
Ο Μαρτσίνιακ άρχοντας του τελικού μεταξύ του Ολυμπιακού και του ΟΦΗ
Μήνυμα Τάισον σε Βιεϊρίνια-«Σε ευχαριστώ που μου έμαθες να αγαπώ αυτή την ομάδα»
Πυρά στον πρόεδρο της ΚΟΠ από Δημοσθένους-«Το μεγαλύτερο λάθος μου ότι τον έβαλα κουμπάρο»
Εμπλοκή της Σίτι στην τελειωμένη μεταγραφή Βιρτς στην Μπάγερν-Συμφωνία των Άγγλων με την Λεβερκούζεν
Σάλος με τους διαλόγους του VAR στο Μπαρτσελόνα-Ρεάλ για το χέρι του Φερμίν-«Ευτυχώς θεέ μου»! (vid)
Ξεσπάθωσε πρώην αντιπρόεδρος του ΑΠΟΕΛ κατά Πετρίδη-Αφήσαμε 1,5 εκατομμύρια χρέος, σήμερα είναι 50»
Πώς θα λειτουργήσουν οι επενδυτές στον ΑΠΟΕΛ-Ανέλυσε το πλάνο ο Νίκος Κουγιάλης
Διεξάγονται τρία μεγάλα ντέρμπι-Στόχος η δεύτερη θέση για Άρη και ΑΕΚ