Η ΕΟΕ διέκοψε την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία

Εν μέσω έξαρσης του κορονοϊού και έντονων φόβων για την πραγματοποίηση των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020 ολοκληρώθηκε την Πέμπτη -χωρίς την παρουσία θεατών- η τελετή της αφής της ολυμπιακής φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία.

Το ταξίδι όμως αυτό δεν πρόλαβε να κρατήσει πολλές ώρες, με την ΕΟΕ να ανακοινώνει επίσημα την Παρασκευή πως πήρε την απόφαση να διακόψει την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία για την προάσπιση της δημόσιας υγείας, λόγω της συγκέντρωσης κόσμου στις Τελετές.

"H EOE διακόπτει την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία για την προάσπιση της δημόσιας υγείας! H Eλληνική Ολυμπιακή Επιτροπή μετά από την απρόσμενα μεγάλη προσέλευση πλήθους στην Τελετή του Ολυμπιακού φωτός στη Σπάρτη και παρά τις επανηλλειμένες συστάσεις προς το κοινό να μην συγκεντρώνεται στις Τελετές, στις πόλεις διέλευσης της Φλόγας πήρε τη δύσκολη αλλά επιβεβλημένη απόφαση να ματαιώσει το υπόλοιπο πρόγραμμα της Λαμπαδηδρομίας επί ελληνικού εδάφους.

Η απόφαση λήφθηκε σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας και με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή με βαθιά αίσθηση ευθύνης, καθώς η δημόσια υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό και αυτές τις δύσκολες ώρες επιβάλλεται η λογική στάση από όλες τις πλευρές.

Η παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας στην Οργανωτική Επιτροπή "Τόκυο 2020" θα γίνει κανονικά την Πέμπτη 19 Μαρτίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο, χωρίς την παρουσία κοινού", αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Τι κρύβεται πίσω από το ηχηρό και σπάνιο μήνυμα των Αγγελόπουλων-«Η υπομονή μας τελειώνει»
Χάλκινο κατέκτησε η Ομάδα Γυναικών στους ΑΜΚΕ κερδίζοντας την Ανδόρα 44-58
Άλλα τρία χάλκινα πρόσθεσαν στη συγκομιδή τους οι Κύπριοι αθλητές στους ΑΜΚΕ
Γιαννακόπουλος: Τώρα θα έρθω και εγώ στο ΣΕΦ, να με βρίζετε 15.000
Δύο χρυσά μετάλλια και παγκύπριο ρεκόρ για την κολυμβήτριά μας Κάλια Αντωνίου
Η Κύπρος προηγείται με 26 χρυσά, 23 αργυρά και 36 χάλκινα μετάλλια στους ΑΜΚΕ
Θρίαμβος για τον Λευτέρη Πετρούνια-Πρωταθλητής Ευρώπης στους κρίκους για όγδοη φορά
Στη Δρέσδη την Κυριακή θα αγωνιστεί ο Εμμανουήλ Καραλής
Βασικό μέσο της εκπαιδευτικής διαδικασίας ο αθλητισμός
Το Χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η ομάδα των Ανδρών στην αντισφαίριση στους ΑΜΚΕ