Έσπευσαν στις εκκλησίες οι πιστοί-«Νιώθουμε ανακούφιση» (pics&vid)

Άνοιξαν οι πόρτες των εκκλησιών για τους πιστούς, με τους επιτρόπους να βρίσκονται επί ποδός, ώστε να τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ
 
Οι πιστοί από το πρωί σπεύδουν στους ναούς, για να προσκυνήσουν και να ανάψουν ένα κερί. Οι επίτροποι στις εκκλησίες είναι οι υπεύθυνοι να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας, ώστε να διασφαλίσουν πως εντός της εκκλησίας, δεν θα βρίσκονται πέραν από δέκα άτομα.


Η κ. Γεωργία Παύλου, επίτροπος στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Φανερωμένης, ανέφερε στον REPORTER πως άνοιξαν από τις 7:00 το πρωί, όπως έλεγε η εγκύκλιος του Αρχιεπισκόπου.
 
«Ήρθαν από το πρωί γύρω στα 50 άτομα. Οι νεοκόροι τους μετρούν και όταν είναι πάνω από δέκα άτομα, οι υπόλοιποι περιμένουν έξω. Ήρθαν και πολλοί καταστηματάρχες να ανάψουν κερί και να προσευχηθούν».
 


Παράλληλα, οι πιστοί που επισκέπτονται τους ναούς, γράφουν γιορτές, ενώ από τα μεγάφωνα των εκκλησιών ακούγεται μαγνητοσκοπημένη λειτουργία.

Ο κ. Μιχάλης Μάρκου, νεοκόρος στο Ιερό ναό Ναό Αγίου Δημητρίου, ανέφερε πως είναι η πρώτη φορά, μετά τη λήψη των μέτρων που οι πιστοί επισκέφτηκαν τον ναό, για να προσκυνήσουν και να προσευχηθούν.

Η κ. Άννα εξέφρασε την ανακούφισή της που μπορεί να επισκεφτεί την εκκλησία και να κοινωνήσει και σημείωσε πως «το πιο σημαντικό για τον άνθρωπο είναι η τροφή της ψυχής στον οίκο του Θεού».

Δειτε Επισης

Έκλεισε και Κατελάρη η Ανόρθωση-Η διάρκεια του συμβολαίου του
Στους 400 οι εθελοντές του FIBA EuroBasket 2025 στην Κύπρο
Οι δέκα ομάδες που εξασφάλισαν θέση στα τελικά του Μουντιάλ 2026
Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ αποκτά τον τίτλο του «Σερ» από τον βασιλιά Κάρολο
Εμπλέκουν Κούσιο για την προεδρία της ΚΟΠ-Ασταμάτητη η ονοματολογία για το διάδοχο του Γιώργου Κούμα
Δίνει συνέχεια στην κόντρα ο Αταμάν-«Aν βρίσουν πάλι την Τουρκία, θα το ξανακάνω»
Μια ανάσα από Μίσιτς η Φενέρ
Έκλεισε η μεταγραφή Ντ' Αλμέιδα-Σφίγγα για Μπράουν και Σιήκκη ο Φανούριος
«Πότε θα κατεδαφιστεί το οικτρό κτίριο στην είσοδο της Λευκωσίας;»
Δυνατό τεστ για την Εθνική-Κοντράρεται με τη Βουλγαρία στο «Hristo Botev»