Ερντογάν: Η Τουρκία δεν θα υποκύψει σε εκβιασμούς και πειρατείες στην αν. Μεσόγειο

Η Τουρκία δεν θα υποκύψει σε εκβιασμούς και πειρατείες, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν υποστηρίζοντας ότι “παρά τις προκλητικές και παιδιάστικες συμπεριφορές της απέναντι πλευράς εμείς κινηθήκαμε με τη σοβαρότητα ενός μεγάλου κράτους που έχει δίκιο”.

Σε ομιλία του στην τελετή κρατικών μεταλλίων, ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε ότι “υπερασπιζόμαστε μέχρι τέλους τα νόμιμα δικαιώματα της χώρας μας και της τδβκ στην Ανατολική Μεσόγειο".

“Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να περιορίσει τη χώρα μας, η οποία έχει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στη Μεσόγειο, στις παραλίες μας. Η γλώσσα της απειλής δεν ωφέλησε. Όλοι οι συνομιλητές μας έχουν πλέον καταλάβει ότι η Τουρκία δεν θα υποκύψει στους εκβιασμούς και την πειρατεία. Η προώθηση της διπλωματίας στο τραπέζι τις τελευταίες μέρες είναι αποτέλεσμα της αποφασιστικής μας στάσης. Όσοι προσεγγίζουν την Τουρκία με ειλικρίνεια θα αντιμετωπίζονται πάντα με καλή πρόθεση. Εάν δοκιμάζουν την υπομονή και αποφασιστικότητα της Τουρκίας θα παίρνουν πάντοτε την απάντηση που τους ταιριάζει”, ανέφερε.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι ακόμη η Τουρκία από τη αρχή υποστήριξε ότι το πρόβλημα πρέπει να επιλυθεί με διάλογο, διαπραγματεύσεις και στο πλαίσιο του δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στη Σερβία η προετοιμασία του ΑΠΟΕΛ-Δίνει έξι φιλικά, τα δύο ντέρμπι
Νέα στοιχεία για το τραγικό τέλος των αδερφών Ζότα-Οι Αρχές ρίχνουν φως στα αίτια αλλά και ποιος οδηγούσε
Αυτό είναι το τιμ του Πετράκη στη Λάρισα-Ανάμεσά τους κι ένας Κύπριος
Κοντά στην επιστροφή του στην ΑΕΚ ο Γαλανόπουλος
Έδεσε τον Σέζνι έως το 2027 η Μπαρτσελόνα
Ο Κονατέ έχει αποφασίσει ποια θα είναι η επόμενη ομάδα του αν δεν ανανεωθεί το συμβόλαιό του με τη Λίβερπουλ
Οι 29 ποδοσφαιριστές που συμμετείχαν στην πρώτη προπόνηση της Ανόρθωσης-Ακολουθούν τα εργομετρικά
ΒΙΝΤΕΟ: Ο Νίκολα Γιόκιτς πανηγύρισε σαν τρελός τη νίκη του αλόγού του
Έξι φιλικά εντός συνόρων δίνει ο Απόλλωνας-Ξεχωρίζει ο αγώνας με τον ΑΠΟΕΛ
Αυτοί είναι οι 15 πιο περιζήτητοι παίκτες στο μεταγραφικό «παζάρι»